”kaupallinen yhteistyö Harvia

Me olemme nyt nauttineet reilut puoli vuotta Harvia Radiant-infrapunasaunasta ja ajattelin tehdä teille pienen yhteenvedon kokemuksistamme ja siitä mitä hyviä vaikutuksia infrapunasaunalla sanotaan olevan. Olen kirjoittanut meidän Radiantista aikaisemmin (tässä) kuinka päädyimme hankkimaan infrasaunan ja Radiantin kokoamisesta kerroin toisessa osassa (tässä.)

Kun summaan meidän infrapunasaunan käyttöämme, voin todeta että se on kyllä ollut loistava hankinta. Meistä isäntä on ehdottomasti ahkerampi infrassa istuja, mutta olenpa minäkin omaksunut infrasta nauttimisen saloja.

As a part of my collaboration with Harvia I would like to sum up our experience with Harvia Radiant infrared cabin. I wrote earlier how we ended up getting one and also how it was delivered and installed. Now that I look back on having an infrared sauna, I can say that it has been a really good invesment. We use it almost daily, well maybe he uses it more than me, but I have also found my own way of enjoying the benefits of infrared sauna.

Infrasaunominen

Tykkään hirmuisen paljon lämmöstä, minulle infra onkin erityisesti itseni
hellimistä varten. Nautin siitä kun pehmeä lämpö ympäröi kehon, infrassa kuumuus ei ole samanlaista kuin perinteisessä  saunassa, vaan siellä tulee tasaisen lämmin ja rentoutunut olotila. Nyt syksyllä esimerkiksi kylminä päivinä on ollut ihan
mahtava pujahtaa hetkeksi infran lämpöön, siitä
sitten suihkuun ja olovaatteet päälle, näin koti-ilta alkaa mukavasti.
Toisinaan olen erityisen viluinen aamuisin ja käyn pikaisesti lämmittelemässä
infrassa ennen suihkua. Paha tapani on nimittäin nautiskella ylipitkästä lämpimästä suihkusta, eikä se ole kovin ekologista. Saman ihanan
vaikutuksen saan kun istahdan hetkiseksi infran lämpöön. Toki käyn mielelläni
palautumassa myös lenkin jälkeen infrassa.

Isäntä istuu nauttimassa infrasta lähes päivittäin. Välillä menee
sinne ihan vaan rentoutumaan ja fiilistelemään, usein infra kuitenkin toimii hänellä kuntoilun jälkeen palauttajana ja jälkihoitona.

Itselleni on muodostunut tavaksi olla infrapunasaunassa pieni hetki,
esimerkiksi kun menen aamulla infraan istuskelen siellä n. kymmenen minuuttia. Infrasauna on lähes heti käyttövalmis, joten ihanan saunahetken saa nopeasti. Lenkin ja kuntoilun jälkeen puolestaan tykkään istua lämmössä pidemmän ajan.

Tuo toinen puolestaan viihtyy infran lämmössä pitkiä aikoja kerrallaan. Hän on useimmin puolisen tuntia tai tunnin Radiantissa.

Enjoying the infrared sauna

I like to be surrounded by warmth, so sometimes take too long showers just to enjoy the warmth. But now I can have the same relaxation by sitting in my Radiant infrared cabin, I feel really relaxed in there. Especially now at the winter time I need this warmth. I think it is better for the environment to enjoy my infrared cabin than stay too long in the shower. Also when I have done my workout I like to relax my muscles and mind in the warmth of an infrared waves. Sometimes my morning routine is to sit ten minutes in the infra before the shower, it’s the best way to start a busy work day. It is so super easy as the infrared cabin is ready to use almost immediately.


He too enjoys our Radiant infrared cabin a lot. After the workout he likes to take it slowly and sits there for a long time. Just to get muscles warm and also to balance the mind. I can see that he also likes to relax in the warmth by listening music or reading something.

Mikä infra

Infrapunasaunan säteet tuottavat samanlaista hyvää lämpöä kuin
aurinkokin, ilman haitallisia säteitä tietysti. Infrapunasäteet tunkeutuvat kudoksiin tuottaen lämpösäteilyä, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Infrapunasaunalla onkin kehoon samankaltaisia vaikutuksia kuin liikunnalla – se lisää verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, polttaa kaloreita, lievittää stressiä sekä tietysti rentouttaa myös henkisesti ja fyysisesti. Vaikutuksen tosiaan huomaa, sillä infrassa hikoilee kyllä todella voimakkaasti.

Ennen liikuntasuoritusta infrapunasauna lämmittää lihakset ja urheilun jälkeen sillä on palauttava vaikutus.

Infrapunasaunoja onkin usein kuntosaleilla ja kylpylöissä. Eikä sellaisen hankkiminen omaan kotiin ole tosiaankaan monimutkaista. Harvialla on Radiant-infrapunasaunan lisäksi myös kiinteisiin saunoihin asennettavia infrapunasaunapaneeleita. Tällainen valmis kompakti pakettiratkaisu on kuitenkin todella vaivaton ja kohtuuhintainen.

Lue Harvian sivuilta lisää fiiliksiä infrasaunasta. Satuimme muuten huomaamaan Lady Gagan instagramista, että hän suosittelee todella lämpimästi infrasaunaa kipujen hoidossa. Siinä myös yksi infrasaunan hyvää tekevä vaikutus.

What is an infrared sauna


Infrared waves produce similar good warmth than sun, but without the harmful radiance. The heat affects deep through your skin, with several positive effects. It stimulates the blood flow, relaxes the muscles, burns calories, relieves stress and relaxes both physically and mentally. This is why you can find infrared cabins in spas and gyms.

Harvia Radiant infrared cabin is an easy solution for your home. 

Vaikka meille on rakentumassa uusi perinteinenkin Harvia-sauna, on infrapunasauna mahtava täydentäjä meidän saunarutiineillemme. 

Comments are closed.