Tänään oli hamepäivä. Olen varmaan toistanut ties kuinka monta kertaa miten rakastan näitä lämpimiä ja aurinkoisia syyssäitä, enkä siis todellakaan vähiten pukeutumismahdollisuuksien takia. Koska muka voisi muulloin kuvitella kulkevansa paljain säärin villahameessa. Pakkohan se on nämä mahdollisuudet käyttää. Vetaisin siis päälleni aamulla vuosia vanhan Vuokon villahameen. Malli on merkin klassikoita. Äiti on aikanaan ostanut minulle tuon ja pari muuta Vuokon hametta. Välillä niitä ei tule käytettyä ollenkaan, kuitenkin ne aina ajoittain palaavat ajankohtaisiksi ja taas on ilo pukea päälle suomalainen klassikko.

(bombertikkitakki Lindex / poolo COS / hame Vuokko / laukku Stella McCartney / 
tossut Superga / silmälasit 3.1 Phillip Lim-Loveyewear*saatu)

Tuo kevyt tikkibomber on ollut suosikkini pitkään, toivoisin löytäväni samanlaisen astetta laadukkaampana, niin paljon olen siitä tykännyt. Käyttö alkaa kuitenkin näkyä jo resorien kohdalla. Supergan tennareita käytän edelleen koko ajan, kohta on kuitenkin siirryttävä takaisin järeämpiin lenkkitossuihin. Tuumin myös, että tänä syksynä tulee varmasti käytettyä paljon loafereita, ehkä haluaisin yhdet uudetkin, vaikka onneksi kaapista löytyy kahdet ennestäänkin.

COS:in ohuen mustan poolon ostin viime viikolla Helsingistä. Ensiksi mietin, miten viihdyn noin vartaloa myötäilevässä paidassa, vaatii edelleen totuttelua, mutta onhan tuo vaihtelua löysille neuleille ja college-paidoille. Poolot ovat ihania kyllä.

Olin muuten tänään niin pöppörössä aamulla, että menin töihin tuntia liian aikaisin. Ihmettelin kun Tomia ja Maijaa ei näkynyt ja katsoin kelloa, kymmenen ja liike aukeaa maanantaisin yhdeltätoista. Öh, kerrankos sitä vähän liian ajoissa olen paikalla. Olipahan aikaa juoda aamukahvit ja selailla lehtiä.

Mukavaa viikkoa!

20 Comments

 1. Asu on täysi kymppi ja tuo hame on ihana! 🙂
  Terveisiä täältä Ranskasta ja toivottavasti tulet muotiviikoille, niin taas nähtäisiin!

 2. Anne

  Kiitos ihana 🙂 Tiedätkö, tänään juuri päätettiin että lähdetään, jos vielä koirien hoito onnistuu…eli mitä suurimmalla todennäköisyydellä juu!! Sitten kyllä nähdään ja istutaan oikein alaskin yhdessä.

 3. Kylläpä on ihana Vuokko! Sinulle sopii tosi hyvin niukka poolo; älä yhtään vieroksu. Ja hame on tosi upea. Jos se olisi sinulla uusi ostos, kysyisin heti mistä se on ja menisin itsellenikin hankkimaan saman.

  – Elma –

 4. Ihana asu ! Sinulle sopii hameetkin hyvin. Tykkään tästä asusta todella paljon.

  Mäkin olen käyttänyt Suoergan tennareita koko kesän, hameen kanssa kivemmat kuin conssit.

  Ihanaa syksyn jatkoa !

 5. Minun makuuni ei ole Vuokko-hameesi. Tulee ihan äitini mieleen 70-luvulla 😉

 6. Anne

  Kiitti, jotenkin tuollaiset ihan vartaloa myötäilevät vaatteet ovat pitkästä aikaa oudon oloisia, lisäksi tunnen itseni aina niin laiheliiniksi niissä 🙂
  En muuten tiedä onko Vuokolla vielä myymälä Helsingissä. Nimittäin jos on niin varmasti tuota hametta on vieläkin myynnissä, sillä se on hänen klassikkomallejaan.

 7. Anne

  Kiitti, tykkään myös kovin, ei ole ihan niin kapea kun kynähame ja vyötärön nepparit ovat hauskat.

 8. Anne

  No joo, vähän kompleksia mun kintuista, mutta kyllähän hameet tuo vaihtelua 🙂 Olen myös käyttänyt koko kesän Supergoita, ihan huiput. Ja juu, minustakin ne menevät hameeseen conseja paremmin.

 9. Anne

  Juu, vaihtelua tosiaan, on ihan eri asia viettää työpäivä hameessa. Sitten sitä aina miettii, miksi niin harvoin käyttää hametta 🙂

 10. Anne

  Heh, juu näen nuo vibat myös 🙂 Voi muuten olla, että tuota hamemallia Vuokolla oli jo 70-luvulla.

 11. Mä pidin äitini 70-luvun hameita aikoinaan, mm. aivan yhtä mieletöntä mokkanahkahametta, jossa oli nepparirivi edessä. Ai että se oli makee! Tosi kiva asu, musta poolo sopii vaikka mihin asuun.

 12. Anne

  Mä oon aina pitänyt 70-lukulaisista hameista 🙂 tai siis niiden tyylisistä. Jotenkin se midimitta ja hienostuneesti levenevä helma sopii itselleni. Juu, musta poolo sopii kaikkeen, nyt taas kovin mieluinen vaate.

 13. Täällä toinen joka myöskään ei pidä hameesta eikä siihen yhdistetystä mustasta poolosta. Hameen leikkaus ei ole onnistunut ja pituus on väärä. Joku tykkää, joku ei.
  Hyvää viikonvaihdetta!

 14. Anne

  No näinhän se menee, kaikki ei tykkää kaikista, mutta ihan virkistävä välillä saada myös tällainen mielipide, kiitos siitä 🙂
  Hyvää viikonvaihdetta myös sinulle!