”yhteistyössä Marimekko” 
Palataanpa vielä kertaalleen Marimekon kevät/kesä 2017 malliston pariin. Kokoelma siis esiteltiin Pariisin muotiviikoilla Suomen suurlähetystön tiloissa ja puitteet olivatkin täydelliset Marimekon mallistolle. Lähetystö on arkkitehtonisesti erittäin kaunis ja kiinnostava. Artekin kalusteet ja upea taide täydentävät hienosti selkeän rakennuksen linjoja ja materiaaleja. Portaikossa valaisivat Alvar Aallon Golden Bell-valaisimet. 
Marimekko oli sisustanut lähetystön tilat kodinomaisesti ensi kevään sisustusmalliston tuotteilla. Runsaat värit ja yksityiskohdat loivat uskomattoman kutsuvan tunnelman julkiseen tilaan. Näkymä oli kuin suoraan kauniista kodista.
Marimekko presentaatio 
Yleisö nautti muotinäytöksestä jakkaroilla ja tuoleilla istuskellen. Samalla oli mahdollisuus tutustua Marimekon sisustusmallistoon. Ensi kevään värimaailma on mielenkiintoinen; mausteiset poltetut oranssit ja vihreät tuovat herkullisuutta mustavalkoisten kuosien joukkoon. Minusta printit ja sävymaailma ovat todella onnistuneet, eivät näytä liian retroilta, vaikka mukana on paljon vanhoja kuoseja arkistoista ja sävymaailmakin henkii vahvasti 70-lukulaisuutta. Uudet printtikuosit tuovat kokonaisuuteen modernin leiman ja geometriset kuviot skarppiuden. 
 
Nostan tähän mukaan yhden asukokonaisuuden, sen avulla huomaa, kuinka vaate- ja sisustusmuoti kulkevat käsi kädessä. Sävymaailmat ja henki ovat samaa tunnelmaa. Ihastuin muuten valtavasti tuohon kellanruskeaan paitaan ja sen rypytettyyn kaulukseen. Siitä tulee mieleen ihan 80-luvulla itse ompelemani paidat. Ihailen myös kerrostusta, Jokapoika-paita toimii tässä mahtavasti.
 
Marimekko-kattaus

Mausteisen värimaailman rinnalla oli superraikas mustavalkoinen tyyli, jota freesasi mm. kirpeä vihreä ja hento vaaleanpunainen. Ruokatilaan oli luotu kutsuva kattaus kevätkokoelman tekstiileillä ja astioilla. Ihanat viherkasvit ja leikkokukkavalinnat sopivat tyyliin mielettömän hyvin. Tällaisista kokonaisuuksista on mahtava hakea inspiraatiota oman kodin kattauksiin ja somistuksiin. Pitkälle pödälle voi esimerkiksi levitellä kankaan rennosti vinottain. Myös erikokoisten maljakoiden yhdistelmistä tulee kivoja. 

Vihreäkuosiset tyynyt näyttävät superraikkailta. Ja miten hyvin eri kuosit tässäkin pelaavat yhteen. Kun kankaissa on sama henki, kannattaa kuoseja rohkeasti sekoitella, kokonaisuudesta tulee näin elävämpi kuin täydellisestä harmoniasta.

Marimekko-kattaus
Tuttuun Marimekon Oiva-astiasarjaan on kevääksi tulossa ihania uusia kuviointeja. Minulle ainakin tuli heti nämä nähtyäni hirmuinen tarve saada muutamia ihanuuksia astiakaapiston täydennykseksi. Tietysti vinoruutukuosi ihastuttaa, mutta pidän paljon myös muistakin uusista kuvioista. Huomaatteko, noiden mustavalkoisten astioiden keskeltä pilkahtaa raikkaan vihreä Unikko-kuosinen muki.

Marimekko Koti

Oleskelutilassa oli mielenkiintoisia asetelmia sohvapöydillä ja sivupöydillä. Nyt sisustuksessa on taas runsaampi suuntaus myös esillepanojen suhteen. Inspiroivaa ja eleganttia. Sisustustyynyillä saa kyllä loihdittua tiloihin mitä erilaisempia kokonaisuuksia, runsaat tyynykasat ovat kyllä mahtavia.

Marimekko Home
Marimekko Home
kuvat: Petri / MrCoolpool  

Näitä kuvia tekee mieli tutkia tarkkaan ja nauttia inspiraatiosta – ainakin minä tykkään bongata erilaisia yhdistelmiä ja yksityiskohtia. Myös tyynyjen asettelu on tehty taidokkaasti. Marimekko näyttää oikein kansainväliseltä ja modernilta. Kiinnitin huomiota miten mustavalkoinen graafisuus on selkeänä pohjana värikkäämmille kankaille.

