Eikö aina ole paras aloittaa kukilla, tuumasin kun kasasin tähän postaukseen kuvia. Se kaunein asia on kiva tuoda päällimmäiseksi, vaikkei noissa alemmissakaan kuvissa mitään epämiellyttävää ole. Onpas ollut aikamoinen viikko, siksi pieni blogihiljaisuuskin. Täällä on ollut mahtavia kivoja työjuttuja, Helsingin reissua ja migreeniä. Eli sekoitus kivaa ja tuskaa. Huoh, niin vihaan olla kipeänä, onneksi olen tosi tosi harvoin (omasta mielestä, heh, pakko oli lisätä tuo huomautus).

Listaanpa muutamia asioita, jotka nyt pyörivät mielessä..

-Olen saanut suunnitella viime päivinä kivoja juttuja asiakkaille. Näin tammikuussa huomaa kuinka muutkin kuin minä toivovat jonkinlaista freesausta ja päivitystä kotiin. On ollut aivan ihana pyöritellä tekstiileitä, mattoja ja huonekaluja. Nyt viehättää selkeys, muttei kova graafisuus, enemmänkin pehmeä selkeys. Kuvassa on aika graafinen ilme, mutta ripaus tammea kyllä pehmentää tuota Linien maton tuomaa mustavalkoisuutta. Omaan kotiin on tullut paljon uutta ja piristävää somistetta, joista nappaan tänne kuvia tuota pikaa. Sivupalkissa jo vähän esimakua siitä, mitä meille on tulossa kotiin..

-Nythän meidän alalla on messukausi kuumimmillaan. Tälläkään kertaa emme ole kuitenkaan matkaamassa messuhulinoihin. Saadaan ihastella tuotteita meille suoraan esiteltyinä. Kuvan kollaasissa on ajankohtaisia sävyjä ja pintoja. Mattomallit ovat Linie Designin mallistosta. Metallinsävyt pehmeän villan, pellavan ja puun ohella ovat kyllä edelleen kivan näköisiä. Luonnonsävyt, ruskean vivahteet etenkin, ovat kasvattamassa suosiotaan. Onneksi luonnollista lämpöä ja väriä on helppo tuoda sisustukseen pienilläkin yksityiskohdilla.

-Jotta tästä tulisi ihan mahdollisimman sekalainen juttu, laitoin mukaan vielä yhden vanhan kenkäkuvan. Koska tiedättekö mikä on kevään odotuksessa yksi parhaista jutuista – no pikkukenkäkeleistä haaveileminen. Vaikka töissä onkin päivittäin loaferit jalassa, on siinä ihan eri fiilis kun niillä pääsee astelemaan ulkoilmaankin. Aurinko on pilkistänyt ja se on tuonut mukanaan sellaisen ihanan keväänodotustunnelman.
-Tästä kuvasta vielä voisin poimia yhden huomion; nimittäin tuoksukynttilät. Monessakin blogissa on viime aikoina mietitty onko hullua ”polttaa rahaa savuna ilmaan”, eli kuinka kalliin tuoksukynttilän raaskii ostaa. Itse olen kyllä valmis saatsaamaan kalliiseenkin tuoksukynttilään. Minulla on vieläkin Tomilta vuosia sitten saamani Diptyquen kynttilä. Olen sitä aina välillä poltellutkin, mutta myös nauttinut siitä asetelmissa, kuvissa ja ihan muuten vain. Usein kalliimmissa tuoksukynttilöissä on vielä ihana purkki, josta voi olla iloa jälkikäteenkin, kuten kuvan Tom Dixonin metallisessa kynttilässä. Toisaalta, ravintolassa ei paljon mieti jos ruoka-annos maksaa kolmekymppiä ja muut päälle, mutta jos tuoksukynttilä maksaa saman verran tuntuu se paljolta – miksi? Ja siis kannatan myös ravintoloitakin..

-Erilaiset projektit on pyörineet mielessä. Tykkään ideoida ja suunnitella asioita. Välillä järjestän itselleni liikaakin tekemistä, mutta aina olen kaikki saanut tehtyä. Kiireen keskellä toisaalta toimin aina tehokkaimmin. Minulla on muuten hassu tapa käydä asioita pään sisällä valmiiksi. Oma pää toimii usein myös ihan kalenterina, muistan kaikki liiankin hyvin ilman kalenteria. Tarkoittaakohan se että minulla on liian vähän tapahtumia..

Taidan vähän rauhoittua viikonlopuksi, tehkääpä tekin niin!

8 Comments

 1. En haluaisi rauhoittua viikonloppuna, onko pakko?
  😉

 2. Anne

  Ha haa, ei missään nimessä :)) Ihana jos on energiaa ja meininkiä!!

 3. Mikä on tuo ihana Linie Design mattomalli tuossa parketin vieressä eli yksivärinen ja vaalea. Kävisköhän vaalean pellavanvärisen sohvan kanssa?

 4. Anne

  Heissuli, meinasin unohtaa vastata, sorry 🙂
  Se matto on Linie Designin Arctic-malli. http://www.liniedesign.com
  siitä ei ole vaaleampaa vaihtoehtoa. On sellainen luonnonvalkoisen/vaaleanharmaan välimuoto, minusta kävisi pellavan sävyisen kanssa.

 5. Moi! Minua taasen kiinnostaisi, mikä on sen toisen ylempänä vasemmalla olevan mattopalan nimi, missä on noita "raitoja"? Olen joskus nähnyt sen livenäkin ja muistaakseni oli myös vastaava harmaana? Kiitos etukäteen!

 6. Joo, niin vähän ajattelinkin. Muistan sitä ihastelleeni, mutta harmi, jos sitä ei enää saa. Kiitos vastauksesta kuitenkin!