Sunnuntailököilyistä terve. Tänään olen ollut laiskanpuoleinen; vähän imurointia ja pyykinpesua, mutta muuten vain oleilua. Syötiinkin vain pitsaa ruoaksi, ei siis itse tehtyä vaan ihan kaupasta ostettua ja tuunattua. Illalla tai siis yöllä olisi suomen jääkiekkopeli, katsotaan jaksanko valvoa ja katsoa sen. Noin muuten nappasin päivällä muutaman kuvan olohuoneesta, aurinko vähän häikäisi kuvauspuuhia, mutta muuten se oli eilisen harmaan päivän jälkeen oikein tervetullut energisoija.

Olen ostanut olohuoneeseen muutaman uuden piristyksen. Aloitetaan uusista tyynyistä, sohvaa koristavat Marimekon Kopeekka-tyyny ja Linumin myyränruskea samettityyny, kaksi muuta Linumin tyynyä ovat vanhoja. Tuohon sopisi joukkoon jonkinlainen karvatyyny, minulla onkin kaksi vaihtoehtoa kiikarissa, katsotaan päädynkö jompaan kumpaan.

Yhtenä iltana raahasin keittiön seinustalla ajelehtineen vanhan lipaston tuonne sohvan päätyyn ja laitoin siihen päälle muutaman viherkasvin. Vaatii vielä vähän totuttelua ja parempaa asetteluakin, mutta ihan kivasti se tuo vähän lämpöä huoneeseen. Lipasto on isännälle tärkeä perintökaluste, enonsa tekemä nimittäin.

Ruokatilan pöydälle tuppaa kerääntymään ajankohtaiset luettavat, nytkin siinä on Kämpin historiasta kertova kirja ja uusimpia lehtiä. Niihin perehdyn kyllä pikimiten. Koristeena Marimekon vaaleanpunainen maljakko ja Tom Dixonin tuikkukuppelo. Uusi hankinta on tuo pieni suloinen keramiikkalautanen.

Ostin tämän keramiikkalautasen TRE-myymälästä Helsingistä. Tuollaiset pehmeät keraamiset esineet kiehtovat juuri nyt kovasti. Pieni lautanen on minusta todella söpö.

Tässä Tyttönen lempipaikassaan päikkäreillä. Ajatelkaas, että olen valinnut sohvalle samettityynyjä, vaikka meillä on kaksi valkoturkkista koirulaista. Puuvillasamettiin ei onneksi tartu karvat ihan niin helposti kuin sähköisempiin tekokuitusametteihin. Toki karvaa saa imuroida vaikka päivittäin jos jaksaa, minä en kyllä jaksa ihan niin usein. Mutta vähintään kerran viikossa käännetään ja väännetään kaikki tyynyt ja imuroidaan ne kunnolla. Tuleepahan pidettyä sohva puhtaana, kun sen eteen joutuu vähän nähdä vaivaa.

Nyt olohuoneessa on vaihteeksi Linie Designin harmaa Sirius stone-matto. En ole sen sävyyn nyt ihan rakastunut, mutta matto on muun perheen suosikki pehmeytensä takia. Olkoon siis nyt tuossa jonkin aikaa, kunnes taas kaivelen autotallista oman suosikkini, eli Muuton beigen villamaton esille.


Tässä samalla voisin vinkata teille sivupalkkiin ilmestyneestä lukijakyselystä. Olisi todella ihana jos jaksaisitte vastata siihen. Sen avulla saisin tärkeää tietoa teidän kiinnostuksen kohteista, se auttaa minua tekemään toivottavasti vielä kiinnostavampaa sisältöä teille.

10 Comments

 1. Ihanan kotoisa tunnelma 🙂 Meillekin on hiljalleen hiipinyt monen monta viherkasvia. Viimeisimpänä elefantinkorva, joka on hauskan näköinen kukka.

  Mukavaa uutta viikkoa Anne <3

 2. Anne

  Aurinko ja pehmeät tekstiilit tuovat aina niin paljon kotoisuutta 🙂 Viherkasvit ovat kyllä nyt innostavia. Jostain syystä ostin nuo saniaiset jotka ovat lipaston päällä, en kyllä edes pidä erityisesti saniaisista. Tarkoitus on laitella ne kodarin puolelle tai kylppäriin, sinne sopivat paremmin. Pitää miettiä tuohon lipastolle vähän parempi rykelmä.

  Mukavaa uutta viikkoa myös sinulle <3

 3. Hyvältä näyttää tuo ruskea Linumin tyyny sohvalla! Jännä miten jotkut värit välillä kauhistuttaa ja välillä ihastuttaa kovasti 🙂 Tyynyn ruskea sävy on kaunis.

 4. Lipasto ja kasvit tuovat ihanasti lämmintä energiaa. Teillä on niin kaunista ja silti kotoisaa!

  Inna

 5. Anne

  Kiitos 🙂 just näin se on välillä sitä tietyllä tavalla väsyy johonkin sävyyn ja kun on ollut jonkin aikaa ilman sitä, jaksaa taas ihastella uudelleen.

 6. Anne

  Oi, kiitos kovasti, pidän kodikkaasta tunnelmasta, aina yritän skarpata ja pelkistää, sitten kuitenkin huomaan olevani vähän boheemisti rönsyilevä 🙂

 7. Tosi kaunis ja hyvältä näyttää minusta tuo lipasto kukkineen tuossa! Minullakin on joku viherkasvi-innostus ja kyllä ne taitaa jotain kodikkuutta tuoda. Kaunis on myös tuo keramiikka-lautanen,huolisin heti itsellenikin!Haluaisin myös jotain taidekortteja vaikka makuuhuoneen seinälle, mistähän niitä löytäisi?
  t. Marja

 8. Anne

  Kyllä viherkasvit on kivoja, niillä saa niin tunnelmaa ja fiilistä sisustukseen 🙂 Olen tosiaan vähän hurahtanut krouviin keramiikkaan. Taidekortteja voi ostaa gallerioista, museoista ja kirjakaupoista!

 9. Onko tuo Linumin myyränruskea tyyny tilattavissa kauttasi Koodista? Ihana!

 10. Anne

  Moikka, juu sitä saa Koodista jos vaan on vielä jäljellä, laita meille sinne meiliä jos olet kiinnostunut 🙂