Oih mikä ihana pitkä loppiaisviikonloppu. Huipensin kotona oleskelun tänään makuuhuonefiilistelyyn. Ihana raikas siivottu makkari on yksi kodin ehdottomista lempiasioista. Valkoiset kuohkeat petivaatteet, kirjapino, kukkia ja tuoksukynttilä sekä kuppi kuumaa. Siitä tuli päivän Hygge.

Kuvaushetken innoittajana toimi tänään uusi tuolini. Meillä oli töissä yksi kappale jäljellä Vitran DSW-tuolia, joka oli vielä vanhempaa matalaa mallia. Olimme ajatelleet laittaa sen alennukseen, mutta päätinkin lunastaa tuolin meidän makkariin. Olin havitellut jo pidemmän aikaa sinne jotakin kivaa pikkutuolia. Valitettavasti huone on niin pieni, ettei sinne mahdu edes pienikokoinen nojatuoli, jopa käsinojallinen pikkutuolikin olisi hiukan kookas. Olin pyöritellyt mielessäni muutamia tuoliehdokkaita, mutta lopulta olen aika tyytyväinen tähän valintaani. Pidän tästä tuolista jopa niin paljon, että nostan sen välillä eteisen puolelle, jotta voin ihailla sitä sohvalta käsin. Onneksi pieniä huonekaluja voi siirrellä vaikka joka päivä…

Makkarissa on valkoiset talvilakanat. Sanon talvilakanat, sillä nuo Lexingtonin ristipistokirjaillut tyynyliinat ovat minulla oikeastaan vain talvisin käytössä. Jotenkin ne henkivät kotoisaa kodikasta fiilistä, sellaista kaipaa nimenomaan talvella. Yöpöydällä palaa Tom Dixonin tuoksukynttilä ja Marimekon pienessä vaasissa on uuden vuoden kukkakimpusta jäljelle jääneet kukkaset.

Sujautin jalkojani lämmittämään maailman pehmeimmät kasmirsukat, jotka ovat Arelan. Suosittelen moisia, jos haluat hemmotella itseäsi tai läheistäsi jollain lempeällä ja ylellisellä. Selailin sängyllä uutta Deko-lehteä. Tässä yhteydessä täytyy kyllä kommentoida, että olen hitusen pettynyt lehden nykyiseen tyyliin. Tämä numero oli oikein erityisen epäonnistunut mielestäni. Onko siellä muita jotka ovat todenneet saman. 

 

Joululahjaksi saamani Hygge-kirja oli myös lukulistalla tänään. Kyllä tanskalaiset vaan ovat mainioita. Heille kotoilu on jotenkin superluontevaa. Kaikki tehdään rennosti ja vaivattomasti ja aina tyylikkäästi.

Hain välillä keittiöstä kupposen kuumaa kahvia. Hyvä kahvi sellaisenaankin riittää pieneen rentoutumishetkeen. Olen onnistunut melkein vierrottumaan joulunameista.

Tyyppä on aina mukana. Jos ei saa tulla sänkyyn pötköttelemään, niin ollaan ainakin sängyn vierellä lattialla. 

Nyt olisi aika sitten aloittaa vissiin se arkielämä. Pikkuisen jännittää, en tiedä miksi. Mulla on aina sama tunne tässä vuoden alussa. Ihan kuin olisi kääntänyt uuden lehden ja innolla odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Tai oikeastaan sama on kesälomienkin jälkeen. Edessä on tekemistä enemmän kuin lomailua.

Mukavaa tulevaa viikkoa!

20 Comments

 1. Hyggeily on kivaa sunnuntaipuuhaa! Ja sitten valaisimeen, juuri eilen tutkailin jotain nettikauppoja ja näin valkoisen (ihana!) Tolomeon ja nyt sitten se on sinun yöpöydälläsi. Sinun on vaan nätimpi, siinä nettikaupan versiossa oli musta jalka vai miksikä tota pyörylää kutsutaan. Palaan valaisin asiaan ehkä ensi viikolla, kun olet töissä.
  Vielä hetki hyggeilyä ja sitten unten maille!

 2. Täällä toinen Dekoon pettynyt! Taas niin huono, ihan harmittaa sanoa noin rumasti, mutta en osta enää.. Avotakka on nykyään tosi ihana. Ablodit sille 🙂

 3. En ole vielä kovin pitkällä tuon Dekon numeron kanssa, enkä sitä kommentoi, mutta samaa mieltä edellisen kanssa, että Avotakka on nykyisin tosi hyvä!

