Lauantai-iltaan sopii hyvin pieni piipahdus muodin maailmaan. Pariisin kuvasaldosta olen tähän poiminut muutamia trenditärppejä joita muotiviikkoväeltä bongasin. Nämä ovat sellaisia just nyt-kuumia juttuja.
Tuon ylimmän kuvan kyltti on muuten yhden mukavan valokuvaajan rustaama. Charles on tunnettu siitä, että häneltä löytyy aina laukusta jos mitä rekvisiittaa. PFW:n viimeisenä päivänä tietysti aina kunnon kyltitys. Ja sillä kuuluisalla PFW-lopetuspiknikillä Charlesilla on mukanaan äänentoisto, musiikki, kamerajalusta, strobovalo…you name it.
Mutta siis trendeihin..
 

Samettia näkyi todella paljon niin vaatteissa kun kengissäkin. Sametin sävyinä oli usein täyteläisiä sävyjä kuten kuvan kullankeltainen, smaragdinvihreä, rubiininpunainen tai safiirinsininen. Ah muuten miten ihanilta nuo jalokivien nimet kuulostavat.

Hiihtarit! Voi jestas sentään, tätä trendiä olen odottanut kauhulla. Itse skippaan tietysti sen sujuvasti, mutta ovathan hiihtarit aika vekkulit pitkästä aikaa. Nuorempi polvi varmasti nauttii tästä uudesta villityksestä kovasti. Hiihtareita näkyi farkkukankaisena, ruutukankaisena ja mustana. Ne kuuluu pukea teräväkärkisten kenkien kanssa ja noin, että lahjelenkku jää koron ja pohjan väliin.

Esimerkiksi Elin Klingin Toteme-vaatemerkin mallistossa on hiihtarit, jotka ovat ihan tyylikkäät. Pukisin sellaiset mieluiten muhkean villaneuleen pariksi. Lukijoistani ei taida moni kuitenkaan lämmetä tälle idealle?

Överihihaiset puuvillakauluspaidat. Valkoisia ja vaaleansinisiä puuvillapaitiksia bongailin erittäin paljon. Olennaista on mielenkiintoinen leikkaus, superväljä malli ja ylisuuret hihat. Tähän trendiin ei lasketa istuvia paitapuseroita.

Upeimman tällaisen paidan bongasin Marimekon illallisella. Vastapäätäni pöydässä istui Marimekon asustesuunnittelutiimistä ruotsalainen Karolina, jolla on todella mieletön Vetementsin valkoinen jättikauluspaita.

Tähän trendiin osallistuisin mielelläni ja oikeastaan voin jo osallistuakin, sillä kaapista löytyy mm. Marimekon vaaleansininen tunikamainen puuvillapaitis, se täyttää otoksen merkit, paitsi hihojen osalta.

Loaferit ja rispaantuneet lahkeet farkuissa. Yksi ajattomimmista kenkämalleista on loaferi, minusta jokaisen naisen vaatekaapista tulisi löytyä yksi pari tällaisia. Välillä niitä näkee vähemmän ja nyt taas enemmän. Hypetetyin merkki ehkä on Gucci, mutta anonyymit laadukkaat loaferit alkavat kiinnostaa jopa enemmän.

Rispaantuneen farkunlahkeet piristävät minusta asuja kummasti. Jotkut inhoavat tuota yksityiskohtaa, mutta minä pidän – kuten olette omista lahkeistani huomanneetkin. Puntit voi saksia joko tasaiseen mittaan tai tehdä niihin eripituisia osioita, molempi parempi.

Muhkeat toppatakit. Tälle trendille annan pisteitä käytännöllisyyden puolesta ainakin. Balenciagalla, Acnella ja Totemella ainakin on ihania toppiksia tulevaan talveen. Ketjuliikkeistä löytää niille budjettiversiot. Näissä trenditoppiksissa ei ole sporttista vibaa, vaan minimalistinen ja selkeä tyyli. Takit eivät ole vartaloa nuolevaa mallia, vaan niissä saa olla reilusti väljyyttä.

Itse en oikein tiedä mitä tästä tuumaisin. Jos eteen sattuu oikein mieluisa toppis, saatan osallistua.

Viimeisen kuvan paljaat nilkat-valkoiset lenkkarit-pitkä takinhelma onkin ollut jo tovin aikaa suosittu kombinaatio. Täällä meillä ei taida enää tähän taipua, ilma on viilennyt jo liikaa. Listaan voisin vielä lisätä kaiken kiiltävän ja metallinhohtoisen. En sattunut löytämään yhtään sitä kuvaavaa asua kuvistani, jostain syystä kimalteet eivät olleet sytyttäneet minua kuvaamisen vertaa. Vaikka itse kyllä ihailen kovasti oikein laadittua asukokonaisuutta, jossa kimallus pääsee oikeuksiinsta.
Mitä olette mieltä näistä trendeistä – osallistutteko?

13 Comments

 1. Hiihtarit kuuluu sarjaan haaremihousut ja muut kauheudet ( kauhistus-hymiö )

  Niiden suhteen olen mielelläni tyylitajuton juntti, heh 😀

 2. Kaikki muu käy ( löytyy jo kaapista ), hiihtareista en vielä tiedä, mutta itseni tuntien on parasta sanoa EHKÄ. Mulla on kivoja muistoja hiihtareista ja näyttäähän nuo hauskalta noiden kenkien kanssa. Tosin sitten pitäisi ostaa kengätkin ja talvikin on tulossa.

