Työpäivän agendalla oli tänään pieni valokuvaushetki, sillä olin luvannut Tomille muutamat valokuvat hänen suunnittelemastaan ravintolakohteesta. MexMex on sympaattinen pieni lounasravintola, joka juuri laajensi aukioloaikaa myös iltasesonkiin. Sen myötä oli aika tuunata kabinetin puoli tunnelmalliseksi illallispaikaksi. MexMexiä pyörittävä Eder pyysi tälläkin kertaa Tomin avuksi. Minibudjetilla ja viikon aikataululla kabinetti muuttui viihtyisäksi ruokatilaksi. 
 
Paasaan aina siitä, kuinka minusta toimivan ravintolan (tai muunkin yrityksen) resepti on yksinkertainen. Kolme tekijää – vastustamattoman hyvät syötävät, viihtyisä sisustus joka houkuttelee somettamaan (=ilmaista mainosta) ja hyvä palvelu. Ja nimenomaan tuossa järjestyksessä. Paraskaan palvelu ei pelasta mautonta syömiskokemusta, toisaalta jos saat unohtumattoman makuelämyksen, voit antaa anteeksi nuivemman vastaanotonkin. Ja noh, ympäristöllä nyt vaan on merkitystä, oli se kampaamo, kahvila tai mikä tahansa missä haluat rentoutua hetkisen. Kun nautit visuaalisuudesta, haluat ehkä jakaa näkymän somessa, niinpä yritys saa kallisarvoista näkyvyyttä.
 

Kabinetista tuli niin viihtyisä, että Tomi pestattiin jatkamaan pääsalinkin viimeistelyä. Suunnitelma on jo hiottu ja siitä on tulossa ihana. Ravintoloita ja muita julkisia tiloja on kyllä virkistävä miettiä. Ollaan tehty Koodissa koteja niin paljon, että tällaiset tilat ovat kivaa vaihtelua suunnittelupuolella. Minusta on myös superkivaa päästä kuvailemaan kohteita.

Tässä kuvia vasta remontoidusta kabinetista. Hauska tuo seinien rimoitus ja tummanvihreä seinäväri on aivan täydellinen. Kalusteet olivat liiketilassa ennestään, mutta nekin istuvat kokonaisuuteen ihan kivasti.

Lounaslistalla oli tänään pinaattikeittoa, 14 tuntia haudutettua possua ja juustovanukasta. Todella hyvää ja kaikki meksikolaisittain valmistettuna. Jos et ole piipahtanut testaamassa niin suosittelen.

Minulle on tullut oikein into näihin ravintola/kahvilakuvaamisiin. Taidan jo tietää minne suuntaan seuraavaksi kamerani kera.

7 Comments

 1. Kivan näköistä. Tässä sain jättää tarjouksen yhden kahvilan suunnittelusta, mutta harmikseen meni muualle. Ottivat halvimman tarjouksen perusteella. Olisi niin kiva ollut päässä sisustamaan kahvila. Visio oli jo päässä 🙂 NO, ei voi mitään. Minulla on sinulle blogissani tunnustus, käyhän lukasemassa ja tee se jos vain ehdit, ..ei paniikkia 🙂

 2. Näyttää kivalta 🙂 Ja noinhan se menee, ravintolan tärkein anti on ruoka, mutta yhtälailla myös se silmän ruoka – ympäristön on oltava viihtyisä ja harkiten tehty. Täällä Porvoossa meitä hemmotellaan lukuisilla kivoilla kahviloilla ja ravintoloilla,
  joissa onneksi myös se sisustuspuoli on kunnossa

 3. Ihan kivan kuvan paikasta saa, vielä kun skarppaa syväterävyyden kanssa niin avot!

 4. Anne

  Kiitos hirmusti, menen heti kurkkimaan 🙂 <3
  Musta on ollut aina hirmuisen kivaa miettiä julkisia tiloja ja niiden sisustuksia. Harmi että sun kahvilacase meni sivu suun, mutta ehkä se ei olisi ollut mukava tapaus, jos pelkän hinnan perusteella valitaan suunnittelija 😉

 5. Anne

  Niinpä. Monesti olen ollut pettynyt kahvilassa tai ravintolassa syömisiin, se kyllä latistaa koko jutun, vaikka olisi kuinka onnistuneet puitteet muuten. Ja toisaalta, itse ei huvita kokeilla paikkaa, jonka sisustus ei iske yhtään, vaikka siellä olisi miten hyviä herkkuja tarjolla – eihän niitä löydä jos ei eksy maistamaan. Porvoossa vissiin on tosiaan ihania paikkoja ja niin meillä täällä Turussakin. Vanhemmat asuu Kokkolassa ja siellä ei ole, monesti sitä harmittelevat.

 6. Selkeä ja yksinkertainen, hillityn tyylikäs. Kolmeen asiaan jäin kiinni, värikkäät tyynyt, harmonista varjoa seinälle luovat valaisimet kontra seinän väri ja neilikat, miten just nämä kukat sopivatkin tyyliin. Erittäin onnistunut kokonaisuus!
  Sirpa