Tänään pääsin kuulkaa melkein valmiiseen ruokapöytään ja ihan meillä kotona. Isäntä oli järjestänyt meille metsähenkisen illallisen. Nyt loppui pitsan syöminen, isäntä kävi metsällä ja toi riistaa. Pöytäkattaus somisteineen on myös vaihteeksi miehisempää tyyliä. 

Tuikut ovat tanskalaisen Holmegaardin joulumallistosta, tänään oli kuulemma meidän yksi pikkujoulu, joten sopivat teemaan.  Tabletit ovat Svenskt Tennin pellavaista norsukangasta. Siniset lasit isännän perimää vanhaa Iittalaa ja oluelle on tietysti Lapin kuksa.

Asiaan kuuluva snapsikin oli hankittu. Marskin ryypyssä on kaunis pakkaus. 

Ruoaksi nautimme kermassa haudutettuja hirvenlihapihvejä ja uunissa paahdettuja, mausteöljyssä pyöräytettyjä Lapin puikula-perunoita. Aivan törkeän hyvää!

On kyllä kivaa vaihtelua saada nauttia toisen tekemästä ruoasta ja kattauksesta. Taisin muuten maistaa ensimmäistä kertaa kunnolla hirveä ja olihan se todella makoisaa. Onneksi huomisellekin riittää jääkaapissa riistaa, taidetaan tehdä ainakin hirvenlihapullia metsän henkeen.

Katriinan liukkaat ja Lemetin luikkaat kun ovat olleet, niin sitten ala vuottaa Joulua – sanoo kansanperinne.

4 Comments

  1. Meillä meni ilta aika samalla kaavalla. Minä tein pitkän lenkin ystävän kanssa ja sillä aikaa mies valmisteli illallista. Uuniperunoita ja -punajuuria, hirven fileetä ja punaviinikastiketta, nam! Niin ihana päästä valmiiseen pöytään. Ihanan kattauksen miehesi tehnyt ja kiva idea käyttää kuksia "oluttuoppeina". Rauhallista sunnuntaita!

  2. Anne

    Oli kyllä tosi hyvää! En ole ennen kunnolla syönytkään hirveä ja oli ihana päästä sitä maistelemaan 🙂

  3. Anne

    Kyllä on hirvenliha hyvää ja teilläkin niin mieletön menu! Valmiiseen pöytään on aina juhlavaa päästä ja myös toisen kattamaan pöytään 🙂