Lauantai-illan virikkeeksi muutama pukeutumisinspokuva. Tuossa ylimmässä kuvassa on kolme ihanaa juttua; ruutukuosi, tasaisensininen vajaamittainen farkku ja palikkakantakengät. Paljaat nilkat tietty myös, niille saakin sanoa pian täällä suomessa heipat. 

Nahkatakki on yksi ehdottomista klassikkovaatteista. Itseltäni sellainen puuttuu vaatekaapistosta, sillä en ole vielä löytänyt omiin mittasuhteisiini sopivaa yksilöä. Kenties myös miellän itselläni nahan mielummin alaosaan sopivaksi kuin yläosaan. Vaikka katsokaa kuinka kivalta väljälinjainen nahkarotsi näyttää pitkähelmaisen mekon kanssa. Jaloissa supertrendikkäät matalat pistokkaat. Laukku on pieni, kuten useimmilla tyyliniekoilla taisi olla tänä syksynä. Mietin juuri itsekin miten nyt olen alkanut suosia olkalaukkuja tote-tyylisten käsiveskojen sijaan. Nähtiinhän nyt sekin hetki, kun minä en pidä enää totea lempparilaukkumallina.

Jättisuuri villapaita on helppo vaate kaikentyyppisille vartaloille, etenkin ohut neulos, kuten kuvassa, istuu kauniisti vartalon linjoa kevyesti myötäillen.  Varttuneemmat pukevat neuleen kanssa housut, nuoremmat voivat kokeilla pelkkiä sukkahousuja. Ihastelen myös kuvan värikomboa; pinkki, kirkas punainen ja beige = toimii.

Styleheroine

Röyhelöitä ja pitsiä näkyi aika paljon. Henkilökohtaisesti fanitan enemmän pelkkää röyhelöä, esimerkiksi puuvillapaitisten piristäjänä. Mutta jotkut saavat pitsinkin näyttämään mahtavalta, kuten tässä Evangelie.

 

Ihastelen aina Linda Tolin taitavaa yhdistelytaitoa. Poimin hänen asustaan tälläisen yksityiskohtakuvan, jossa näkyy kerrostus ja väriyhdistelmät. Vaaleansininen raitapaitis oli yksi paljon nähdyistä vaatekappaleista muotiviikoilla. Miesten paidan tyyli oli sujuvasti tuotu naisten asuihin. Vaaleansininen raikastaa ihanasti esimerkiksi beiget ja kamelin sävyiset kokonaisuudet. 

Tässäkin nahkatakki ja pitkähelmainen mekko. Yhdistelmä sopii hyvin myös aikuisempaan tyyliin, vai mitä olette mieltä. Korvikset ovat muuten taas tulossa ja tuollaiset toispuoleiset roikkuvat. Marimekon kevätkokoelmassa oli aivan älyttömän ihania korviksia.

Sykähdyttikö joku tyyli?

2 Comments

  1. Joo, kyllä, tuo Evangelien (neljäs kuva) röyhelöpaita oli ihana varsinkin kun se on yhdistetty ronskin mustiin asusteisiin ja niinkin arkiseen vaatteeseen kuin farkkuihin. Kiva postaus.

  2. Pitkä mekko voisi ensi kesänä olla kova sana ja nyt syksyllä ohut jättineule. Ehkä kudon sellaisen, tuskin löydän meidän leveysasteilta valmiina mieleistä mallia ja väriä, mahtaako olla ollenkaan jättineuleita?
    Pakko taas sanoa, niin ihania kuvia!