Terveiset Helsingin reissulta. Vaikka olin matkassa vain yhden yön verran, tuntuu kuin olisin ollut rentouttavalla viikonloppulomalla. Lähdin eilen junalla kohti Helsinkiä, saavuttuani kirjauduin hotelliimme Kämppiin ja ihastelin huonetta. Oli pakko napsaista kylppäriselfie peilin kautta. Päällä tietysti Marimekon ihastuttava silkkipaita, olinhan suuntaamassa Herttoniemeen Marimekolle. Siellä juhlistettiin uuden pesukoneen käyttöönottoa. On aika mahtavaa, että kotimaan tuotantoon satsataan ja sitä vaalitaan. Matkaseuraksi olin siis saanut siskoni Suvin, joka vielä tuossa vaiheessa oli omien työmenojensa vietävänä.

Tilanne vaati Chanelia olalle. Oli mukava aloittaa reissu rauhassa hotellihuoneen kautta. Levähtää hetki junamtakan jälkeen, järjestellä tavarat ja siistiytyä.

Marimekolla meille kerrotiin yrityksen historiasta ja siitä miten tärkeitä printit ovat Marimekolle. Rohkeat ja värikkäät kuviot, niiden suunnittelu ja luominen ovat Marimekon ydintä ja erottautumista maailmalla.

Ensi vuonna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea. Juhlan kunniaksi Marimekolta on tulossa Maija Louekarin luoma kangas; SuomiFinland100-juhlavuosikuvio on kerrassaan upea suloisine metsäneläimineen. Saimme nähdä käytännössä kuinka kangasta valmistui. Kerros kerrokselta värit täydentyivät valmiiseen kuosiin. Kun kangas on printattu ja päällisin puolin valmis, viimeistellään se kiinnitysaineella, sen jälkeen kangas vielä pestään massiivisessa pesukoneessa 95-asteen lämpötilassa. 
Uuden pesukoneen vihkiminen olikin tilaisuuden aiheena. Tällainen suuri kone on mittava investointi ja toki sitä sopi juhlistaa. Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko vihki koneen käyttöön. 
Marimekolta suuntasin takaisin kaupunkiin ja sain kyytiseuraksi ihanan Hannan. Hotellille päästyäni siskokin tuli töistään ja meidän yhteinen reissu varsinaisesti alkoi. Ensiksi joimme kahvit ja sitten siirryimme shoppailemaan. Päädyimme vielä Marimekon Kampin myymälään, jossa juhlistettiin myymälän uudistunutta ilmettä. Siellä päädyimme sovituskoppiinkin ja ostimme Suvin kanssa samanlaiset paidat (eri väriset). Instagramista ne on voinut jo bongata. Oli hauska saada Habitareen uudet paidat.
Liitän tähän samaan postaukseen muutamia kuvia Habitaren Marimekko-osastolta. Tästä kun nyt tuli tällainen Marimekkokeskeinen matkakertomusaloitus. Marimekon osasto oli myös sattumalta meidän aloituspiste Habitaressa. 
 

Olen aivan ihastunut syksyn ruskeavoittoiseen värimaailmaan. Erilaiset tyylikkäät kudotut kankaat ja printit täydentävät loistavasti toisiaan. Mielenkiintoiset kokonaisuudet syntyvät aina yhdistelmistä. Nyt onneksi taas tehdään kodista kutsuva ja lämmin. Erilaisia esineitä kootaan silmäniloksi ja tuomaan eloisuutta sisustukseen. Monilla osastoilla keskeinen juju oli nimenomaan runsas sommittelu.

Pelkästään Marimekon myymälästä ja messuosastosta sain aimo annoksen inspiraatiota. On ihana alkaa miettiä kodin syysilmettä. Haluan ehdottomasti luoda myös omaan kotiini kutsuvaa tunnelmaa talven varalle.
Helsingin reissusta riittää kerrottavaa. Jottei tämä postaus veny liian pitkäksi, jatketaan juttua myöhemmin.

2 Comments

  1. Marimekon osasto näyttää kyllä kivalta. Ihana värimaailma ja just tota kivaa kerroksellisuutta. Tyynytkin sopivat mukavasti keskenään. Ei ole liian tylsä ja kliininen.

  2. Anne

    Tykkäsin hirmusti sommittelusta ja värimaailmasta. Tuo tyynylajitelma oli kyllä ihana, jopa niin ihana, että tänään ostin kotiinkin Marimekon tyynyn sen innoittamana 🙂