 4. Täälläkin on lisää Dekoon pettyneitä. Ennen se oli suosikkilehteni. Nykyään Avotakka ja Glorian koti menevät lujaa ohi.

 5. Joo, ihan samaa mieltä Dekosta. Ei pidä kyllä ostaa enää, on niin huono 🙁

 6. Ihanan kutsuva makuuhuone! Todellinen hyggeily paikka 🙂 Mikä Artemide on muuten kyseessä ja saako sitä teiltä Koodista? Tosi nätti valkoisena ja juuri passelin kokoinen.

 7. Anne

  Yöpöytä on Hayn Tray, koossa 40×60 cm. Sitä saa mm. Sisustuksen Koodista, sieltä tietysti omani on 🙂

 8. Anne

  Hyggeily on nimenomaan sunnuntaihin osuvaa 🙂 Tuo valkoinen Tolomeo oli meillä aiemmin keittiön seinässä, nyt vaihdoin alumiininvärisen pöytävalaisimen laippaan tuon valkoisen version. Eli näihin valaisimiin tilataan aina erikseen tuo jalkaosa, koska se voi olla vaikka seinäosakin. Tämä koko on se pöytävalaisinten keskikoko eli Tolomeo mini.

 9. Anne

  Hygge on niin pop 🙂 ja tosiaan parhaita kavereita tuohon puuhaan ovat tietty nuo valkoiset nappisilmät. Tiedätkö, ihastuin oikeastaan uudelleen tuohon tuoliin nyt kun kannoin sen kotiin. Mulla ei ole ollutkaan tuota tuolimallia ennen kotona, se on kuitenkin eri asia katsella jotain kotona kun kaupassa.

 10. Anne

  Oikein vähän harmitti moittia Dekoa täällä, mutta toisaalta, olisi hyvä jos sieltä joku lukisi tämän ja ehkä huomaisi, että voisiko jotain kenties tehdä asialle. Deko oli aikanaan oma lempparini sisustuslehdistä, se on ihan täysin eri asia tänä päivänä.

 11. Anne

  Kommentoi sit kun olet päässyt loppuun 🙂 ja joo, Avotakka on passeli nykyään. Vaikka silti olen sitä mieltä, että kaikki sisustuslehdet ovat hitusen menneet samanlaisiksi ja ehkä liiankin maanläheisiksi. On hyvä olla unelmia ja kiiltokuvaakin, ainakin niissä hetkissä kun makoilee sängyllä ja nautiskelee lehden antimista.

 12. Anne

  Samaa mieltä. Harmi juttu. Ja Asun-lehti on myös hyvä. Tai kuten yllä sanoin, kaikissa on jotain missä petraisin. terv. kriitikko 🙂

 13. Anne

  Mä oon ostanut ihan jokaisen ilmestyneen Dekon, eli vaikea olisi olla ostamatta. Toisaalta, olin ostanut ihan jokaisen Gloriankin (muotiversion) vielä joitakin vuosia sitten. Mutta jossain vaiheessa sekin vaan muuttui ja jätin ostamatta, ensin numeron pari, sitten unohdinkin koko lehden. Tämä lehtiala on nykyään kinkkinen juttu.

 14. Anne

  Kiitos 🙂 Valaisin on Tolome mini valkoisena. Näitä voi tilata Koodista 🙂

 15. Kiitos Anne vastauksesta! Tuota en tiennytkään, että osia tilataan erikseen. Pisteet sille, etten mistään nettikaupasta tilannut mitään valaisinta. Palaamme asiaan!
  Kivaa päivää!

 16. Kauniita kuvia, ovatpa kivat nuo talvityynyliinat ja niiden punainen ja kukkien keltainen muuten neutraalissa ympäristössä. Tuoli on aivan ihana, nuo tummemmat jalat näyttävät hirmu hyviltä.

 17. Anne

  Kiitos Iines, kiva kuulla 🙂 Eikö, pari ihan pikkiriikkistä väripilkkua muuten neutraalissa ympäristössä kyllä piristää. Ja tuoli on kyllä ihana, en edes odottanut tykkääväni siitä näin paljon, heh.

 18. Anne

  Ai niin, piti vielä sanomani tuosta jalkojen väristä. Nimittäin tosi harvoin meillä töissä kukaan valitsee tuota tummaa ruskeaa, aina yleensä otetaan puujaloista joko se hunajan sävyinen vaalea tai ihan musta. Mutta kun katsoo tuota kuvaa niin tuo tumma ruskea on oikeastaan ihan yhtä neutraali kuin mustakin, vain hitusen pehmeämpi. Eli ei aina kannata valita sitä ilmeisintä.