”kaupallinen yhteistyö Creme Bonjour”

Pitkästä aikaa tein teille ruoka-aiheista juttua, olin oikein iloinen kun pääsin Créme Bonjourin  kevätkampanjaan. Innostun kovasti perusruoasta – helposta ja maukkaasta. Arkisin pyöräytän töiden jälkeen itsetehdyn iltaruoan, enkä koe sitä työlääksi. Otteeni ruoanlaittoon on hyvien makujen ja raaka-aineiden yhdistelemistä, yleensä ihan vain improvisoiden.

Tällä kertaa takoitus oli loihtia jotakin Créme Bonjourille Winter Warmers-teemalla. Juuri nyt heleänä talvipäivänä tekee mieli pehmoista ja maistuvaa. Olin pitkään halunnut kokeilla jotakin uutta sekä pyhä- että arkiruoaksi sopivaa. Helppo lasagne tuli mieleeni – tarkoitan versiota jossa ei tarvitse keitellä useampaa kastiketta, vaan jossa tämän ruokaklassikon voisi loihtia iisimmällä kaavalla.

Lähdin miettimään reseptiä perinteiseen pohjaan, mutta yksinkertaistaen. Jos muuten totta puhutaan, en ole koskaan ollut erityinen bechamel-kastikkeen ystävä. Kummallista, että nyt vasta kokeilin tehdä ”yhden kastikkeen”-lasagnea ensimmäistä kertaa. Meillä syödään kaikkea, niinpä jauhelihapohjainen kastike oli ihan passeli lähtökohta.

Créme Bonjour-tuorejuustoista valitsin uuden sinihomejuuston makuisen bleu-version lasagnekastikkeeseen. Pyrimme käyttämään laktoosittomia maitotuotteita, joten ilostuin, kun kuulin että tästä eteenpäin kaikki Créme Bonjour-tuorejuustot ovat laktoosittomia.

Pakko muuten vilauttaa teille omasta kirjahyllystäni löytyneitä Créme Bonjour-keittokirjoja. Molemmat kirjat ovat noin kahdenkymmenen vuoden takaa. Oli aika hauska lueskella sen aikaisia reseptejä. Tällä kertaa en valinnut arkistojen kätköistä kokattavaa, mutta palaan varmasti näiden kirjojen pariin uudelleen.

Sitten itse reseptin pariin. Helppo lasagne oli todella herkkua, kannattaa kokeilla!

Helppo lasagne

kastike:


400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 porkkana raastettuna
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl kuohukermaa
100 g Créme Bonjour Bleu-tuorejuustoa  
tuoretta chiliä pilkottuna
ripaus sokeria
suolaa, mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta

muut aineet:

lasagnelevyjä
tuoretta tomaattia
mozzarella-juustoraastetta
parmesan-juustoraastetta 
hienonnettua persiljaa

uuni 200-astetta

1) Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit ja chili, mausta
suolalla, paprikajauheella ja pippureilla. Sipulien pehmittyä lisää
porkkanaraaste ja hämmennä hetki. Lisää tomaattimurska ja ripaus
sokeria. Anna kiehua hiljalleen n. 15 min.

2) Lisää kastikkeeseen Créme Bonjour-tuorejuusto ja kerma. Anna tekeytyä hetken aikaa, jotta juusto sulaa ja kastike pyöristyy.

3)
Öljyä lasagnevuoka ja levitä pohjalle kerros kastiketta. Lisää
lasagnelevyt ja niiden päälle kerros kastiketta ja mozzarellaraastetta.
Sitten taas lasagnelevyjä, kastiketta, mozzarellaraastetta ja vielä
tomaattisiivuja. Näiden päälle vielä kerros lasagnelevyjä ja loput
kastikkeesta. Päällystä tomaattisiivuilla ja raasta pinnalle
parmesan-juustoa.

4) Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Lisää valmiin ruoan pinnalle silputtua tuoretta persiljaa.

