Loikoilen tässä hotellihuoneen sängyllä ja olen ihan fiiliksissä tästä matkasta. Parin päivän aikana on tapahtunut paljon kaikkea hurjan hauskaa ja inspiroivaa. Eilen sunnuntaina oli kokonainen Marimekko-päivä. Siitä kerron teille ihan omassa postauksessa. Kurkataan nyt tämän maanantaipäivän tunnelmiin. Aamu alkoi jo lupaavasti, sillä sameat pilvet olivat väistyneet ja aurinko lämmitti ihanasti. Aamupalan jälkeen suunnattiin Oopperalle, jossa oli Stella McCartneyn näytös. Kuvailin inspiroivia tyylejä, joita varmasti tulen teille postailemaan. Stellan näytökseltä suuntaan perinteisesti pienelle shoppailukierrokselle. Samalla on ihana vain kuljeskella Pariisin katuja ja nauttia tunnelmasta.

Askelia tuli päivän aikana paljon ja olin valinnut lenkkareiden sijaan avokkaat, mutta hyvin pärjäsin. Farkkujen sijaan minulla oli jalassa Marimekon Amore-housut. Olen muuten ihan hullaantunut niihin, leikkaus on tosi kiva, pidän erityisesti lahkeiden vajaamittaisuudesta. Tällaiset kuvioidut housut keventävät hauskasti talvikauden villaneuleita.

Välikahvit ovat aina paikallaan. Yleensä pidän mustasta kahvista, mutta täällä tulee usein valittua maidollinen kahvi. Nämä on näitä hassuja tapoja. Jännä kun täällä tulee aina sokeria kahvin kyljessä, käyttääkö ihmiset vielä nykyään sokeria kahvissa..

Kävelyretkeltä piipahdin tsekkaamassa Giambattista Vallin näytösvieraiden tyylejä. Tänään minua näköjään viehätti pinkki, niin moneen kuvaan sitä tallentui. 

Näytöksen liepeillä myös sattui päivän ihanin tapahtuma. Eräs vanhempi rouva, noin vajaa 70-vuotias, lähestyi minua pienen digipokkarinsa kanssa ja kysyi voisinko ystävällisesti ottaa hänestä muutaman kuvan. Kertoi asuvansa kyllä Pariisissa, mutta halusi muotinäytöksen liepeillä asukuvansa, koska muotiviikot. Rouva oli hyvin ikäisensä naisen näköinen, ei mitenkään muotiin hurahtaneen tyylinen. Tietysti mielelläni napsin kuvat ja hän kiitteli, kuinka onnekas onkaan kun sai ”ammattilaisen” ottamaan itsestään kuvia. Sitten hän ystävällisesti sanoi että saisiko hänkin ottaa minusta asukuvan minun järkkärilläni. No tietysti suostuin ja hänestä oli niin hauskaa kun opetin tarkennusta. Katsokaas, tuossa yllä on tämän herttaisen rouvan nappaama asukuva. Päällä Marimekon asu*saatu.

Tuollaista juuri rakastan täällä. Tuntuu että ihmiset ovat todella avoimia ja hauskoja, juttelevat mielellään. Olisi monta muutakin sattumaa kerrottavaksi, mm. siitä kun raahasin jättikokoista matkalaukkua metron portaissa asemalta toiselle.

Välillä piti syödä – ja juoda. Kyllä muuten kylmä olut ja Nizzan salaatti maistuivat hyvälle. Istahdimme Maraisissa erääseen ravintolaan, viereisessä pöydässä lounasti mm. Grace Goddington, huikeaa. Ja yhtäkkiä Petri totesi – katso Jean Babtiste. Heh, hän on eräs tuttu valokuvaajakaveri, joka vilisti tukka hulmuten polkupyörällä ravintolan ohi. Tuli niin kiva fiilis, siellä istuskeltiin miljoonakaupungissa ja tuttuja kasvoja vilisi, ravintolassa oli nimittäin vielä muitakin tuttujamme syömässä.

Ruokailun jälkeen mentiin kuvailemaan Hermeksen näytökselle. Siinä odotellessani tarkkailin kuvaajaporukoita. Mikähän into tuollakin tyylikkäällä kuvaajalla oli kun pyöritytti noin kovasti.

Siinä maleksiessani bongasin kuvan herttaisen neitosen ajamassa polkupyörällä, huikkasin hänelle että saanko kuvata kun näytät niin kivalta. Hymyillen pysähtyi ja nappailin kuvia, harmi vaan kun valo sattui olemaan kovin haasteellinen tuossa kohdassa. Hän kysyi että mitä täällä oikein tapahtuu ja selitin että meneillään on muotiviikot ja Hermeksen näytös. 

Inspiraatiokuvia laittelen omiin postauksiinsa, mutta lopuksi vielä ripaus pinkkiä kera Loewen laukun. Pakko sanoa, että jos pitäisi valita mitä laukkua himoitsen eniten juuri nyt, niin se olisi tuo Loewen malli ja mustana.

Illan hämärtyessä käveltiin vielä hotellimme lähikujia ja ihailtiin söpöjen kauppojen ikkunoita ja ihasteltiin houkuttelevia ravintoloita ja ruokauppoja. Niistäkin haluaisin postata teille, jos vaan ennätän kaiken.

Mutta seuraavaksi ja ihan pian saatte koosteen Marimekon ensi kevään kokoelmasta ja tunnelmakuvia Pariisin presentaatiosta.

8 Comments

 1. Kivoja nämä Pariisin postaukset. Ja sokeria kahviin? Tottakai, ja paljon 🙂

 2. Olipa kertakaikkiaan kivasti kirjoitettu, hyvin välittyi tunnelma. Kovasti tykkään sun asusta, erityisen hienot on nuo housut. Muistanko oikein, että sinulla on Marimekon Emiliana-pusero, aiemmin postauksessa on tainnut vilahtaa. Siitä kiinnostaisi nähdä asukuvaa jossain vaiheessa. 🙂
  -Aija

 3. Kommentoin enää tosi harvoin, nyt oli ihan pakko! Rakastan näitä sun Pariisi-postauksia, hauskasti kertoilet päivästäsi. Ainoa miinus, että ihan mieletön matkakuume iskee..
  Tyylikkäänä olet ollut liikenteessä, nuo housut todellakin on kivan erilaiset ?

 4. Anne

  Ihana kuulla, olen ihan fiiliksissä sun kivasta kommentista 🙂 kiitos! Olen kuule ihan hullaantunut nyt Marimekon vaatteisiin. Nuo housut on niin nappijuttu, arvelen että ovat talven suosituimpia vaatteita neuleiden ja nilkkureiden seurana. Juu ostin sen Emiliana-puseron Helsingin reissulta. On pitänytkin kuvata se tarkemmin blogiin mun päällä, mutta vielä ei ole sattunut olemaan kameraa paikalla kun paita on ollut päällä. Varmasti tulee vielä sen kanssa asukuvat, niin kiva paita.

 5. Anne

  Oi, että tosi tosi kiva kun kommentoit ja ihana kuulla!!! And: Paris is always a good idea 😉

 6. Ihania, ihania kuvia taas Sinulla Pariisista, voi viude tuota katukuvaa, joo, ei oo Helsingistä : )

  Pariisissa se totuus valkeni: "Every cool girl is half a boy", joten luvan kanssa mennään. Ei sokeria kahviin!
  Sirpa