Tervetuloa meidän eteisen puolelle. Tätä kulmaa ei kovin usein ole tullut blogiin kuvattua. Eteinen on yleensä vähän epäjärjestyksessä, sieltä löytyy ties mitä nyssäkkää, jotka ovat matkalla ovesta ulos. Tiedättehän omakotitalossa – pahvinkeräys, lasin keräys jne. Aina ei muista napata kantamuksia hetimiten mukaan, joten saattaa olla, että oven pielessä on välillä ylimääräisiä paperikasseja.

No, tänään kuitekin ajattelin vihdoin esitellä teille hienon peilin, jonka sain eteisen seinälle. Tämä on ollut meillä jo jonkin aikaa. Heti kun näin Muuton Framed Mirror-peilin, tiesin haluavani sellaisen meille. Kauniita peilejä on ollut vaikea löytää, meilläkin se näkyy olohuoneen puolelle, ollen osa myös olkkarin sisustusta. 

Peilin kautta voi kurkata olkkarin tunnelmiin. Hassusti muuten kameran kautta kaikki pakkautuu kasaan. Mutta kuka bongaa kaksi nukkuvaa kuvasta…

En malttanut luopua seinällä aiemmin olleista isäni, Juhani Melenderin, maalauksista, vaan sijoitin peilin osaksi taulukollaasia. Rakkaat taulut kuuluvat olennaisesti meidän kodin sisustukseen. Ne myös tuovat väriä kokonaisuuteen, sillä meillä on aika valkoista. Lattialla on nyt pörrömatto, mutta vaihtelen sitä välillä myös olohuoneen puolelle kulkuväylän kohdalle. Toisinaan tässä eteisessä on Linie Designin vihertävä villamatto, molemmat kivoja. Meillä kengät jäävät tuulikaapin puolelle, niinpä villamatto sopii eteisaulaan mukavasti.

Oli muuten aika tuskallista kuvata tätä kohtaa. Huomaatteko, mitkä kuvat on otettu jalustalla ja mitkä eivät, no tuo ylempi on käsivaralta. Olen niin hätäinen, että jalustakuvaaminen vaatii vielä lisää harjoittelua. Inhoan sitä kun jalkojen korkeutta pitää säätää koko ajan ja kameran asento valuu pystykuvissa, kun objektiivini on niin painava. Lisäksi tarkennus mättää jne. Huoh. Vaikka on kuvannut monta vuotta, on silti vielä niin paljon opeteltavaa. Siksi siis kohinainen kuva.

Viikonloppuna on oleskeltu todella paljon olohuoneen puolella. Lauantai-aamuna poltettiin takkaa täysi pesällinen ja koti on ollut siitä saakka tosi lämmin. Takan hehku riitti vielä tähän sunnuntaihin saakka. Aamupalat on molempina päivinä nautittu tuossa sohvaryhmällä. Päivälliset on syöty ruokatilan puolella.

Sohvapöydältä löytyy talven ensimmäiset tulppaanit. Pidän erityisen paljon papukaijatulppaaneista ja ranskalaisista tulppaaneista. Nyt tuossa Rörstrandin vanhassa maljakossa on kaksi papukaijatulppaania, jotka ostin Piia Jaalalta. Keltainen lasikynttilänjalka on myös kirppislöytö ja valkoinen on Iittalan nappula. Pöydällä on myös kaapista löytynyt Boda Novan lasinaluspino ja tietysti nippu ihka uusia sisustuslehtiä.

On ollut mukava viikonloppu, toivottavasti teilläkin.

4 Comments

  1. Kauniit kuvat ja kiva eteinen! Ihania näkymiä heijastuu tuosta peilistä, heijastumat ovat yllättävän tärkeä osa kokonaisuutta, kun miettii peilien ripustamista. Jalustalla kuvaaminen täytyy tosiaan taas aloittaa, minäkin olen siinä hommassa laiska ja vältän viimeiseen asti…

  2. Anne

    Kiitos Riikka 🙂 Juu, meinasin polttaa käämit kun piti jalustan kanssa touhuta. Se oli niin hankalaa pitkästä aikaa, tai oikeastaan en ole sitä koskaan kunnolla opetellut. Inhoan sitä, kun pitää kuvata mun kameran näyttökuvan kanssa, tässä Markissa kun se on aika kämäinen systeemi. Käytän myös 2s laukaisuaikaa, joten tarkennuksen kanssa täytyy olla tarkkana. Mutta sitäkin enemmän inhoan kun jalustaa ei saa kohdilleen millään ja kamera alkaa pyöriä siinä kun siihen koskee muutaman kerran…. Heh. Noista kuvista niin näkee, missä on liian suuri ISO-arvo, hirveä kohina. Meidän eteinen on niin pimeässä kohtaa, että valoisallakin sitä on vaikea kuvata.

  3. Ihana peili! Onkohan värisävy kirkas/harmaa? Mietiskelen, miltähän muut värisävyt (rose, taupe) näyttävät livenä?

  4. Anne

    Tuo meidän peili on se kirkas joo. Rose ja taupe ovat kauniita myös, hintsusti lämpimän sävyisiä. Mutta valitsin meille kirkkaan kun tuosta peilataan itseä ulos lähtiessä niin ei ainakaan näytä värejä väärin. Ne värilliset on ehkä enemmän fiilistelypeilejä uskoisin, kauniita toki siis.