Kastikkeesta tuli ihanan täyteläistä. Tuorejuusto pyöristi tomaatin hapokkuutta ja toi makuihin pehmeyttä. Minusta sinihomejuuston makuinen Créme Bonjour bleu-juusto oli aivan täydellinen valinta tähän. Mutta yhtä hyvin kastikkeeseen voisi kokeilla jotakin muuta makua, kuten Créme Bonjour ruohosipulia. Kastikkeen jauhelihan voisi korvata myös soijarouheella, jos haluaa tehdä kasvisruokaversion. 

resepti lasagne

Lasagne menossa uuniin. Lisäsin tomaatteja sekä päälliskerrokseen, että myös yhteen välikerrokseen ja se oli hyvä valinta. Koostumuksesta tuli aivan täydellisen mehevä ja maukas. 

resepti lasagne

Sitten syömään. Me nautimme tätä ruokaa sunnuntaina, tarjosimme maistiaisia myös kylässä piipahtaneelle ystävällemme. Kaikki pidimme todella paljon tästä lasagnesta. Lisukkeena maalaisleipää Créme Bonjour ruohosipuli-tuorejuustolla ja salaattia. Lasagnen päälle riivimme vielä tuoretta rucolaa ja lasiin kaadoimme tilkkasen viiniä. Mainio sunnuntaipäivällinen.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Créme Bonjour-lasagnea. Valmistus oli todella vaivatonta ja maku herkullinen. Hauskaa, mutta tiedättekö että minulla on tänään torstaina uunissa tulossa jälleen tällainen lasagne..

8 Comments

 1. Lasagneohje tänään testattu ja oli aivan taivaallista ! Laitoimme ruohosipulin makuista tuorejuustoa ja lisäsimme kuohukerman lisäksi kastikkeeseen myös vähän pippurikermaa. Lasagnesta tuli todella pehmeä ja maukas. Upposi lapsiinkin vauhdilla. Onneksi tehtiin tupla-annos niin saadaan myös huomenna herkutella lasagnea salaatin ja yrttivoipatonkien kera, nam !

  Kiitos reseptistä 🙂 Saa laittaa lisääkin tulemaan…kiva saada vaihtelua. Sitä kun tulee laitettua usein aika kaavamaisesti ruokaa arkisin. Kivaa viikonloppua <3

 2. Hih, kun näin nuo keittokirjasi kipaisin äkkiä yläkerran kirjahyllylle ja tottavie, sieltähän löytyi nuo muinaismuistot! Olin ne aivan unohtanut.
  T. Tiina

 3. Anne

  Oi vitsi, onpa ihan mahtavan kiva kuulla että piditte!! Mäkin laitoin torstaiseen versioon ruohosipulin makuista Creme Bonjouria ja hyvää oli sekin. Tosiaankin minusta tällä reseptillä tulee aivan täydellinen koostumus, kostea ja mehevä, muttei liian löysä. nami.

  Täytyy tosiaan reipastua näiden ruokapostausten suhteen, niitä on kiva tehdäkin 🙂

  Ihanaa sunnuntaita!

 4. Anne

  Hahaa, pakko oli laittaa kuva noista kirjoista kun itsekin kaivelin ne säilöstä. Nyt täytyy ryhdistäytyä ja testailla näitä vanhempia reseptejä, sieltä löytyy vaikka mitä kivaa.

 5. Oi tuota on pakko tehdä ja mieluiten jo tällä viikolla! Voiko laskiaisena syödä lasagnea? Voisin tehdä sitä sunnuntaina ja pyytää pari ystävää syömään. Ja jälkkäriksi laskiaispullat. 🙂
  Kivaa viikkoa!

 6. Anne

  Laskiaisena voi syödä lasagnea – sitä voi syödä koska vaan <3
  Teitkö jo, tykkäsitkö?

  Ihanaa sunnuntaita!