Miltäs tämä kevät/kesä 2017 sisustusmallisto näyttää teidän mielestänne?

9 Comments

 1. Upeaaa!!! Nyt vain kevättä odottamaan, että saan täydentää Oiva-astioitani uusilla tulokkailla. Kiitos Sinulle Anne näistä ihanista Pariisin postauksista. Anneli

 2. Hyvältä näyttää, ja niin paljon yksityiskohtia kuvissa, että vaatii useamman katsomisen oikein ajan kanssa. Ja hauskaa, mukana oli tuo yksi asu, johon jotenkin vähän ihastuin, heti kun sen ensimmäisen kerran näin. Hieman yllättävät väriyhdistelmät, mutta toimii mielestäni, ja kivat mittasuhteet siinä myös. Todella, kiitos näistä Pariisin kuvista ja raporteista ja aivan huippua, että maltoit reissustakin näitä laittaa tänne "kotikatsomoihin". Näistä on ollut paljon iloa ja inspiraatiota. 🙂
  -Aija

 3. Ihania kuvia! Harmillista etteivät Marimekon sisustuskankaat ole enää sitä lähes markiisin paksuista puuvillaa jota kirppareilta tai perintökankaista vielä löytyy, vaan läpinäkyvää luirua, joka menee pesussa tuhannen ruttuun! Parin epäonnistuneen kokeilun jälkeen jätän väliin. Sääli kun kuosit ovat noin kauniita. Toisaalta, uusien kuvioiden esiinmarssitusta seuraa varjo ja epäilys ovatko aidosti uusia ja suunnittelijoiden omaa jälkeä. Kopiointi teki ruman ja pitkän muistijäljen kunniakkaaseen brändiin.

 4. Anne

  Kiitos kivasta kommentistasi Anneli 🙂 on kyllä ihan mahtava kuulla että näistä on ollut teille iloa, itsekin kun olen ihan innoissani postauksia tehnyt! Ja juu, tänään juuri katselin meidän mukivalikoimaa kotona ja haaveilin uusivani sitä kevään uusilla Oivilla.

 5. Anne

  Minäkin olen moneen kertaan palannut näihin kuviin 🙂 Yllättävät väriyhdistelmät ovat minusta ihan loistavia, silloin kun ne on taidolla koottu, kuten tuossa asussa. Ja niin kiva on kuulla että Pariisi-postauksista tykätään, itsekin kun niitä erityisen innolla koostan.

 6. Anne

  Kiva kuulla että pidit kuvista 🙂 Mitä taas tulee noihin ajatuksiisi kankaista, en voi kyllä yhtyä. Meillä on kotona ollut lapsuudestani saakka Marimekon kankaita ja vielä ei ole tullut vastaan yhtään huonolaatuista. En oikein tiedä mihin tuo joidenkin kokemus perustuu. Markiisihan on eri asia kuin peruspuuvilla, jonka yksi tärkeä ominaisuus on laskeutuvuus ja siliävyys, sitä kun enimmäkseen käytetään verhoissa ja pöytäliinoissa. Tällöin ei paksu markiisi oikein toimisi. Markiisista puolestaan tehdään laukkuja yms. tukevaa kangasta vaativia tuotteita. Marimekon kaikki printtikankaat painetaan täällä Suomessa ja ne pestään moneen kertaan tehtaalla 95-asteisessa pesussa, jolloin värit pitävät ja kankaat kestävät käyttöä. Joskus kai muistaakseeni Marimekolla on ollut sellaista ohuempaa organzamaista puuvillaa, joka on ollut tarkotuksella läpikuultavaa, mutta voi olla että muistan väärin. Myöskään tuota suunnittelioiden leimaamista en oikein ymmärrä, mutta en siitä ala kiistellä sen enempää.

  Mukavaa syksyä sinulle!

 7. Tämäkin postaus, niin ihana! Olen lukenut sen jo monen monta kertaa, mutta nyt vasta ehdin kommentoimaan. (Mikä muu muka on ollut tärkeämpää?) Näistä kuvista löytyy monta juttua, jotka pääsevät kevään ostoslistalle. 🙂
  Onni on omistaa oma valokuvaaja. Terveisiä hänelle!

 8. Aivan ihania!Kiitos kuvista,kiva päästä näkemään niitä jo nyt!Minäkin olen katsonut kuvat jo moneen kertaan:)