Täytyy myöntää, että meillä syödään harvoin aamiaista katetun pöydän ääressä. Tällaisena pyhäpäivänä tykkään kuitenkin kattaa aamupalan perinteiseen tapaan. Yleensä siis nautimme sen sohvapöydän ympärillä valmiine annoksineen. Ihana kun on saanut nukkua pitkään ja aamupalan valmisteluissa ei ole kiire. 

Tomaatti on ihan lemppariani leivän päällä. Kotimaiset terttutomaatit maistuvat ihan kelvollisilta näin talviaikaankin. Minusta on muutenkin ihana ostaa kauniita vihanneksia, pyöreät punaiset tomaatit kantoineen ovat erittäin kuvauskelpoisia.

Kun keittiössä kuvailin, näytänpä teille aika hienon astianpesuaineputelin, jonka sain Tom Dixonilta joululahjaksi. Kyllä tuollaista pulloa kelpaa pitää esillä altaan vierellä. Sinne muuten näyttää kerääntyneen useampikin kaunis pesuainepullo…

Pöytään katoin tietysti Arabian 100-vuotisjuhlamukit. Olen ihan hullaantunut niihin. Sinivalkoinen sävytys tuo sopivasti romantiikkaa kattaukseen. Luittehan blogipostausesittelyni näistä mukeista. Kauppareissulla huomasin, että kokoelma on tullut myyntiin.

Pidämme ihan perinteisestä aamiaisesta. Tarjolla oli kaurapuuroa, maitoon keitettynä. Hyvää leipää, munia, kinkkua ja juustoa. Tietysti vielä hedelmiä. Tykkään pilkkoa banaania puuron päälle. Avokadoakin olisi ollut leivälle, mutta sen unohdin tällä kertaa. Tosiasiassa näin runsasta aamiaista ei arkena syödä. Silloin syön yleensä ruisleipää kahvin seurana (tai pullan). Brunssiaamiaista meillä ei tule tehtyä, sillä valmisteluihin menisi niin kauan, että en kestäisi odottaa kahvia. Aamulla tarvitsen syömistä suhteellisen nopeasti.

Nyt juuri istuskellaan aamiaisen jäljiltä olohuoneessa. Taustalla soi vaimeasti musiikki. Isäntä lueskelee Hesaria sohvalla ja minä näpyttelen tätä blogikirjoitusta ruokatilan pöydän ääressä. Koirulaiset nukkuvat sohvatyynyjen lomassa. Ulkona leijailee muutama yksinäinen lumihiutale. Ihana rauhallinen hetki.

Seuraavaksi olisi tarkoitus pöllyyttää kotoa joulujuttuja pois. Aikaisemmin viikolla tein makuuhuoneeseen ja työhuoneeseen perusteellisen siivouksen. Tuulettelin pakkasessa vuodevaatteita ja imuroin kaikki nurkat, verhot, hyllystöt ja muut pölypesät. Lopuksi vielä pesin lattiat. Olisi tarkoitus jatkaa samanlaista urakkaa muihin huoneisiin.

Mukavaa loppiaispäivää!

4 Comments

 1. Heippa, onko teillä muuten tiskaria vai tiskaatteko käsin? Tuota hanaa kyselin omaan tulevaan talooni ja siinä ei ole apk-liitäntää, joten mietin, että miten olette ratkaisseet tiskariasian?

 2. Kauniit uudet mukit! Kuulin noista hiljattain, kun siskoni oli ostanut äidilleni Myrna-mukin. Minustakin on kiva kattaa kiireettöminä aamuina aamupala kivasti ja syödä rauhassa Hesaria lueskellen. Nyt juuri on hedelmä-pähkinäleipä uunissa ja pääsen pian myöhäiselle aamiaiselle.

  Anonyymille kommentoin sen verran, kun viestisi huomasin, että on olemassa irrallisia apk-hanoja, sen ei välttämättä tarvitse olla hanassa. Meille putkimies asensi altaan alle piiloon apk-hanan, kun emme sitä näkyviin halunneet, mutta voi sen kiinnittää tason päällekin.

 3. Anne

  Heippa. Juu on meillä astianpesukone. Kuten Jennikin tuossa alla kertoi, meilläkin on sellainen lavuaarikaappiin laitettu nappula, joka avaa hanan ja menee automaattisesti kiinni kun kone on pessyt. Paljon kätevämpi systeemi nykyaikana kun perinteinen tiskikonehana. Itsellenikin sellainen oli uusi juttu kun keittiön hana vaihdettiin. Muutenkin ne hanat joissa itsessään on se tiskikonehanapuoli ei usein ole kovin nättejä. Tietysti putkarit aina sellaisia tietyn suomalaismerkin versioita suosittelee…

 4. Anne

  Myrna on myös ihana kuosi tuossa mukisarjassa 🙂 Ja joo, liian harvoin tulee nautittua tuollaisia nätisti katettuja aamupaloja. Kuulostaa muuten tosi herkulta se leipäsi!

  Kiitos myös tuosta hanavastauksestasi.