”kaupallinen yhteistyö Suomen Blogimedia ja Verman”

Jaahas, nyt on taas se aika vuodesta, jolloin keskityn meidän keittiön kulmakaappiin ja inventoin pilleripurkit. Tämä yhteistyö Minisun Oliiviöljy D-vitamiinin puitteissa tulikin juuri oikeaan hetkeen. Kesän aikana helposti unohtuu ravintolisien säännöllinen ottaminen, mutta heti kun syksyn pimeät alkavat hiipiä kehiin, huomaan tarvitsevani pientä tsemppiä tulevaan syksyyn ja talvikauteen. Noin yleisesti uskon tietysti monipuoliseen ravintoon, mutta itse ainakaan en pysty huolehtimaan niin täydellisesti syömisistäni, etten kaipaisi avuksi täsmäaineita. Jos minun pitäisi valita tärkein ravintolisä, kääntyisin D-vitamiinin puoleen. Tankkaan sitä ympäri vuoden, kesällä siis vähän huolimattomammin, mutta syksyllä ryhdistäydyn enkä taatusti unohda ottaa päiväannosta.

Aamuni alkaa aina kahvilla, muuten en herää kunnolla, samalla tulee napattua D-vitamiinikin. Meillä aamiaispiste on jääkaapin ja kahvinkeittimen välissä ja tuolla nurkassa on kätevästi meidän ”pillerikaappimme” eli sieltä löytyvät niin särkylääkkeet kuin ravintolisätkin. Pakko myöntää, että tason päälle kuitenkin usein eksyy unohtuneita vitamiinipurkkeja..

Minisun-tuoteperheeseen on tullut uusi oliiviöljypohjainen Oliiviöljy D-vitamiinikapseli. Tässä tuotteessa ei ole gluteiinipitoisen viljan sisältämiä ainesosia. Kapselissa ei myöskään ole laktoosia, hiivaa, väri- tai säilöntäaineita. Vahvuuksia on kaksi; 20 tai 50 mikrogrammaa.

D-vitamiini on äärimmäisen tärkeä ainesosa luustolle ja vastustuskyvylle. Etenkin ikääntyessä haluan pitää hyvää huolta itsestäni, varmistaa, että olen tehnyt kaikkeni estääkseeni vanhempana esimerkiksi luustoon liittyvät ongelmat. Kysyinkin viimeksi gynekologikäynnillä, mitä ensimmäisenä tehtäisiin jos luustossa havaittaisiin haurastumista. Hän sanoi että ainakin lisättäisiin D-vitamiinin saantia. Itse en halua odottaa että jotain ilmenee, vaan parempi varautua valmiiksi.

Kesäkuukausina saamme D-vitamiinia auringosta ja se varastoituu kehoomme. Kesällä kerätty D-vitamiini kuitenkin riittää vain vähäksi aikaa, noin kolmeksi kuukaudeksi. Aurinko on siis kesällä tärkeä vitamiininlähde, mutta talvella ”aurinkoisuutta” saa purkista.
D-vitamiinin on myös todettu auttavan immuunipuolustusjärjestelmäämme ja vähentävän infektiosairauksien riskiä. Flunssakauhuinen kiittää kaikesta avusta. Käsihygieniasta on aina loistava apu, mutta tarpeellinen D-vitamiinin saanti auttaa toivottavasti myös tässäkin asiassa.
 
Talvinen väsymys ei ole mukava olotila, sitä vastaan taistelen kaikin keinoin. Tarpeeksi unta ja ulkoilua, säännölliset ateriat ja lisäksi turvattu vitamiinien saanti. Lisäksi positiivinen ajattelu; vaikka talvi ei todellakaan ole lempivuodenaikani, yritän suggestoida itselleni talven positiivisia asioita, jotta saisin asenteen kohdilleen.

Terveelle aikuiselle on suositeltu päivittäisannokseksi 10-20 mikrogrammaa D-vitamiinia. Itse kyllä haluan ylittää tuon määrän reilusti. Huomaan D-vitamiinin käytön positiivisen vaikutuksen vireydessäni. Näissä Minisunin Oliiviöljy D-kapseleissa tulee samalla nautittua hyvälaatuista rasvaa, joka sekin on tärkeää keholle.

Pakko vielä lisätä yksi hassu seikka näistä Minisunin D-vitamiinikapseleista. Minulla on aina ollut kammo niellä tabletteja ja kapseleita. Nämä ovat pienikokoisia, joten nieleminenkin on helpompaa.

Syöttekö te D-vitamiinia?

3 Comments

  1. Hyvä postaus näin syksyyn. Huomasin myös, että on aika hankkia jälleen pilleripurkki deetä. Aikuinen saa toki kaiken tarvitsemansa monipuolisesta ruoasta, monipuolisuus on meidän motto, mikä syömiseen tulee, mutta silti taidan ottaa pillerin, myös tänä syksynä. Onkohan tuo 50 mg jo liikaa, täytynee varmistaa apteekista, näissäkin liika on liikaa, vaikeeta…
    Sirpa

  2. Anne

    D-vitamiini etenkin on sellainen, mitä itse en osaa hallita pelkällä ruokavaliolla. Ja jottei syömisiin tartu liikaa, on tämä purkki helpotus ja varmistus 🙂

    Kiitos Sirpa ihanista kommenteistasi!

  3. 50mg on tosiaan liikaa. Liika d-vitamiinin saanti aiheuttaa liiallista kalsium-pitoisuutta vereen, joka taas aiheuttaa sydän- ja hermostoperäisiä vaivoja sekä munuaisten vajaatoimintaa. On harmillista, että kuluttaja ollessaan ei-asiantuntija virheellisesti ajattelee, että mitä enemmän, sen parempi.