Makuuhuone on ehdottomasti yksi lempparikuvauskohteitani täällä kotona. Minun täytyy välillä toppuutella itseäni, etten kyllästytä teitä liian usein makuuhuoneesta napatuilla otoksilla. Makuuhuone on ehkä kodin helpoiten sisustettava tila; paljon muuta ei tarvita kun muhkea sänky ja jotakin yöpöydäksi. Tietysti tilannetta helpottaa kompaktin kokoinen tila, jos makkari on kookkaampi, joutuu (=saa) miettiä mattoa, lipastoa, nojatuolia tai työpistettä.

Minulla on tapana muutella vähän väliä makuuhuoneemme ilmettä. