Vaikka sunnuntaisin olisi kuinka paljon rästihommia viikon varrelta, on silti ilo myös nauttia vapaasta ja rentoutua. Mieluiten vietän lokoisia hetkiä lueskellen lehtipinojani. Niitä olen kerryttänyt erityisesti makuuhuoneen seinustalle, sillä minusta sängyllä on ihan parasta loikoilla lehden seurassa.
Tänään keitin teetä, nappasin mukaani pari herkkua ja tietysti lehden. Taustalla soi sunnuntaihin täydellisesti sopiva musiikki – nimittäin isäntä soitteli olohuoneen puolella Roger Whittakeria. (kuunnelkaahan vaikka tuo linkki). Mikä täydellinen tunnelma! Tälläkin kertaa muuten kiittelin Genelecejä, nimittäin musiikki kuului ihanasti myös makuuhuoneen puolelle.

Jotkut ehkä muistavat, että olen ollut kevyessä karkkilakossa elokuun puolivälistä saakka. Olin ihan hirmuisessa sokerikoukussa ennen sitä. Söin ihan joka päivä karkkia jossain muodossa ja keho oikein huusi päivittäistä namiannosta etenkin iltaisin. Huomasin myös sen vaikuttavan vireystilaani negatiivisesti – luonnollista toki. Niinpä päätin ryhdistäytyä ja lopettaa karkin kokonaan. Olin aluksi noin kuukauden kokonaan ilman makeisia. Ensimmäiset kaksi viikkoa ottivat hiukan lujille ja huomasin kehon ”huutavan” sokeriannostaan. Mutta sen jälkeen en eden oikein muistanut koko asiaa.

Koukusta päästyäni olen sallinut sillon tällöin itselleni pienen suklaahemmottelun. Välillä se on ollut ihan normaalia suklaaherkkua, välillä raakasuklaata. Täytyy myöntää, että raakasuklaa on minulle uusi ihastus. Käväisin taannoin Sugarin showroomilla ja tuli puheeksi raakasuklaa. Kerroin että omat kokemukseni siitä eivät olleet satunnaisen ostoksen perusteella kovin herkullisia. Sainpa mukaani maisteltavaksi muutaman suklaalevyn ja yllätyin positiivisesti; raakasuklaakin on herkkua.

Nykyään namihetkeni koostuukin esimerkiksi pienestä annoksesta raakasuklaata ja kupillisesta hyvää teetä. Karkkilakon myötä myös hedelmien syöntini lisääntyi. Alkuvaiheessa korvasin makeanhimopuuskat nimenomaan hedelmillä. Tänään nautiskelin kuvan satsilla. Tosin en noita kaikkia suklaita syönyt.

Hyvä tee on myös mitä paras nautinto. Sain Sugarilta myös tuota teetä maisteluun. Aromikas ja laadukas tee ei kaipaa mitään lisukkeita. 

Koska tykkään syödä naposteluja sängyssä, kekkasin ottaa alustaksi painavan marmorileikkuulaudan. Tuon päälle uskaltaa laskea kuuman teekupposenkin, sillä alusta pysyy verrattain stabiilina.

Kummasti tuollainen rentoutushetki antaa energiaa. Jaksoinkin sen jälkeen tarttua niihin rästihommiin. Eli pyykkikone alkoi laulaa, imuri heilua ja keittiö siistiytyä.

Millä sinä herkuttelet mieluusti?

7 Comments

 1. Minä herkuttelen mieluusti irtokarkeilla. Koska herkuttelu on ryöstäytynyt käsistä, alkaa karkkilakko. Söin juuri viimeisen karkin ennen joulua! Tummaa suklaata on lupa syödä vähän, mutta ei muita karkkeja, pullia, jäätelöä tai herkkuja.

 2. Tumma suklaa. No, kyllä tavallinen Fazerin sininenkin käy. Ja ainakin kerran viikossa pitää juoda kunnon pullakahvit, useimmiten meidän kylän Neste-asemalla. Siellä on aivan törkeän hyvät pullat!
  Mutta mikä ihana yöpöytähyllysysteemi sinulla on? Taidan haluta samanlaisen, Tray kun haluaisi muuttaa olkkariin. 🙂
  Ihanaa viikkoa, Anne ja muut!

 3. Minuakin kiinnostaisivat yöpöydät – valmistaja, hinta ja saako Koodista? Sopisivat nimittäin meillekin.

 4. Anne

  Mullakin tuossa karkkikoukussa pahinta oli himo lakuun, irtsareihin yms. Pidän kuitenkin suklaata "parhaimpana" karkkivaihtoehtona. Onneksi koukku lähti, nyt kaupassa en edes muista makeishyllyn olemassaoloa, ennen sieltä tarttui aina jotain ostoskoriin. Pullaa syön edelleen, siitä nyt vaan en voi luopua :))

 5. Anne

  Ah, mulle kyllä pulla on parempaa kuin karkki 🙂 eli pullalakko olisi pahempi. Ai että. Nyt olen aika balanssissa, välillä muutama herkkusuklispala ja siinä karkkimättö. Saapas nähdä mitä joulun aika tekee, nimittäin mulla oli sama meininki viimesyksynä ja joulu saattoi mut taas takaisin karkkikoukkuun.

  Yöpöydästä juttua nyt uusimmassa postauksessa. Se on Muuramen Ikoni-seinähylly. Meilläkin Tray on nyt olkkarissa.

 6. Anne

  Nyt julkaisin jutun yöpöydistämme, eli kyseessä on Muuramen Ikoni-hylly. Sitä ei saa Koodista, mutta esim. Vepsäläinen myy.

 7. Kiitos nopeasta vastauksesta! Miksen sitä heti hoksannut, että Muuramen hyllyhän se on. Jos ei viihdy yöpöytänä, se sopii muualle Muuramen kalusteiden seuraksi. 🙂