Rakastan ihania pikkukahviloita ja minusta on superkivaa kuvailla sellaisissa. Olin keskiviikkona Helsingissä ja olimme sopineet Riikan kanssa treffit. Pyysin häntä valitsemaan ”kuvauksellisen” ja tunnelmallisen paikan. Tapasimme Kalliossa Cafelito-kahvilassa ja se oli noihin kriteereihin viehko paikka. Espanjalaishenkinen cafe/deli oli todellakin viehättävä sisustukseltaan ja myös muut puitteet olivat kohdillaan – eli lista tarjottavista, musiikki, luettavat ja palvelu.

Odottelin hetken Riikkaa ja minulle tarjoiltiin vettä pöytään ennen tilauksen tekemistä. Oli aika haaveilla ja katsella syksyisiä tunnelmia. Olen muuten aina vähän liiankin ajoissa joka paikassa. Stressaan myöhästymistä kaikessa, jopa töihin tulossa, heh.

Voitte varmaan arvata että tuollaisen hymyttären kanssa aika sujui kun siivillä. Riikka myös esitteli minulle Kallion nurkkia, tämä on itselleni ihan vieras alue Helsingissä, sillä pyörin aina vain ydinkeskustassa. Täytyy kyllä päästä uudestaan tutustumaan tähän kaupunginosaan, ihana hipsterimeininki.

Tällä kertaa tilasimme vain kahvit, olin nimittäin menossa tapaamisestamme viininmaisteluun ja illalliselle. Mutta kylläpä olikin hyvää kahvia.

Voiko kahvilakuvia olla liikaa jos on viehättävä ympäristö. Kiitos Riikalle kuvausavusta. Tykkään muuten kovin siitä, että kahvilassa on eläviä kukkia maljakossa. Pieni viehättävä yksityiskohta, joka kohottaa kahvi- tai ruokahetken tunnelmaa ainakin minun mittapuussani kovasti. Eikä tällaisena someajankohtana ollenkaan paha satsaus ravintolalta.

Cafelito sijaitsee osoitteessa Harjutori 2, Sörkän metroasema on siinä lähettyvillä. Kannattaa meinaan joskus piipahtaa tuolla jos haluaa rentoutua espanjafiiliksissä ja vaikka napsia someen nättejä kuvia samalla. Kiitos Riikalle kivasta seurasta!

18 Comments

 1. Mikä ihana kynsilakka?? Tahtoo samaa! �� Tuo kahvila on suosikkini Kalliossa, tuttu asuu vieressä ja hän kehui paikan vuolaasti.

 2. Olipa kiva lukea tämä postaus. Sinä piipahdit minun lapsuusmaisemissani. Tyttö voi lähteä Kalliosta mutta Kallio ei tytöstä. Haaveilen 20vuoden lähiö/omakotitaloasumisen jälkeen, että kun lapset lähtevät pesästä, niin minä palaan Kallioon. Pitää vain saada tuo mieheni aivopestyä.
  Kallio (tähän tekisin sydämen, jos osaisin)
  Ihanaa viikonloppua, Tiina

 3. Katsoin myös heti, etä mikä ihana kynsilakka näissä kuvissa? Ja seuraavaksi katse osui tuohon upeaan neuleeseen ja tyylikääseen naiseen! Kahvila-miljöön ihailu sitten viimeiseksi, heh.

 4. Sinulla on aivan ihana neule ylläsi!Mistä neule on hankittu?

 5. Tuo on niin totta – elävät kukat maljakossa on melkein sama kuin elävä musiikki. 😀 Joskus mietin, että miksei vaikkapa paikallisessa pitseriassa panosteta sen verran, että laittaisivat nätisti kukkia maljakkoon…

 6. Anne

  Kynsilakka on Essien ja sävy wicked 🙂 Kiva kuulla että myös pidät Cafelitosta!

 7. Anne

  Voi vitsit, kiva kuulla että tykkäsit postauksesta. Mäkin itse pidin niin kovasti näiden (Riikan) ottamien kuvien fiiliksistä. Niinhän se on että tietyt paikat on niitä jotka jää iäksi sydämeen 🙂 Mulla se on Kokkola!

 8. Anne

  Eikö, Riikka onnistui kyllä vangitsemaan ihanasti tunnelman! Ja juu ystävät <3

 9. Anne

  Kiitti 🙂 olen ostanut neuleen Sokoksen alesta ja se on Morris-merkkinen. Valitsin tarkoituksella suuren, se on kokoa XL vaikka oikea kokoni olisi XS. Siitä se oikeastaan vielä muuttui liian suuren koon ansiosta enemmän mieleisekseni malliltaan.

 10. Anne

  Sanopa muuta! Etenkin tällaisena someaikana edullisinta mainontaa yrityksille on laittaa paikat niin houkutteleviksi, että asiakkaat haluavat jakaa sieltä somekuvia. Eli voisi ajatella somisteiden olevan edullisia mainoksia. Muutenkin minusta ravintolan kolme tärkeintä ominaisuutta ovat: hyvät tarjottavat, palvelu ja ukoasu/visuaalinen tunnelma 🙂

 11. Suosittelen, että seuraavalla kerralla käyt myös Puu-Vallilassa, joka on 10 minuutin kävelymatkan päässä tuosta kahvilasta. Oletko käynyt siellä? Aivan ihana puutaloalue. Sieltä löytyy myös ihana kahvila Suvanto, Suvannontien ja Mäkelänkädun kulmasta. Olen varnåma, että pitäisit siitä.

 12. Anne

  Kiitos kovasti vinkistä 🙂 ehdottomasti täytyy alkaa suunnitella Helsinki-visiitejä eri konseptilla kuin tähän saakka. Nyt olen vain kiertänyt akselilla Espa-Fredrikinkatu-Aleksanterinkatu… Ja ihania kahviloita on ehdottomasti mukava testailla!