”kaupallinen yhteistyö Biodelly”

Palaan taas hetkeksi taannoiseen meikki-iltaan, joka vietettiin Biodellyllä. Lupasin kertoilla teille saamistamme meikkivinkeistä ja omista illan aikana tekemistäni ostoksista. Illan tarkoituksena oli perehtyä erityisesti hyvinvoivaan ja hehkuvaan ihoon – se on ainakin omasta mielestäni meikin tärkein osa-alue. Jos et lukenut aikaisempaa postaustani meikki-illasta, voit kurkata sen tästä, siinä kirjoitin paitsi mukavasta illastamme, myös hieman luonnonkosmetiikasta.

Biodelly on luonnonkosmetiikan verkkokauppa ja nyt heillä on myös täällä Turussa kivijalkaliikekin. Tämän postauksen lopussa tulee alekoodi, mikäli innostut tilaamaan vinkkaamiani (tai muita) tuotteita Biodellyn verkkokaupasta.

Ihosta

Hehkuvan ihon salaisuus on tietysti hyvin hoidettu iho. Yksi tärkeimmistä asioista ihonhoidossa on oikeanlainen puhdistus. Biodellyn Tanja kertoi meille, että kaikille ihotyypeille mahdollisimman hellävarainen puhdistus täyteläisellä puhdistusaineella on paras, näin ihon omat suojaavat rasvat eivät peseydy pois. Myös siis rasvaiselle iholle hän suosittelee puhdistusmaitoa tai voidetta. Itse olen tässä ihan samalla linjalla, omat suosikkini ovat juuri nyt Mia Höytö puhdistusvoide ja Absolution puhdistusvoide.

Puhdistuksen jälkeen ei kannata unohtaa kasvovettä. Se neutralisoi ihon puhdistuksen jälkeen ja auttaa hoitotuotteita imeytymään iholle. Biodellyn lahjakassista paljastui ihana Dabban siankärsämö-kukkaisvesi kasvoille. Sen jännän yrttinen tuoksu on erikoinen ja olen melkein jäänyt koukkuun siihen.

Aamuisin meikin alle on hyvä levittää tehokas seerumi. Itse asiassa Tanjan mukaan seerumi on vielä tärkeämpi kuin kosteusvoide. Jos käyttää tehokasta seerumia, on melkein sama mitä voidetta käyttää ihon kosteuttamiseen – sekä aamuisin että iltaisin. Usein satsataan erittäin kalliiseen kasvovoiteeseen, sen sijaan kannattaisi satsata seerumiin. Sain testiin Naturativin seerumin ja olenkin levitellyt sitä joka aamu meikin alle. Tämä on kuulemma Biodellyn myydyin seerumi. Rakastan myös mm. Mia Höytön Lempeä Uni-seerumia ja Madáran Time Miracle-seerumia.

Etenkin talviaikaan on hyvä vielä laittaa seerumin päälle aamuisinkin kosteusvoidetta, meikki levittyy paremmin hyvin kosteutetulle iholle. 

Kun perusasiat, eli ihonhoitorutiinit ovat kunnossa, voi keskittyä meikkipuoleen. Eli päästään varsinaiseen aiheeseen. En ollut itse vielä testaillut luonnonkosmetiikkaa meikkipuolella ja tämä oli itselleni mieluisa kokeilu. Luonnonkosmetiikassa meikillä on tarkoitus luoda tasainen ja kuulas lopputulos, jossa ihon luonnollisuus pääsee esille. Biodellyn meikkaaja Miila teki illassa meille esimerkkimeikin käyttäen useita mielenkiintoisia tuotteita ihon korostamiseen.

Pohjustus

Zuii Organic Colour Corrective Primer tasoittaa, kosteuttaa ja korjaa ihon värisävyä sekä pohjustaa ihoa meikkivoidetta varten. Primerin avulla meikki pysyy myös heleänä ja paikallaan koko päivän. Tätä pohjustusvoidetta on myös eri sävyissä, itse tarvitsisin ainakin vihreään taittavan primerin häivyttämään kasvojeni keskiosan punaisuutta.

Ostin itselleni myös meikin pohjustamiseen liittyen Absolutionin keveän silmänympärysvoiteen, jossa on valoa heijastavia pigmenttejä. Tätä käytetään silmänympärysiholla aamuisin, voide luo valoisuutta silmien ympärille ja auttaa tummiin silmänaluksiin ja turvotukseen. Tätä voi myös lisäillä päivän mittaan meikin päälle tuomaan kosteutusta ja kirkkautta.

Meikkivoide

Seuraavaksi ihoa tasoitetaan meikkivoiteella. Illassa Miila käytti Zuiin puolipeittävää meikkivoidetta. Ostin itselleni tuon samaisen voiteen ja olen pitänyt siitä kovasti. Levittelen meikkivoiteen sormilla, jolloin käsien lämpö tekee tuotteesta helpon levittää, kuten Miila ohjeisti. Minulla on sävy natural, se sopii hyvin vaaleaan, hitusen keltaiseen taittavaan ihon sävyyni. Meikkivoidetta voi levittää kevyesti myös silmien ympärille ja kaulalle saakka.

