”kaupallinen yhteistyö Mastermark”

Nyt jos koskaan on hyvä aika pysähtyä miettimään paloturvallisuutta. Tätä pimeyttä ei oikein kestä ellei sytyttele kyntilöitä luomaan kodikasta tunnelmaa. Keittiössäkin tekee mieli kokkailla ja leipoa, herkut helpottavat kummasti kaamosta. Puhumattakaan pian lähestyvästä joulusta, nyt häärätään hellan äärellä.

Tämä yhteistyö Mastermakin kanssa on minulle erityisen mieleinen. Palovarottimet ja palosammuttimet ovat esineitä, joita jokaisesta kodista täytyisi löytyä. Jalo Helsinki-merkkiset paloturvallisuustuotteet ovat suomalaisten huippusuunnittelijoiden kädenjälkeä. Näitä paloturvallisuustuotteita on ilo pitää esillä ja käden ulottuvilla.


Jalo Helsingin  Phoenix-ensisammutin on professori Oiva Toikan suunnittelema. Phoenix on myös virallinen Suomi 100-juhlatuote. Ensisammutin tulisi pitää kotona aina käden ulottuvilla. Meillä Phoenix pääsi heti luontevaksi osaksi keittiötason sommitelmia.

Uudehkossa omakotitalossamme on vakiovarustuksena palohälyttimiä, mutta lisäämme joukkoon Jalo Helsingin Kupu-palovaroittimen, jonka on suunnitellut Harri Koskinen. Tyylikäs harmaalla kankaalla verhoiltu palovarotin sijoitetaan meillä eteistilaan. Tämä palohälytin on tyylikkyytensä lisäksi vielä erittäin kätevä. Koko ulkopinta toimii painikkeena, joten patterin tarkistus ja väärät hälytykset on kätevä hoitaa laitteen pintaa painamalla. Lisäksi se vaimenee hetkeksi väärän hälyytyskuittauksen jäkeen. Tärkeä juttu, tiedätte jos olette joskus tapelleet väärien hälytysten kanssa. Kupu voidaan kiinnittää kattoon myös helpolla tarrakiinnityksellä, ei siis tarvita työkaluja.

Miten kodikasta keittiössä onkaan puuhailla kynttilän valossa ja uunin lämmetessä. On vielä paljon mukavampaa, kun tietää ensisammuttimen olevan saatavilla, jos sattuisi yllättävä vaaratilanne. Pienikokoinen Phoenix-sammutin on tehokas, sillä sammuttaa jopa 25 litraa palavaa rasvaa, se on tehokkaampi kuin tavallinen jauhesammutin. Suihkepullo on myös suunniteltu erittäin helppokäyttöiseksi. Kannattaa tutustua sammutusohjeisiin näin on valppaana vaaran varalta.

Tällä kertaa keittiössä paisteltiin Linzin torttuja. Kokeilin ensimmäistä kertaa leipoa tällaisia piirakoita, kauniita niistä ei tullut mutta hyvältä maistui, no ehkä hitusen makeilta… Apulaiset hääräsivät tietysti kintereillä. Keittiössä on aina niin hyvät tuoksut ja tunnelma. 

Suomessa vietetään paloturvallisuusviikkoa 26.11. – 1.12.2016. Tämä on tärkeä aihe ja soisin että jokainen miettisi hetken oman kodin turvavarustusta ja toimintaohjeita mahdollisen palon varalle. Huomasitteko että paloturvallisuusviikkojen sivuilla voi tehdä myös oman paloharjoituksen.

Tällä kertaa vinkkaan yhteistyöpostauksen tuotteista erityisen mielelläni. Nämä ovat taatusti jokaisen kodin tärkeimpiä esineitä. Ja tietysti lisäksi mitä mahtavimpia joululahjavinkkejä!

Olethan muistanut huolehtia kotisi paloturvallisuudesta!

*tuotteet saatu

2 Comments

  1. Kaunis ja tehokas palosammutin. Tuo palovaroitin meillä on hallin katossa

  2. Anne

    Mahtava että näitä kodin turvallisuuteen liittyviä tuotteita saa myös kauniisti suunniteltuina!