  Suloista sunnuntaita !

 3. Kivoja poimintoja :)! Muhun hiihtarit uppoaa, juuri Totemen versiot, kaveriksi slingback kittenheel :). Mutta kombo ei valitettavasti toimi tähän Suomen syksyyn. Guccin loaferit ottaisin myös anytime, vaikka ne onkin joka puolella. Jopa se karvainen "tohveli" on alkanut näyttää kauniilta.

  Osaisitko auttaa Y-tuolin hankinnassa, huomasin, että sinulta löytää nämä kauniit tuolit :)! Olen ihan hukassa eri käsittelyjen viidakossa, on saippuoitua ja valkoöljyttyä, materiaaleissa pyökkiä, saarnia ja tammea. etc. Mikä määrä valintoja! Miten nämä eroavat toisistaan?

  //Elisa

 4. Anne

  Hahaa, arvasin että moni kauhtuu tätä trendiä. Parhaiten se sopiikin ehkä niille, jotka eivät ole ennen kyseistä housumallia päässeet kokemaan 🙂

 5. Anne

  Haaremihousut – hui kauhistus – niistä en tykännyt silloinkaan kun olivat pop 🙂

 6. Anne

  Mulla tökkii tästä listasta vähän sametti ja metallinhohto, mutta jos täydellinen juttu osuisi kohdalle niin ehkä taipuisin. Kuten vaikkapa valuvat leveälahkeiset samettihousut ja muhkea neule – oi että olisi aika täydellinen asu. Tai kiiltävä midihame ja pörröinen paita – sekin olisi aika herkku yhdistelmä vaikka talven juhliin.

  Hiihtareita en oikein itse usko enää kokeilevani, mutta minusta esim. mustat jersey-kankaiset hiihtarit ja ylisuuri villapaita olisivat todella kiva kombo.

  Ihanaa viikkoa Sara!

 7. Anne

  Oh, ne Totemet on kyllä aika päheät. Ja joo, kombo sopisi ehkä sisälle työasuksi näin talvella. No kyllä mäkin Guccin loaferit tai ihan mitkä vaan kengät huolisin 🙂 Ne karvaversiot on aivan ihania.

  Mulla on tosiaan Y-tuoli ja saman sarjan rahi. Omat ovat suopakäsiteltyä pyökkiä, joka on tasainen ja vaalea puu. Suopakäsittely vielä vaalentaa puuta ja tekee siitä sellaisen silkkimäisen sileän. Vuosien varrella tuoli patinoituu kauniisti mutta pysyy aika hyvin vaaleana. Tammi on tummempi ja siinä on voimakkaammin puun syyt näkyvissä, luonnonväriseksi öljytty tummempi kuin valkoöljytty tai suopattu. Saarni on myös vaaleampi kuin tammi, hiukan keltaisempi ja siinäkin puun syykuviointi on näkyvämpi kuin pyökissä. Jos haluat vaalean ja tasaisen pinnan voin suositella tuota suopattua pyökkiä, muuten tammi on toinen suosikkini 🙂 Kysy vaan lisää jos vielä jokin askarruttaa!

 8. Kivoja otoksia taas, kevättä nämä tyylit vain vaativat.

  Hiihtarit, nuo kamalat ihastukseni aikojen takaa, omistin valkoiset ja mustat, vaatii hyvät sääret, noh, ehkä meikäläisen paras puoli ja kuten kirjoitit, sopisi ehkä vieläkin juuri ison villurin seuraksi, en tosin laittaisi niitä esim. nilkkurin koron ja pohjan väliin, kamalan näköinen.

  Rispaantuneet farkkulahkeet on myös kiva piristys lookiin, se on helppo toteuttaa, jos on vakaa käsi.
  Sirpa

 9. Anne

  Oi että, ihana kyllä taas kun kevät koittaa eikä tarvitse hytistä. Tuli vaan mieleen kun meinasin jäätyä aamulla bussipysäkillä. Eikä tänään edes ollut kovin kylmä, kostea ja tuuli vaan puskivat luihin ja ytimiin. Hyr.

  Mä oon hassu kun lämpeän usein uusille ideoille ja yhdistelmille, kai se on sitä virkistyksen hakemista. Noin jos tarkkaan miettii niin onhan se aika kauhean näköistä että lahje on kengän päällä….heh.

  Rispaantuneet lahkeet saa kyllä peukkua 🙂

 10. Hiihtarit 🙂 ounou. Kohta siis myös ratsarit ylisuurilla pusseilla 🙂 🙂

 11. Anne

  Hahaa, arvaa repesinkö kun sait mut miettimään niitä ratsareita, nimenomaan ylisuuripussisia versioita- hui. Nekin on tullut aikanaan testattua. Näissä oudommissa trendeissä on ehkä sellainen "sääntö" että sopivat niille, jotka eivät ole ennen kokeneet kyseistä tyyliä 🙂

 12. Ihana postaus !

  Täällä lämmetään kyllä erityisesti sametille, guccin loafereille ja revityille farkunlahkeille… Myös överisuuret puuvillapaidat ovat ihanasti klassikko with a twist.. tykkään ! Hiihtohousuista en oikein osaa sanoa 😀 toimii useissa kuvissa joissa olen niitä nähnyt, mutta en tiedä osaanko tuoda niitä omaan vaatekaappiin..