Onkohan yksi eniten käyttämistäni luonnehdintasanoista raikas. Tuli vaan mieleen kun kirjoitin tuon otsikon. Ykkösijalla on varmasti sana ihana, mutta raikas voisi olla hyvänä kakkosena. Tästä päästään näppärästi ihan aiheeseen, nimittäin raikkaaseen jouluilmeeseen. Tässä vaiheessa kaikenlainen kiilto ja kimallus ei vielä kiehdo, saa nähdä pääsenkö siihen tunnelmaan koko joulunaikana. Nyt viehättää se raikkaus, niin materiaaleissa, väreissä kuin valossakin. Tuohon viimeiseen ei itse voi vaikuttaa, mutta onneksi noihin kahteen ensimmäiseen kyllä.

Blogikuvien puutteessa käytin hetken valoisaa työaikaa pienen somistuksen tekemiseen. Kasasin töistä omia lemppareitani kuvaan. Ne kuvastavat hyvin sitä fiilistä jota haluan nyt katsella. Valkoisuutta korostaa ripaus mustaa ja tehovärinä raikkaat harmaan ja vihreän sävyt. Kynttilä kuuluu tottakai tähän hetkeen ja Lumin ihana tuoksukynttilä on nyt suosikkini omasta lajistaan.

Tuo Linumin harmaasävyinen villapeitto on kummitellut mielessäni koko syksyn ajan. Jossain vaiheessa ne meiltä jo loppuivat, mutta saatiin lisää. Jos niitä on joulun jälkeen vielä myymälässä niin varmasti hankin yhden itselleni. Tässä on materiaalit, värit ja fiilis juuri kohdallaan.

Hayn maljakkoon sujautin meidän pikkujoulukimpusta jäljelle jääneet oksat, toki jo ihan nuutuneet, mutta vielä niistä oli näitä kuvia sulostuttamaan. Tuo tupsumainen kukka päätyi vielä kuvien jälkeen veteen, eukalyptukset kiikutin roskikseen.

Halusin ehdottomasti tilata Koodiin lahjakkaan Annika Välimäen viehättäviä joulukortteja. Tänään ne saapuivat ja ovat ehdottomasti suloisimmat bongaamani joulukortit. Annika on turkulainen, joten täytyyhän meidän edustaa paikallista osaamista liikkeessä.

Yksi suosikkityyny minulla on ollut jo vuosikausia, nimittäin Hayn nappityyny. Näistä näkyy paljon heppoisia puuvillakankaisia jäljitelmiä, mutta tämä ihkaoikea nappityyny on villakangasta ja superjämäkkä. Omaani on nojailtu jo muutama vuosi ja se on silti hyvässä ryhdissä. Suosittelen tätä lahjakassiin jos joku pohtii kivaa ja käytännöllistä joululahjaa jolla yllättää läheisensä.

Lahjoista piti vielä sanoa. Olen nyt taas seurannut läheltä lahjapohdintoja ja välillä näkee kuinka tuskallista se valitseminen on. Mielellämme opastamme valinnoissa, mutta joskus sekään ei auta, kun lahjan ostamisesta on tullut taakka.

Mitäpä jos ajateltaisiin näin; lahjan tulee ilostuttaa antajaa, niin hankkimisen kuin antamisenkin aikana. On ilo antaa tärkeälle ihmiselle lahja, ei haittaa vaikkei se olisi mieluinen. Lahja on aina annettu hyvästä sydämestä ja rakkaudella. Lahjan antajan ongelma ei ole pitääkö saaja siitä. Kun lahja on annettu sen tehtävä antajalle on täytetty. Lahjassa on ajateltu hyvää. Saaja puolestaan voi tehdä lahjalla mitä haluaa, pitää sen tai luopua siitä. Se ei vähennä tippaakaan lahjan antajan hyvää tarkoitusta.

Muuten yleisenä lahjavinkkinä itse sanoisin, että hanki käyttöesineitä. Maljakot ja kynttilänjalat ovat aina hyviä valintoja, sillä niitä on kiva vaihdella. Pehmeään pakettiin puolestani sujauttaisin jotakin ylellistä ja neutraalia, harvoin menee pieleen. Kuka ei haluaisi nojailla kuohkeaan tyynyyn tai kietoutua pehmoiseen villapeittoon.

Tylsin lahja on lahjakortti, siis minun mielestäni. Arvatkaa kuinka monta viime jouluna saatua lahjakorttia meille on tultu tuskallisin mielin käyttämään kun on pakko koska vuoden voimassaolo umpeutuu.

Tähän paasaukseen voi suhtautua rennosti, jokainen tekee kuten parhaaksi näkee, näin sivustakatsojana on aina hyvä huomautella.

Kivaa alkavaa joulukuuta, otetaanhan rennosti!

5 Comments

 1. Ihanat kuvat, sun tavaramerkki on kyllä tämä kaunis raikkaus. <3 Ja tuo joulukortti on kyllä todella tyylikäs.

  Mä taas en haluaisi lahjaksi yhtäkään maljakkoa tai kynttilänjalkaa tai muutakaan tavaraa, lahjakortti olisi itselleni ehdottomasti se mieluisin.

 2. Anne

  Kiitos Suvi <3

  Hahaa, nää on just näitä. Mä taas keräisin vaikka kuinka vaihtoehtoja maljakkokaappiin, sieltä on ihana kaivella erilaisia kynttilänjalkoja ja maljakoita eri tilanteisiin. Bonusta vielä jos ihanuus on saatu joltakin lahjaksi.

  Mulla tuo lahjakorttiangsti johtuu paljolti tietty työstä, on tullut vaan niin paljon katseltua miten vaikeaa on päättää mitä meidän kaupasta valitsisi. Melkein kun se olisi ikävä tehtävä. Toisaalta ajattelen myös, että on ihana kun joku rakas on valinnut juuri minulle jonkin esineen, merkitys on erilainen jos ostan sen itse.

 3. Toki näin, merkitys on suuri, jos läheisellä sattuu olemaan aidosti joku haju minun tyylistäni. 😉 Ja välillä näin onkin! Mutta kaikkein kivoimpia lahjoja ovat kyllä jotkut elämykset yhdessä tai sitten juurikin lahjakortit. Itse ainakin muistan hyvin, keneltä saadulla lahjakortilla olen minkäkin haaveen toteuttanut. Mutta puolensa molemmilla ja varmasti teidän liikkeessä osaatte jo palvelullakin auttaa oikeiden lahjavalintojen tekemisessä. Lahjojen ostaminenhan ei saisi olla stressaavaa vaan ihanaa. 🙂

 4. Mä kanssa kannatan lahjakortteja, koska mulle tärkeää on lahjan saajan ilo. Jos valitsen itse, valitsen väistämättä sellaista josta itse pidän. Joihinkin lahjoihin laittaa aika paljonkin rahaa ja silloin on sääli, jos ne eivät tuo iloa saajalle. Monilla on haaveita, joihin ei aina ole varaa ja lahjakortti auttaa niiden toteuttamisessa!