”yhteistyössä Marimekko”
Yksi Pariisin matkan kohokohtia oli sunnuntainen Marimekon presentaatio. Tällä kertaa näytös järjestettiin Pariisin Suomen suurlähetystön tiloissa, jonne oli luotu Marimekko-koti. Tunnelma rakentui Marimekon ensi kevään sisustusmalliston avulla kutsuvaksi, suurlähetystön kauniit puitteet arkkitehtonisine yksityiskohtineen ja Artekin kalusteineen olivat loistava tausta. Katseltavaa riitti yllin kyllin. Aionkin esitellä teille sisustuspuolen uutuuksia tarkemminkin, mutta ensin käydään läpi huikea Marimekon kevään 2017 vaatekokoelma muotinäytöstunnelmineen. 
Ennen varsinaisen muotinäytöksen alkamista, aistimme takahuoneen tunnelmia ja tutustuin kokoelmaan. Sain myös jutella tovin Anna Teurnellin kanssa, joka on ehdottomasti yksi pukeutumisidoleistani. Meillä on kovin saman tyylinen maku ja se hymyilyttää meitä aina kun satumme tapaamaan. Kuvassa Annan päällä on ensi kevään mallistosta raidallinen paitapusero ja housut. Oma asuni on tämän syksyn Marimekkoa ja nyt kaupoissa. Kuvissa myös Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko ja Marimekon asustetiimistä Karolina.
 

Kuulin että tässäkin Marimekon näytöksessä meikit tulivat Macilta ja hiukset
Shiseidolta. Näytöksen lookit olivat luonnollisen raikkaita. Iho oli
hehkuva ja mallin oma kauneus pääsi hyvin esille.

Minusta näytöksessä oli tosi onnistunut stailaus. Ylemmässä kuvassa päästailisti Tanya Jones asettelemassa asua oikeaan muotoonsa. Olen muuten bongannut kyseisen stailistin useina vuosina muotiviikkojen yleisön joukosta.

Muotinäytöksiä oli useita ja katsoinkin mielelläni kokoelman useampaan kertaan, sillä löysin siitä aina uusia inspiroivia seikkoja. Taustalla soi elävä musiikki, Jazz-bändi oli saapunut suomesta saakka tilaisuutta varten. Musiikki istui ihan täydellisesti näytöksen olemukseen ja se yhdessä upeiden vaatteiden kanssa loi mielettömän hienon tunnelman. Tällaisessa intiimissä näytöspaikassa on kyllä ihan omanlaisensa viba. Minusta oli myös mukava seurailla ihmisten reaktioita, sillä näytösvieraiden joukossa oli useita muotimaailman vaikuttajia. Oli kiva nähdä heidän ihastuneita kommenttejaan. 

Kevään kokoelman teemana on rohkaista jokaista olemaan oma itsensä. Armi Ratia kehoitti aikanaan suunnittelijoitaan luomaan vaatteita, joissa naiset voivat ilmaista omaa tyyliään. Kevään 2017 kokoelma kunnoittaa tätä perinnettä ja sen lisäksi tuo esille modernia yllätyksellisyyttä. Pidin todella paljon mallistosta. Minusta se oli tyylikäs ja kansainvälinen, ripaus boheemia kukkaistyyliä toi raikkaan tuulahduksen ilmeeseen. Myös asusteet olivat ihania; kengät todella ajankohtaisia malliltaan, korut yllättävänkin naisellisia kivineen ja aurinkolasit aivan upeita. Kiinnittäkääpäs huomiota näihin asusteisiin. Jos poimisin yhden lempparini nopeasti, niin se olisi ehkä pikkukukallinen silkkipaita, mutta suosikkia ei voi miettiä pidempään, sillä vaihtoehtoja olisi liian monta.

kuvat: Petri / Mr Coolpool  

Tyylikkäät naiset tässä kuvassa ovat Anna Teurnell seuranaan kansainvälisesti tunnettu bloggaaja Zanita  Whittington. Olen muuten seuraillut Zanitan blogia jo ainakin 7-vuotta. Hän on yksi ulkolaisista bloggaajasuosikeistani – todella kaunis nainen, joka on uskollinen omalle tyylilleen muodin tuulista riippumatta. Hän on myös jollain tavalla eteerisen kaunis, kuin suoraan 40-luvun filmistä. Ihanasti Zanita kantaa tuota Marimekon pinkkiä Bao-mekkoa.

Tapasin näytöksessä paljon tuttuja suomesta. Oli aivan ihana saada jutella ihmisten kanssa samalla kun nautti malliston esittelystä. Terveiset kaikille tyypeille joiden kanssa juttelin, olitte niin ihania.

Kiitos vielä Marimekolle ihan huikeasta päivästä!

8 Comments

 1. Tosi kaunis mallisto, mut törkeän huono laatu aiemmissa Marimekon vaatteissa mietityttää. Tulevatko kankaat edelleen jostain Kaukoidästä ja ompelutyö lähempää itäblokista? �� Siinä tapauksessa mikään ei puolusta korkeita hintoja ja kannan rahani muille merkeille.

 2. Samaa mieltä tuosta laatuasiasta, mutta vaatteiden mallit ovat tosi kivoja! Ja täytyy sanoa, että kuvat sinusta Anne ovat tosi onnistuneita tässä postauksessa.

  Mai

 3. Ihanan persoonallinen katsaus Marimekon muotiin.
  Uskomatonta, mutta sain itsekin tänne kutsun.
  Ei mitään mahkuja päästä mukaan.
  Innolla odotan sitä sisustusosuutta.

 4. Anne

  Onpa kurja jos kohdallesi on sattunut huono kokemus Marimekon vaatteesta. Itselläni on pelkästään positiivisia kokemuksia laadusta, josta olen työni puolesta erityisen tarkka, sillä työskentelen kankaiden kanssa päivittäin. Jopa neulepaidat ovat olleet superkovassa käytössä ja olen pessyt niitä koneessa, edelleen kuin uusia. Marimekon kankaista suurin osa painetaan täällä suomessa, hehän juuri investoivat uuteen koneeseenkin tehtaalla. Vain sellaiset kankaat, joita ei voi täällä käsitellä tulevat muualta. Suurin osa kankaista tietääkseeni ostetaan Italiasta, jossa muutkin muotitalot shoppailevat kankaitaan. Katsoin omien vaatteiden valmistusmaita ja kaikki olivat euroopasta.

 5. Anne

  Olisi mielenkiintoista kuulla mitä vaatetta tuo huono laatu koskee ja miten, koska omiini olen ollut ihan supertyytyväinen ja tosiaan, työn puolesta kyllä osaan arvioida tekstiilien laatua.

  Ja oi että, kiitos kiva kuulla 🙂

 6. Anne

  Kiitos, ihana kuulla 🙂 Olin kyllä niin innoissani tästä näytöksestä, että en melkein tiennyt mistä aloittaa sen esittelyn teille. Eli lisää pukkaa 🙂 Ja voi vitsit, ehkä jonkun toisen kerran sitten pääset paikan päälle.