”kaupallinen yhteistyö Alfmix”

Jos tähän vuodenaikaan tarvitsee luonnostaan enemmän lepoa, niin nyt on myös aika sallia itselleen normaalia enemmän herkkuja. Joulun aikaan suklaa on itselleni nami numero yksi. Voisin olla ilman mitään jälkiruokia tai hemmotteluita, mutta joulu ilman suklaata ei olisi oikea joulu. Tämä yhteistyö Santa Claus-suklaiden tiimoilta sopii minulle ihan täydellisesti. Suklaalähetyksestä on jo ennätetty maistella, mutta joulunpyhiksi riittää kyllä vielä pöytäänkin suklaaherkkua. 

Tykkään pitää suklaaherkkuja saatavilla ja niitä onkin meillä nyt pienissä kulhoissa ympäri kotia. Sohvapöydällekin uskallan laskea kahvihetken suklaakonvehdit, koirat eivät saa napata pöydältä mitään. Suklaat ovat luonnollinen osa meidän kodin joulukoristeluita.

Joulupukki-maitosuklaa on erittäin herkullista ja riittää kahvin kanssa sellaisenaan jälkkäriksi. Hyvä kahvi+suklaa=rentoutushetki.

Santa Claus-suklaissa käytetään vastuullisesti tuotettua UTZ-sertifikoitua kaakaota. Suklaat ovat  Joulupukki-säätiön suosittelemia, nappasin Karkkipussin sivuilta tietoa Joulupukkisäätiöstä:

”Joulupukkisäätiön tehtävänä on edistää maailman lasten hyvinvointia
sekä kehittää ja ylläpitää maailmanlaajuista mielikuvaa Suomesta oikeana
joulumaana ja Joulupukin kotimaana. Joulupukkisäätiö lisää myös
Suomituntemusta ja tätä kautta maailman kiinnostusta suomalaisia arvoja,
suomalaisuutta sekä suomalaisia kohtaan.

Säätiö toimii yhdessä avustuskumppanien kanssa
lahjoittamalla vuosittain hyväntekeväisyyteen Joulupukin Lahjan maailman
lapsille.

Joulupukkisäätiön arvot ovat hyvä tahto, aitous,
yhteistyö ja ilo. Kun ostat Joulupukki-merkillä varustetun Joulupukin
itsensä valitseman tuotteen tai palvelun, annat samalla lahjan maailman
lapsille.”

Santa Claus-suklaista löytyy maitosuklaakonvehti ja nougatkonvehti. Molempia olen jo herkutellut ja oikein odotan, että saan käpertyä joululomalla nojatuolin nurkkaan loikoilemaan ja syömään itseni ähkyksi suklaasta.

Joulupukki-suklaasekoituspussi sisältää Joulupukki-hahmon ja kuuseen ripusteltavia suklaakoristeita. Tänä jouluna meidän joulukuusta tulevat koristamaan paitsi Georg Jensenin herkät kultakoristeet, niin lisukkeena myös suklaakoristeet. Taidanpa pakata näitä myös lahjaksi lapsille.

Muistan nuoruudesta, kuinka minusta oli ihana herätä joulupäivän aamuna ja avata lahjaksi saatu kirja ja syödä suklaata aamupalaksi. Vitkuttelin sängyssä todella pitkään ja nautin lukemisesta suklaata syöden. Voipi olla, että tämä tapa on jatkunut aina välillä myös näin aikuisena. Joka joulu toivon paketista ainakin yhtä kirjaa ja suklaata, niin ja mieluusti myös uutta yöpukua ja sukkia, koska tähän nautintoon nekin kuuluvat olennaisena osana. Kuvassa naposteltavaksi nougatin makuisia Joulupukki-konvehteja.

Se mistä nautimme yhdessä joulun vapaina on varmastikin musiikki ja erityisesti vanhat vinyylilevyt. Olohuoneen uusi äänentoistosysteemi vinyylisoittimineen on ollut ahkerassa käytössä ja etenkin joutilaana on ihana soitella vanhoja levyjä. Samalla menee myös suklaa tai kahvi tai viini – jotakin hyvää ainakin. Kuvassa Santa Claus-maitosuklaakolikot.

Suklaasta tulee kyllä aika paljon joulumuistojakin. Ei taida olla perinteisempää joulutervehdystä kun suklaapaketti. 
Tuli muuten mieleen, että Santa Claus-maitosuklaasta tulee aivan ihana jälkiruoka supersimppelisti; sulatetaan suklaa (mikrossa tai vesihauteessa) ja kipataan se vaniljajäätelön päälle ja annetaan hetki kovettua, koristeeksi voi murustaa vaikka lempipipareita. Ihan täydellistä ja helppoa, sitäpaitsi sellaista vierasvaraa voi aina pitää kaapissa. 
Santa Claus-sarjan suklaat ovat ihanan perinteisen ja simppelin makuisia. Kiikutettiin sarjan suklaakalenteri naapurin lapsille, Santa Claus-suklaakalenteri oli pärjännyt Ilta Sanomien makutestissä loistavasti, joten toivottavasti lapset tykkäsivät kalenterista. 
Herkutteletteko tekin luvattoman paljon suklaalla joulun aikana?

4 Comments

 1. Miksi herkuttelisin suklaalla vain joulun aikaan, kun sitä voi syödä ihan ympäri vuoden? 🙂 Suklaata on siis kaapissa aina ja jäätelöä löytyy pakastimesta ympäri vuoden. Tosin joulun aika taitaa olla ainoa aika vuodesta, kun laitan suklaakippoja ympäri asuntoa ja koirien herkkuja myös löytyy pöydältä jos toiseltakin. Ihanaa, viisi yötä ja sitten on aattoaamu!
  Ihanaa joulua teille kaikille!

 2. Anne

  Hahaa, hyvä pointti sulla, suklaata voi kyllä syödä aina 🙂 Mun täytyy vaan välillä vähän rajoittaa, mutta joulun aikaan kyllä nautin ihan niin paljon kun tekee mieli. Suklaat ovat ihania tunnelman luojia joulukodissa, jotenkin sinne tänne sirotellut namikipot ovat niin nättejä.

  Ihanaa joulua myös sinne <3

 3. Anne

  Niin täälläkin 🙂 mutta hei, nyt on se sallittu aika vuodesta – näin ajattelen!