”yhteistyössä Iittala ja Suomen Blogimedia”

Olen tainnut vähän ihastua uudelleen, nimittäin siniseen väriin. Iittala-yhteistyön myötä sain tehtäväkseni tutustua Iittalan Suomi100-juhlavuoden koelmaan, nämä tuotteet ovat väriltään ultramariinin sinisiä, joka on Iittalan vuoden 2017 lasiväri.

Iittala on erityisen ylpeä lasinkäsittelyosaamisestaan ja siihen liittyvästä lasin värjäämisestä. Iittalan lasituotteissa väri sekoitetaan jauhereseptillä jo lasimassaan, näin värin syvyys ja heleys pääsee täysin oikeuksiinsa. Läpivärjätyssä lasissa myös massan paksuus vaikuttaa värin syvyyteen. Niinpä saman värisissä lasituotteissa saattaa olla erilainen ”resepti” samalle värille. Vuoden 2017 ultramariinin sininen on valittu Iittalan lasiväriarkistojen lukuisista sävyistä kunnioittamaan maamme juhlavuotta.

Sininen väri on kansallisvärimme ja ollut perinteisesti rakas meille suomalaisille. Sininen väri kuvastaa hyvin tuhansia järviämme, puhdasta luontoa ja sinistä taivasta sekä sinistä hetkeä, kun maisemaa valaisevat sadat sinisen sävyt juuri ennen pimeää.

Omaan elämääni Iittalan tuotteet ovat kuuluneet aina. Ensimmäisiä omia esineitäni oli aikanaan äidin minulle ostama vaaleansininen Mariskooli, sillä oli kunniapaikka huoneessani. Kun perustin oman kodin, valitsin astiastoksi Kaj Franckin Teema-sarjan. Nyt meidän kotoa löytyy Teeman eri osia monelta vuosikymmeneltä. Myös Kartio-lasit ovat olleet meillä käytössä melkein aina, tämä ultramariinin sininen sävy on erittäin tervetullut lisä astiakaapistoomme.

Aamiaishetki keittiön saarekkeella. Sininen väri tuo raikkaan tuulahduksen valkoiseen kotiin. Voi olla, että pienellä väriannoksella on päivän mielialaankin kohottava vaikutus.

Aalto-maljakko on minulle yksi tärkeimmistä design-klassikoista. Sain ensimmäisen kirkkaan Aalto-vaasin joskus lahjaksi, silläkin oli paikka jo omassa huoneessani kotona asuessani. Sittemmin kokoelmani karttui parillakin pienemmällä kirkkaalla Aalto-vaasilla ja nyt vielä näillä juhlavilla sinisillä maljakoilla.

On pakko sanoa, että kun avasin näitä Aalto-maljakoita pakkauslaatikoista, melkein liikutuin. Näissä on ihan erityislaatuista juhlavuutta. Tällaiset esineet kunnioittavat hienosti maamme historiaa ja muistuttavat tästä juhlavuodesta ja siihen liittyvistä hetkistä vielä tulevaisuudessakin. Tänä vuonna on helppo valita mieleenpainuvia lahjoja.

Kastehelmi-sarjaan olen ihastunut jo lapsuudenkodissani. Olenkin ollut haltioissani sen uudesta tulemisesta. Meillä on ollut oikeastaan huutava pula Kastehelmi-laseista, sillä ne tuntuvat olevan aina astianpesukoneessa. Nyt saimme kokoelmaan täydennystä. Valitsin lisäksi sarjasta nuo pienet lautaset. Värikkäillä alkuruoka/leipälautasilla juhlakattaukseen tulee potkua. Suloiset pikkulautaset sopivat hyvin myös kahvipöytään, jälkiruoille, aamupalaleiville – niin todella moneen käyttöön.

Kattauksissa pidän sekoittelusta ja pienistä yksityiskohdista. Tehokas väri tuo upean tunnelman, oikein yllätyin kuinka koko ruokatilan ilme muuttui tämän kattauksen myötä. Sinisten juhlavuoden tuotteiden joukossa on omia vanhoja Iittalan astioitani.

Iittalan juhlavuoden lasituotteet on valmistettu täällä Suomessa Iittalan omalla tehtaalla. Kokoelma on myynnissä tämän vuoden ajan.

Olen nyt ihaillut kotona sinisiä väripisteitä siellä täällä. Täytyy sanoa, että väri on todella kaunis meidän neutraalin sävyisessä ympäristössä. Mitä sinä pidät näistä sinisistä uutuuksista?

Postauksessa näkyvät Suomi 100-juhlavuoden tuotteet:


-Aalto-maljakko kahdessa koossa ultramariini
-Mariskooli ultramariini
-Kastehelmi-tuotteet ultramariini
-Kartio-lasit ultramariini

*Iittalan tuotteet saatu osana vuosiyhteistyötä

8 Comments

 1. Siis näyttää niin yllättävän kivalta tuo sininen näissä kuvissa, vaikka normaalisti en siitä pidäkään. Mulla myös Iittalaa aikanaan sinisenä hankittuna, joskus harmittelin, että en tajunnut valita kirkkaita laseja 😀

 2. Aivan hurmaavia! Ostin viikonloppuna sellaisen kastehelmi purkin. Se oli kaupan sisäänkäynnillä ja ihastuin siihen ensisilmäyksellä. Tottakai se lähti mukaani, kun oli vielä normihintaa edullisempi. 🙂

 3. Olet ottanut tosi kauniita kuvia! Etenkin kaikki nuo ihanat kukat sopivat niihin aivan älyttömän hyvin.

 4. Hienot kuvat , mutta itse Iittalan 100v tuotteet minusta todella tylsät. Olisivat nyt antaneet uusien suunnittelijoiden vaikka suunnitella uutta eikä aina samaa vanhaa esille. En innostu!

 5. Anne

  Mulla on paljon muistoja sinisistä lasijutuista, nyt ne näyttävät taas kivan uudelta. Tykkään siitä, että muuten neutraalissa kodissa on tällaisia väripisteitä. Jotenkin modernia just nyt 🙂

 6. Anne

  Eikö ihania! Kastehelmi-purkit on ihan mahtavia, käyvät niin moneen tarkoitukseen ja ovat kauniita. Tarjoukset kannattaa tietty aina hyödyntää 🙂

 7. Anne

  Kiitos, kiva kuulla että pidit kuvista 🙂 Minusta toisaalta on kiva, että perinteet ja muistot on huomioitu näissä juhlavuoden jutuissa. Lisäksi ymmärrän oman työni takia, miksi uuden tuotteen tuominen tähän yhteyteen olisi ollut huonompi valinta, jos nyt niin voi sanoa. Kuluttajat kun ovat sellaisia, että uusien tuotteiden omaksuminen ei käy nopeasti ja niiden tuotantoon tuominen on hurjan kallis ja pitkä prosessi. Mutta Iittalalta on tulossa kevääseen myös uusiakin tuotteita.