Aloitin jouluvalmistelut varsinaisesti eilen, ostin torilta kaksi nuppuista hyasinttia. Tiedättekö, meillä ei ole edes tingelitangelivaloja pihalla. Ollaan poltettu kyllä eläviä kynttilöitä pihalla, mutta sähkövalot on laittamatta. Sanoinkin, että tavallaan kivan luonnollinen fiilis, minun puolestani voisi olla ihan näin, elävän tulen voimalla koko talvi. Mutta veikkaan toisen kuitenkin ripustelevan muutamat valot pihapuihin ja pensaisiin.

Itselläni kestää aina aika kauan joulutunnelmaan pääseminen. Meillä on perinteisesti tapana riisua joulusomisteet vasta loppiaisena, joten en todellakaan halua aloittaa niiden tuomista liian aikaisin. Ehkä omaan hitauteen vaikuttaa myös työ, ollaan vouhkattu joulua kaikin tavoin jo ties kuinka kauan. Toisaalta koko some on ollut täynnä jouluisia kuvia jo monta viikkoa. Minusta on mukava elää joulua silloin kun on joulu.

No, tänä aamuna kipaisin maljakkokaapille ja poimin sieltä kirkkaita lasijuttuja sommitelmaa varten. Maija on saanut minutkin innostumaan kirkkaan lasin kauneudesta. Onneksi on tullut hankittua vaikka minkälaisia lasijuttuja vuosien varrella. Kipaisin meidän metsään ja ”harvensin” sieltä pienen kuusentaimen, joka olisi ollut kasvuahdingossa muutenkin. Pesin siitä ja hyasinteistä juurimullat pois ja asettelin lasikippoihin.

Kokosin koko setin ruokatilan hyllystön päälle. Sieltä se ilahduttaa ensimmäistä adventtia. Ennen kun voin istahtaa nauttimaan asetelmasta, täytyy kuitenkin hoitaa sunnuntain siivoushommat. Mikäs tässä, leppoisasti touhuilla kynttilöiden tuodessa tunnelmaa ja koirulaisten pyöriessä mukana touhuissa. Pitkän yöunen ja hitaan aamupalan jälkeen jaksaa hyvin. Illalla on sitten ilo tunnelmoida siistissä kodissa. Tänään muuten olen aikeissa keitellä lohisoppaa, nam.

Tunnelmallista adventtia teillekin! Nautitaan tästä joulunalusajasta, askareista, tunnelmasta ja pienestä kiireestäkin.

4 Comments

  1. Itse yritän jarrutella joulun laittamista kotona, mutta lapsilla olisi into laittaa joulua enemmän esille. Ehkä ensi viikolla on laitettava heidän toivomat tähdet ikkunaan, sillä onhan kyse heidän juhlastaan. Kirkas lasi innostaa myös minua, näyttää raikkaalta ja aina niin hyvältä.

  2. On tuo kahden kynttilän Kubuskin kaunis! Kun vihdoinkin monen vuoden mietinnän jälkeen hankin neljän kynttilän Kubuksen, mietin seuraavat kolme vuotta, pitäisikö tuo pienempikin olla…
    Ihanaa viikonloppua!