Jaahas, tähän on tultu nyt viikonloppuna – ollaan sunnuntain alkuillassa, enkä ole tehnyt mitään tehokasta viikonlopun aikana. Ehkä olen alkanut tajuta sunnuntain tarkoituksen, eli mahdollisuuden pitää pieni lepohetki viikon pakollisista töistä ja askareista.  Niinpä en saanut kuvattua teille ihania ja stailattuja olohuonekuvia, vaan sen sijaan nappasin kamerallani todellisen tilanteen yhdestä nurkasta. Oli pakko rajata kuvaushetki nojatuolin ympärille, sillä sohvalla oli hiihtokatsomo, eikä sitä passannut siirtää muualle.

Päivän avainasiat: ihana valo, hiihtokilpailut kotikatsomossa, edellisen päivän sanomalehti, hyvää teetä ja raakasuklaata. Mausteena koirien rapsuttelu ja uudella matolla tassuttelu.

Niin, toin eilen kotiin uuden maton. Tämä Adean matto on ollut meillä töissä näytemattona ja se oli aika likainen. Pesetin sen ja nyt sitä kelpaa testailla kotonakin, puhtaaksi tuli. En ole ihan varma vielä mitä tästä tuumailen, muut ovat kyllä antaneet jes-ääniä matolle. Materiaali on villaa ja pellavaa, eli siitä se saa minultakin plussaa. Mikään ei voita ihanaa luonnollista fiilistä. Kuviointien kohdalla vielä itse emmin vähän. Katsotaan rauhassa. Aivan upea matto kuitenkin.

Tänään siemailin päivällä kahvin sijaan teetä, molemmista pidän oikein paljon. Mutta kuten huomaatte, omaan rentoutumishetkeeni hyvä juoma kuuluu ihan olennaisena osana. Olen saanut maisteltavaksi Nord-T:n irtoteetä; tässä makuna on mansikkaa, koivunlehteä, nokkosta ja lakritsijuurta. Hyvää, tykkään siitä että yrtit maistuvat luonnolliselta. Eikä yhtään haittaa tuo superkaunis pakkaus muine oheistarvikkeineen. Tällainen pieni teebaari nojatuolin vieressä on aika viehättävää. 

Lueskelin eilisen lehteä, sillä sunnuntain Hesari on vielä postilaatikossa…unohdin napata sen mukaan kun kävin koirien kanssa ulkona. Samalla kun tuossa lueskelin, tosiaan seurattiin päivän hiihtokilpailuja. Ollaan uudestaan löydetty hiihtokisojen seuraaminen. Leppoisa selostusääni ja kisameiniki siivittävät kodikkaasti laiskaa päivää. 

Meidän nojatuoli on yleensä vallattu, selkänojalla on kaksi pientä torkkujaa. Heidän päivänsä on myös ollut mitä mainioin. Kuvan nappaamisen aikaan olivat ulkoilleet jo kaksi kertaa, syöneet vähän välipalaa ja käyneet meidän kanssa aamupäiväsaunassakin. Pienet torkut olivat siis ihan paikallaan.

Toivottavasti teilläkin on ollut rento sunnuntai!

8 Comments

 1. Hei Anne !
  Täällä sunnuntaita vietetty työn merkeissä. Ihanan rento postaus jota oli mukava lukea.Ja nuo koirulaisethan aina sulattavat sydämen 🙂
  Mukavaa alkavaa viikkoa !
  T. Varpu

 2. Taas niin kiva nähdä koiria kuvissa! Ja jos matto ei jostain syystä sovi teidän olohuoneeseen, niin tänne voi pistää pakettia… 🙂

 3. Olio jännä kun katsoin kuvaa ennen tekstin lukemista niin heti ajattelin, että ei ole aivan prikulleen sun tyylinen matto ja siellähän sitten lukikin, että pohdiskelet sopivuutta.. Hyvä välillä antaa ei niin varmoille mahdollisuus ��

 4. Lokoisa ja laiskotteleva fiilis on käsinkosketeltava jutussasi. Tuoltahan kotona yleensä näyttääkin, kun siellä elellään… :o) Mukavaa viikon alkua, toivottavasti sait sopivasti energiaa lökösunnuntaista!

 5. Anne

  Hei Varpu! Juu, välillä sitä itsekin joutuu sunnuntaina työhommiin, onneksi joskus on tällaisia joutilaitakin päiviä. Tosi kiva kuulla että pidit postauksesta – tällaisia vahingossa tyhjästä nyhjättyjä juttuja on niin kiva tehdä 🙂 eli kiva jos niistä vielä pidetäänkin. Ja juu, meidän turrinkaiset on kyllä aika suloisia.

 6. Anne

  Koiria on kyllä kiva kuvata, en viitsi liian usein niitä tänne kuitenkaan laittaa 🙂 Haha, katsotaan miten maton käy…

 7. Anne

  Heh, joo, tuskin olisin ajatellut tätä meille, ellei olisi sattunut olemaan valmiina. Mutta onhan tuo aivan mieletön matto, kiva että tuli kokeiltua. Ja meidän muu porukka ei siitä taida luopua enää, niin on kuulemma mukava – "sanoivat" koirulaisetkin. Ja aina olen ehdottomasti sitä mieltä, että kannattaa kokeilla myös ei niin ilmeisiä vaihtoehtoja.

 8. Anne

  Oi ihana kuulla että joutilas tunnelma välittyi 🙂 Juu meillä näyttää tuollaiselta, olohuone on lempikokoontumispaikka jossa hengaillaan paljon. Ja joo, energiaa tarvittiin, on ollut aikamoinen viikko (=migreeniä).