Kiireisen ja mukavan viikon jälkeen on aivan ihana kölliä kotona, etenkin kun on tiedossa peräti kaksi peräkkäistä vapaapäivää. Pohdinkin instassa, mitä sitä kokkaisi pyhinä – vaan tiedättekö, enpä vieläkään päättänyt. Tänään perjantai-iltana syötiin jääkaapin jämiä ja ajattelin suunnata vasta huomenna kauppaan. Ei oikein väsyneenä jaksanut pohtia vaihtoehtoja, vaikka tosi hyviä olitte instaan laittaneet – kuten joulutorttuja ja hirveä 🙂 molemmat kyllä kelpaisivat.

Tänään asukuvissa näkyy Marimekon Emiliana-paita, jonka ostin siskon kanssa Helsinginreissultamme. Suvi siis osti tämän paidan pinkkinä ja minä tummanruskeana. Katselin muuten ensin Marimekolla tätä väriä vähän ihmeissäni, mutta kun puin ruskean paidan päälle, päätös oli selvä. Tämä jännänsävyinen paita sopi mielestäni omaan ihonväriin tosi hyvin, hämmästyin itsekin, en siis voinut jättää ostamatta sitä. Hyvä niin, sillä paita on superihana. Tätä oli toivottu asukuviin, joten sainpas tämänkin toiveen vihdoin toteutettua.

(paita Marimekko / nahkahousut HM*saatu / kengät BilliBi)

Nuo monta vuotta vanhat HM:n nahkahousut ovat kyllä myös aivan mahtikset. Olen käyttänyt niitä tosi paljon ja nahka on kivasti pehmentynyt. Mallissa on kuminauhavyötärö ja kivat sivutaskut. Tällainen löysempi nahkahousumalli on kyllä hyvä. Asussa minulla on uudet mokkaiset nilkkurini, ne vaan eivät taida kuvissa näkyä.

Toivottelen teille kaikille rentouttavaa ja mukavaa viikonloppua. Nauttikaahan alkutalven tunnelmista hyvän ruoan, läheisten ja kynttilöiden seurassa. Palaillaan varmasti viikonlopun aikana, yritän kuvata teille jotakin meillä kotona vaihteeksi.

7 Comments

 1. Voi kun kiva, että Emiliana pääsi kuviin. Kiitos kun toteutit tämän. 🙂 Paitaa on tullut hypisteltyä liikkeessä, ja jokin siinä vaan kiehtoo. Se on kivan rento, mutta kuitenkin siinä on "se jokin". Minuakin hieman epäilyttää väri, kun ruskeaa ei juuri vaatekaapissa ole ja pinkkiä vierastan. Sinulle tuo ainakin sopii tosi hyvin. Marimekolla tuntuu olevan nyt niin monia kivoja puseroita, että vaikea valita niistä kaikista.

  Ihanaa viikonloppua. 🙂

  – Aija

 2. Mun mielestä Marimekon vaatteissa on se ongelma, että niissä on yleensä yksi kiva juttu, kuten kuosi tai hihansuut tai hameenhelman leikkaus, mutta loppuosa vaatteesta on aina ihan ihmeellisellä leikkauksella toteutettu. Tämän Emilianankin epäilen harvalle istuvan kauniisti, kun vartalo-osa on kummallinen suora säkki.

 3. Anne

  Kiitos kivasta kommentista 🙂 Harmitti kun meni näin kauan ennen kuin paita eksyi kunnolla blogiin saakka. Ruskeaa kannattaa kokeilla, itsellä se napsahti heti kun laitoin päälle. Väri on ollut käytössä ihana, oikeastaan yhtä neutraali kuin vaikkapa tumma sininen. Olen yhdistänyt mustaan alaosaan tai farkkuun. Marimekolla todella on ihania puseroita!

  Kivaa viikkoa!

 4. Anne

  Mä taas nimenomaan tykkään Marimekon vaatteiden leikkauksita, ne ovat moderneja ja heillä on monta erilaista mallia, jokaiselle jotakin. Tämäkin paita on hyvä esimerkki, kuinka se istuu ihan eri tyylisille vartaloille. Mulla on leveät hartiat ja poikamainen muodoton vartalo ja se sopii hyvin, toisaalta mun siskolla on aivan erilainen vartalotyyppi, oikein naisellinen ja sama paita sopii hänellekin ihanasti, näyttäen taas erilaiselta. Tässä paidassa malli korostaa kaulan linjaa ja ranteita. Hyvin leikattu vaate istuu ennen kaikkea harteilta ja kainaloista sekä hihoista, muu vaate sitten saa valua vartalolle vapaasti, joko linjoja korostaen tai hillitymmin. Huonoimmin leikatut vaatteet kaartuvat voimakkaasti vartalon keskiosasta esim. sisäänotoin. Harvoin ihmisillä on samanlainen vyötärölinja, joten yleensä nämä vaatteet eivät sitten istu mistään muualta hyvin. Marimekolla on hyvin eri tyylisesti leikattuja malleja, mutta linjat voi todeta vasta kun vaatteen kokeilee itsensä päälle.

 5. Anne

  Mä en ole aina niiden rintamuotolaskosten kannalla, itselleni ei yleensä sellaiset paidat oikein istu. Musta on tärkeintä että paita on leikattu oikein kainaloiden alakohdasta, eli juuri tuosta rintamuksesta, mutta kun se on tehty oikein, ei niitä muotolaskoksia tarvita. Ne kuuluvat enemmän ehkä ihan tiukkoihin paitoihin, joista mulla ei niin kokemusta. Mutta tosiaan, kannattaa kokeilla niin löytää aina itselle pukevimmat mallit ja joskus jopa yllättyy, sillä väljemmät vaatteet etenkin näyttävät henkarissa muodottomalta, mutta vartalo antaa niille vasta ns. muodon 🙂 Ja juu, tuo ruskea on ovela sävy, en olisi uskonut ostavani sen väristä vaatetta, heh.

  Hei vitsit, kiitos ruokavinkistä…nam…täytyy kokkailla tuota!!

 6. Ei ne istu minullekaan, koska olen pienirintainen. Yleensä vaatteet joissa on ne pussittavat rintojen kohdalta. Olen yhdeltä koulutukseltani ompelija, ja kun kaavoitimme paitoja, muistan opettajien olleen ihmeissään, jos naisten paidoissa ei niitä ollut, koska kaikilla naisilla on kuitenkin rinnat. Niitä laskoksia voi piilottaa saumoihin, mihin vaan, kunhan ne kulkivat rinnan korkeimmalta kohdalta. Jaksan vain ihmetellä tätä Marimekon tapaa kaavoittaa vaatteita, koska minun oppiäitieni mielestä ne olisivat olleet miesten vaatteita 😀 Hauskaa viikkoa, paita on kaunis, ja istuu sinulle täydellisesti. Myös ruskea väri sopii sinulle.