Peiteaineet ja korjausvärit

Meikkivoiteen lisäksi iho tarvitsee usein paikallista korjailua ja tähän Miila suositteli tummille silmänalusille ja esim. nenänpielille Everyday Mineralsin peiteainetta. Jauhemainen peiteaine on hyvä taputella iholle pienellä siveltimellä. Tarvittaessa jauhetta voi sivellä laajemmallekin alueelle suureman siveltimen avulla. Itseäni jäi kiinnostamaan tällainen peiteaine ja taidan seuraavaksi hankkia meikkipussiini tämän tuotteen.

Punottaviin ihon kohtiin sopii hyvin vihertävää pigmenttiä sisältävä Everyday Mineralsin peiteaine. Vihreä sävy neutralisoi ihon punoitusta.

Puuterointi

Kevyt puuterointi kasvojen t-alueelle tehdään isolla puuterisiveltimellä ja värittömällä irtopuuterilla. Puuteria voi lisätä kun koko meikki on valmis, mutta hehkuvan meikkipohjan idea on jäädä aavistuksen kuultavaksi ja ihon ”nihkeän”/ ”säämiskämäisen” tuntuiseksi, joten liikaa puuterointia kannattaa välttää. Meikki-illassa käytettiin RMS:n irtopuuteria.

 Hehkua iholle / korostusta

Sitten sitä valoa ja hehkua iholle. Nyt on muodikasta käyttää erilaisia varjostuksia ja tuoda kasvojen kolmiulotteisuutta esille. Contouringiksikin kutsuttu tekniikka on rajuimmillaan aika hurjan näköistä, mutta kevyesti varjostelemalla voi tuoda esille kasvojen piirteitä ja näin saada iholle sitä toivottua hehkua.

Miila korosti mallin kasvoja Lily Lolon Sculp and Glow Contour Duo-paletilla. Meikissä tehostettiin korostettavia alueita; poskipäitä, kulmaluuta, otsan keskiosan kolmiota, jatkuen alas nenänselkää pitkin. Tummemmalla sävyllä luotiin puolestaan varjoja kasvoille.

Yläluomen keskiosaa korostettiin Lily Lolon illuminatorilla sävyllä Champagne. Itse ostin tämän korostuspuuterin ja olen sitä sutinut nimenomaan kulmakarvojen alle, poskipäiden yläpuolelle, ohimoille ja otsaluulle. Tämän korostuspuuterin taisi suurin osa ostaa itselleen meikki-illan aikana. Suosittelen lämpimästi, tällä tulee ihana hehku kasvoille. Kun kääntää päätä, niin valo heijastuu iholla niistä kohdista joihin tätä on sivellyt.

Poskipuna

Poskipuna on yksi meikin kulmakivistä. Jos et vielä ole ihastunut poskipunan tuomaan hehkuun, nyt kannattaa kokeilla sitä rohkeasti. Itselleni poskipuna on vielä tärkeämpi kuin ripsiväri tai huulipuna. Miila muotoili esimerkkimeikissä kasvoja Zuiin poskipunalla sävy peach. Poskipuna on nyt muodikkainta levittää pyöreästi poskiluiden päälle, mutta toki kannattaa noudatella itselleen sopivinta levitystapaa. Poskipunaa kannattaa levitellä monta ohutta kerrosta, pikku hiljaa väriä lisäillen. Ihan samalla tavalla kuin luomivärejäkin. Näin saadaan tasaisin ja pysyvin lopputulos.

Kulmien korostaminen

Yksi meikki-illan parhaista löydöistä oli ehdottomasti Zuiin kulmakarvakynä. Itse olen käyttänyt vuosikaudet samaa puuterimaista kulmakarvaväriä ja nyt löysin sille kilpailijan, jopa voittajan. Tämä kulmakarvakynä on aivan loistava. Viistolla kärjellä saa luotua kauniin muodon kulmakarvoille, kannattaa noudattaa niiden luonnollista linjaa, mutta rajata pehmeästi, ei liian skarpisti. Kulmakarvat saavat näyttää siltä että niitä on korostettu, mutta ei liian terävästi. Huolitelluilla kulmakarvoilla luo koko kasvoille ryhdin.

Huulille
Loppusilaus luonnollisen hehkuvalle meikille on huulten pehmeä korostus. Miila käytti tällä kertaa Hurrawin Cinnamon-huulivoidetta, joka antaa himmeän kiillon ja luonnollisen sävyn. Parasta tässä ehkä kuitenkin on tuoksu ja maku – kanelinen tuoksu on joulumainen, tässä on myös ripaus chiliä. Vastustamaton tuote. 
Tulipas pitkä listaus tuotteita. Olen ollut kaikkiin ostamiini tuotteisiin oikein tyytyväinen, eli oma luonnonkosmetiikkameikkirutiinini on aloitettu. Ja ihokin näyttää, toivottavasti, hehkuvalta tällaisen käsittelyn jälkeen.
Näin loppuvuoden kunniaksi sain teille oman alekoodin kosmetiikkaostoksia varten. Olisi mukava kuulla teidän kokemuksia testaamistanne luonnonkosmetiikkatuotteista.
Alekoodi Biodellyyn!
Koodilla muotimielessä saa -15 % alennuksen 
Biodellyn verkkokaupassa 31.12.2016 saakka!
(*tämän postauksen linkit eivät ole mainoslinkkejä)

Comments are closed.