”kaupallinen yhteistyö Alfmix”

Olisiko vähän hassua sanoa, että läheisten lisäksi joulussa parasta on syömiset – parempaa kuin koristelut ja lahjahössötykset. Näiden syötävien kanssa olen mieluiten todella perinteisellä linjalla, vuodesta toiseen samat jouluherkut eivät kyllästytä yhtään. Tämä yhteistyö Annan piparkakkujen kanssa on erityisen mieluinen, sillä nämä herkullisen rapeat piparkakut ovat kuuluneet omaan joulunaikaani vuosikausia. Taisin joskus yrittää leipoa itse piparkakkuja, ei ole oma juttuni, kärsivällisenä en jaksanut millään odottaa että taikina loppuisi ja taisi käydä niin että isäntä paistoi ne viimeiset pellilliset. Eikä niistä kuitenkaan tullut yhtä hyviä kun Annan piparit.

Saatiin kokonainen laatikollinen piparkakkuja. Pikkuiset tutkivat hyvältä tuoksuvia laatikoita, valitettavasti heille on ihan toisenlaiset herkut. Mutta pakettien tutkiminen, etenkin piparkakuilta tuoksuvien, on niin mukavaa. Annan piparkakut syntyivät jo vuonna 1929, jolloin ruotsalaissiskokset Anna ja Emma avasivat Östermalmille kotileipomon.

Siitä joulun leipomisesta – pidän tietysti kauniisti koristelluista piparkakuista. Omalle jauhopeukalolleni sopii täydellisesti tällainen pelkästään visuaalinen panostus piparkakkuihin. Annan piparkakut ovat mahtava pohja makealle sokerikuorrutteelle, sillä ne eivät ole liian kovia ja paksuja, kuten monesti koristellut piparit tuppaavat olemaan. Näistä tuli tosi nättejä, ihan vain viiruttamalla. Monimutkaisempia koristeluita en osaa taikoa.

Tämä oli ensimmäinen testisatsi, mutta varmasti tulen koristelemaan lisää Annan pipareita joulun kahvipöytään. Sitäpaitsi koristelluista piparkakuista tulee kyllä tosi kauniita kuviakin. 

Tunnustan että olemme herkutelleet piparkakuilla myös suolaisten syötävien seurana. Ensin oli Linnan juhlat ja eilen oli X-Factor. Mieluiten napostellaan erilaisia juustoja piparkakkujen päällä. Kovat juustot ja sinihomejuusto ovat isännän suosikkeja ja minulla vuohenjuustomousse ja valkohomejuusto – tai oikeastaan kaikki juustot..

Eilen testasin helppoa herkkua. Levitin valkohomejuustolle hunajaa, pähkinäsekoitusta ja piparkakunpalasia. Helppo ja kaunis herkku on hetkessä valmis vaikka juhlapöytään. Oli hyvää! Suosittelen tällaista vaikkapa joulun ajan vierastarjottavaksi.

Ajattelin että joulun pyhiksi teen taas yksinkertaisen juustokakun, jonka pohjaan käytän Annan piparkakkuja. Samoin koristeluun, olen ihastunut piparkakkumurskeen ulkonäköön. Tällaiset ohuet ja rapeat piparkakut toimivat tosi hyvin erilaisissa jälkkäreissä. Jos ei jaksa juustokakkua leipoa, voi kokeilla vaikka helppoa mascarpone-piparkakkujälkkäriä, jossa kermavaahdon ja mascarponen sekoitukseen murustellaan piparkakkuja. Lisää resepti-ideoita Annan piparkakuille löydät täältä.

Annan piparkakkuja on muutamia herkullisia makuja, uusimpana Limited Edition 2016 talviomena. Sarjasta löytyy myös piparkakkutalo, jos sellaisen haluaa koristamaan joulukotia. 
Tunnustan tässä muuten, että vaikka piparkakut ovatkin minulle erityisesti jouluherkku, löytyy meiltä kotoa (ja töistä) yleensä ympäri vuoden Annan piparkakkuja. Juuri ennen tätä isoa piparkakkulähetystä söimme punaisesta rasiasta viimeiset piparit.

Voipi olla että tänäänkin illalla napostellaan muutama piparkakku juustosilauksella – Go Saara!

Ihanaa kolmatta adventtisunnuntaita!

Comments are closed.