Kotona ollaan ja tänään olin jo töissäkin. Kesti kyllä aamulla hetken ennen kuin sain oikein mitään tehtyä. Sitäpaitsi tietysti täytyi kertoa Maijalle kaikki Pariisin tapahtumat kahvia juodessamme. Matka oli taas niin täynnä kivoja tapahtumia, että nukuin huonosti jokaisena yönä. Minä en siis todellakaan ole huonouninen, vaan ennemmin kuuluisa vähän liiankin hyvistä unenlahjoista. Mutta jos olen liian innoissani, silloin yöt ovat levottomia, käyn niin ylikierroksilla jotenkin. Mutta nyt alkaa helpottaa ja edessä on vielä viikonloppukin. Täytyy ottaa verkkaisesti ja nauttia syksyn tunnelmasta täällä kotona.
 

(takki Marimekko*saatu / kasmirneule Uniqlo / farkut Monki / laukku Chanel / tossut Adidas)

Sain Marimekko-yhteistyön puitteissa itselleni ihania vaatteita matkalle lainaan ja niistä sain myös osan pitää itselläni. Tämä sininen Mollis-takki oli niin ihastuttava, että sen valitsin itselleni ja se osuikin päälle melkein joka päivä. Pariisissa oli kyllä mittarin mukaan lämmin ja aurinkokin paistoi, mutta kun kulki koko päivän ulkona, viima puraisi sen verran, että ilmava villakangastakki ei minulla ollut yhtään liikaa. Tätä takkia on muuten mustanakin, mutta tuo sininen vaan on niin vastustamattoman raikas, että siihen päädyin. Sainkin matkan aikana paljon kehuja takista.

Perinteinen kahvihetki Palais de Tokyolla. Täytyy sanoa, ettei kahvila ole tarjoiluiltaan mikään erityinen, mutta paikkana kiva ja sopivasti näytöspaikkojen kyljessä. Täällä on muuten pidetty aiemmin Marimekon näytöksetkin. Ihailen myös aina näkymää Eiffelille.

Matkalla käytin pelkästään Chaneliani. Oikeastaan nyt vasta oivalsin sen kätevyyden kun käytin sitä useamman päivän putkeen. Laukussa on nimittäin monta pientä lokeroa sisällä. Sinne sai hyvin järjestettyä tarpeelliset omiin osioihinsa; kännykän, lompakon ja passin, kuitit ja metrokortin. Tarvittavat löytyivät aina nopeasti käsille kun tarve oli.

Matkaa varten tyhjentelin meikkipussejani ja jostain vanhemmasta löysin pohjalta tuo hopeisen Tiffanyn sormuksen. Ostin sen aikanaan New Yorkista, ehkä n. 20-vuotta sitten. Laitoin sen pitkästä aikaa sormeen ja se näyttääkin minusta kivalta noiden kultasormusten parina. Nekin ovat muuten jostain nuoruusvuosiltani eli voisi sanoa sormusten olevan jo aika vintagea. Tiffany pitäisi vain viedä kiillotettavaksi, se on vähän hankala kun tummuu tuolta syvennöksistä, kuulemma kultaseppäkään ei sitä saa hyvin sieltä puhdistettua.

kuvat: Petri / MrCoolpool  

Petrillä oli mukana High Fiven sporttijuomatabletteja, joita hän sujautti aina vesipulloon. Näin Evianista tuli kauniin vaaleanpunaista ja vitamiini/energiapitoista. Hyvä vinkki muuten matkalle kun liikkuu aktiivisesti koko päivän. 
Ihanaa viikonloppua! Luvassa lisää Pariisi-aiheesta myös viikonlopun aikana.

8 Comments

 1. Oli ihana nähdä! Harmi, etten saanut itseäni enää Pariisin viime viikolla, mutta eiköhän me ne lounastreffit saada vielä joskus toteutettua 🙂 Ja hei aivan ihana tämä Marimekon sininen takki!

  Bon week-end!

 2. Upea takki ! Nyt alkoi tuo musta houkuttamaan, minulta nimittäin puuttuu musta villakangastakki, kaikissa muissa väreissä löytyy 😉

  Kiitos taas ihanista Pariisin kuvista. Voi, jos joskus pääsisin sinne itsekin muotiviikkojen aikaan 🙂

 3. Anne

  Oli kiva nähdä vaikka vain pikaisesti. Kyllä ne lounastreffit vielä saadaan aikaiseksi, pus!

  Mahtavaa viikonlopun jatkoa!

 4. Anne

  Tuo takki on niin ihana käytössä, kun se on kevyt ja pehmoinen – tekee mieli olla sen uumenissa koko ajan. Pidän paljon myös sen leikkauksesta, valuva olkalinja on aivan ihana.

  Sä niin tykkäisit muotiviikoista, eli suosittelen 🙂

 5. Kaunis takki. Onko "turtleneck" ollut mukava päällä? Uniqlon neuleissa hyvä hinta/laatusuhde…oletko samaa mieltä?

 6. Anne

  Leena julkaisin muuten manuaalisesti tuon kommenttisi, kun se oli hävinnyt johonkin. Outoa.

  Pidän pooloista kyllä kovasti, etenkin kun kaulus ei ole liian tiukka. Tämä kuuluisi kääräistä, mutta jätin tahallani kauluksen tuollain pystyyn. Itse asiassa neule on Uniqlon miesten osastolta, sillä halusin vähän väljemmän mallin. Jotkut heidän neuleensa eivät ole olleet ihan huippislaatuisia, mutta toisaalta minulla on monia niin superhyviä neuleita, että niihin ei passaisi verrata 🙂 mutta aluspaidat, sukat yms. ovat ihan älyttömän hyviä. Ja siis kyllä neuleetkin kohtalaisen hyviä, ainakin hintaansa nähden.

 7. Hei, tuo sormuksesi Koru-Linneaan Eerikinkadulle kiillotettavaksi. Koru-Linnea on entinen Koru-Liitola. Yritän saada välit kirkkaaksi. T. Anina