Muistatteko kun huikkailin jokin aika sitten meikki-illasta kiinnostuneita meilailemaan minulle. Ilokseni sain kasaan joukon ihania naisia, jotka innostuivat ideastani ja sain järkättyä meille mukavan meikki-illan Biodellyn kanssa. Tämä ideani lähti oikeasti ihan omasta innostani freesata talvi-ilmettä ja ajattelin että ehkä joku muukin kaipaa samanlaista tsemppiä tähän talvikauteen.

Biodelly on avannut äskettäin kivijalkakaupan tänne Turkuun ja minusta se oli mitä viehättävin paikka toteuttaa tällainen ilta. Otin yhteyttä Biodellyn omistajaan Tanjaan ja meidän meikki-ilta järjestyi näppärästi. 

Tanja on perustanut luonnonkosmetiikkaa myyvän Biodellyn jo vuonna 2008 ja liike on toiminut verkkokauppana, mutta nyt täällä Turussa on myös kivijalkamyymälä Rauhankadulla. Minua innosti erityisen paljon kokeilla meikkejä luonnonkosmetiikan puolelta, sillä olen jo jonkin aikaa käyttänyt ihonhoidossa oikeastaan pelkästään luonnonkosmetiikan tuotteita. Meikkipuolella luonnonkosmetiikka oli vielä itsellenikin uutta.

Meitä oli oikein mukava joukko naisia, ihana kun paikalla oli itsellenikin uusia tuttavuuksia blogini lukijoiden joukosta. Aloitimme illan pienella herkuttelulla, minä olin saanut Hardy’siltä Crest-kuohuviiniä tarjottavaksi.

Tanja oli puolestaan tilannut Purelta superherkullista mansikka-raakakakkua. Oletteko muuten maistelleet raakakakkuja, ne ovat todella herkullisia ja tässäkin tapauksessa ihana pari kuohuviinille.

Meille kerrottiin ensin yleisesti luonnokosmetiikasta. Minustakin oli oikein kiinnostavaa kuulla enemmän aiheesta. Luonnonkosmetiikka on valmistettu ilman synteettisiä ainesosia, tai joissakin voi olla pieni osa synteettistä materiaalia, mutta maksimissaan 5 %. Luonnonkosmetiikan yksi eduista on ekologisuus ja toinen on tehokkuus. En ollut tullut ajatelleeksi, että kosmetiikkatuotteissa suurin osa aineesta on ns. perusainetta ja vain pieni osa niitä oikeasti vaikuttavia aineita. Synteettisessä kosmetiikassa tuo perusaines on tietysti synteettistä materiaalia ja luonnonkosmetiikassa perusta muodostuu luonnollisista raaka-aineista, joilla jo itsessään on hyvää tekeviä vaikutuksia.

Yleisen esittelyn jälkeen saimme seurata kuinka luodaan kaunis ja kuulas meikkipohja. Mallina toimi vauvaa odottava hehkuvan kaunis Jenni. Meille kerrottiin kuinka pohjustaa meikki, jotta valittu meikkivoide toimii parhaalla mahdollisella tavalla, miten erilaisia pigmenttejä sisältäviä pohjustusaineita käytetään ja kuinka luoda kasvoille kolmiulotteisuutta. Ja tietysti esiteltiin miten kaikkia kiinnostava hehku saadaan aikaan. Palaan näihin vinkkeihin ja tuotteisiin tarkemmin erillisessä postauksessa, sillä tästä tulisi muuten ihan liian pitkä tarina. Aihe on niin kiinnostava, että siitä riittää enemmänkin kerrottavaa. Laittelen sitten myös kuvia omista ostoksistani.

Jenni ihailee kaunista meikkipohjaa. Tässäkin huomaa kuinka kauniisti valoa heijastavalla kuultotuotteella saa raikastusta kasvoille. Myös miten tärkeä on poskipuna, se luo kasvoille muotoa ja antaa väriä.

Kivijalkamyymälässä arvostan sitä, että minulle etsitään kustakin sarjasta sopivimmat tuotteet. Saattaa olla, että yhdestä sarjasta löytyy toiveiden mukainen värivoide, toiselta merkiltä peitevoide ja kolmannelta poskipuna. Meikkiostoksia ei kannata tehdä itsekseen arpoen ja hätäillen, etenkään kun vaihtoehtona on asiantunteva apu viehättävässä ympäristössä.

Biodellyssä on mm. Mia Höytön ihanaa kosmetiikkaa. Oma suosikkiputsarini löytyy tästä tuotesarjasta. Tai oikeastaan kaksikin, nimittäin sarjan uusi puhdistusvoide on ehkä yksi parhaista joita olen ikinä kokeillut. Sitä käytän useimmin meikin iltapesussa. Joskus kuitenkin huomaan ennättäneeni suihkuun ennen meikkien poistoa ja silloin käytän suihkussa merkin geelimäistä putsaria, joka toimii hyvin kostealle iholle. Palaan vielä tarkemmin tähän puhdistusaiheeseen tulevassa postauksessa.

Kiitos vielä ihan hurjan paljon kaikille mukana olleille! Tämä ilta oli minulle suuri ilo ja varmasti sain intoa järjestää jotain vastaavaa toistekin. Kiitos myös Biodellylle, oli mukava viettää ilta teillä!

8 Comments

 1. Kiitos, kun järjestit illan! Oli mukava tutustua Biodellyn liikkeeseen ja saada hyödyllisiä meikkivinkkejä. Muutenkin oikein hauska ilta ja kivoja ihmisiä paikalla! Terv. K-M

 2. Ihan harmittaa, että itsellä ei Turkuun oikein mitään asia, kun aikoinaan kuulin Biodellyn liikkeen avaamisesta arvasin, että siitä tulee upea ja sinne olisi mahtava päästä käymään, koska saman katon alla on niin monta loistavaa luonnonkosmetiikkabrändiä.

 3. Upea tapahtuma ja kiva postaus siitä, asuisinpa edellen Turussa 🙂
  – Seijahannele

 4. Kiitos, kun pääsimme tutustumaan liikeeseen, kiva idea ja erittäin antoisa ilta.
  -Pia

 5. Anne

  Kiitos itsellesi että osallistuit 🙂 ja voi miten mukava kuulla että ilta oli myös antoisa ja mukava – niin minustakin!

 6. Anne

  On kyllä tosi mukava että tänne Turkuun on saatu tällainen luonnonkosmetiikan erikoismyymälä. Vaikka tokihan nettikauppa palvelee hyvin ja sieltä saa myös henkilökohtaista apua tarvitessaan, on tietysti mukava piipahtaa paikan päällä hypistelemässä ja kyselemässä vinkkejä.

 7. Anne

  Kiitos kivasta kommentista 🙂 oli kyllä oikein mukava ilta meillä. Mukava jos se myös välittyi tästä postauksesta. Laittelen vielä toisen osan liittyen tähän, koska haluan jakaa meidän saamia vinkkejä myös teille jotka ette päässeet tilaisuuteen. Eli pysyhän kuulolla.

 8. Anne

  Kiitos sinullekin Pia! Ihan mahtava ilta oli ja miten ihania lukijoita minulla onkaan! Mukava kuulla että ilta oli antoisa ja mukava, niin minunkin mielestäni 🙂