Oli pakko rentoutua hetki kauniiden kuvien parissa. Meillä kotona ei nimittäin tämän päivän jälkeen näytä kovin seesteiseltä. Tänään meillä alkoi kylpyhuoneen ja saunan remontti. Siitä seurasi täysi kaaos kaikkialle. Kumasti tavaroita kertyi kodinhoitohuoneen puolelta olohuoneeseen, kylpyhuoneesta purkkeja ja putiloita toiseen kylppäriin ja vielä saunan lauteet ja paneelit…osa niistä on pinossa sisällä, että pysyvät kuivina polttopuiksi pilkottaessa.. Kivaa mutta aikamoista. Pääsette kyllä kuulemaan projektista.

Niinpä keskitin päivän ihailut naapurimaan tyylikkääseen tarjontaan. Ehkä näitä tyylejä on ollut viime aikoina vähän ähkyksi saakka, mutta löytyy kuvista kuitenkin paljon ihanaa tarkasteltavaa. Esimerkiksi olohuoneessa taulujen sijoitus, luonnonmateriaalit tekstiileissä ja yleinen tyylin rentous.

Keittiön pöydän päällä killuu tuollaiset pienet lasivalaisimet. Minulla on noita samoja A-lampaneita eräästä aikaisemmasta kodista, eivät ole olleet vuosikausiin käytössä, mutta kaavailen edelleen niitä nykyisten kodinhoitohuoneen kattovalaisimien tilalle. Kunhan sekin tila pääsee jossain vaiheessa pieneen ehostuskäsittelyyn. Pala kerrallaan tätä kotia laitetaan.

Tässä makuuhuoneessa on melkein samanlainen seinäsävy kun meidän makuuhuoneessa. Niinpä ihailenkin siihen yhdistettyä sinistä lakanaa, kivalta näyttää.

Päämakuuhuoneessa on jännästi sijoiteltu taulut. Normaalisti en innostu sängyn päälle ripustetuista jutuista, varsinkaan minkäänlaisista hyllyistä. Mutta tässä taulut ovat kivan näköisesti, vähän epäsymmetrisesti, siitä annan aina lisäpisteitä, heh. Nurkassa oleva nojatuoli on verhoiltu Mulberryn kankaalla, tunnistan siksi, kun meillä on tuota kangasta töissä Mulberryn kangasmallikirjoissa. Lattialla lojuu huolettomasti Hermeksen villatyyny, ah, ottaisin. Tuollaisen tyynyn voit bongata Homevialaura-blogista. Huone on kokonaisuutena omaan makuuni vähän liian vintage, mutta ihailen silti kaikkia yksityiskohtia. Niihän se on, ihailen monia onnistuneita kokonaisuuksia, vaikkeivät omaa tyyliäni olisikaan.

Eteinen on simppeli, punainen lipasto on kiva väriläiskä. Ihailen tässä erityisesti pitkäksi venähtänyttä pelargonia ja kivilattiaa. Lattia näyttää melkein kalkkikiveltä, vaikka tuskin on sitä. Tuosta tulee muistuma yhteen kotiimme, jonne olin valinnut eteiseen kauniin ruotsalaisen kalkkikivilattian. Ah se oli kyllä kaunis. Marmorin lisäksi on olemassa niin hienoja muitakin kiviä.

Nyt sukellan peittoon. Mukavaa loppuviikkoa!

4 Comments

 1. Eikös teillä ole ihan uusi talo? 😮 Muistaakseni kylpytilat näyttivät siisteiltä ja toimivilta, miksi haluatte ryhtyä isoon remppaan? 🙂

 2. Kaunis ja inspiroiva koti. Parasta tässä on mielestäni se, että sisustus näyttää rennolta ja boheemilta, vaikkei itse asunto sitä ole laisinkaan. Varmasti asukkaidensa näköinen koti.

  Suloista sunnuntaita !

 3. Anne

  Ollaan asuttu tässä vajaa viisi vuotta ja koko ajan olen inhonnut rakentajan tekemiä valintoja. Ei me uusita koko kylppäriä, vaan pinnotetaan ainoastaan lattian rumat laatat mikrosementillä. Toinen syy tähän kokeiluun on myös kokeilunhalu, sillä neuvon ihmisiä sisustuksen suhteen ja tykkään testata itsekin uusia keksintöjä, on sitten helpompi työssä puhua niistä kun on itsellä kokemusta. Samalla kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis 🙂 Sauna taas uusitaan koska siellä on ihan älyttömän halpa kiuas joka kovassa käytössä on tiensä päässä. Kun teen yhteistyötä Harvian kanssa, tarjoutui minulle mahdollisuus kattavampaan remonttiin yhteistyön puitteissa ja päätin siihen tarttua. Sauna on meille tosi tärkeä. Kylppärissä uusitaan samalla myös vanha veskipönttö, sekin on aikanaan varmaan maksanut noin satasen ja laatu sen mukainen. Haluan tavallaan myös kertoa, että aina ei tarvitse vetää kaikkea lekalla alas, vaan pelkillä piememmillä ehostuksilla saa tilasta jo paljon laadukkaamman ja toimivamma sekä samalla nätimmän. Siksi siis 🙂

 4. Anne

  Sama, ihana rento ja boheemi, intuitiolla sisustettu – sellainen on minusta mielenkiintoisinta.

  Ihanaa viikkoa sinulle Sara!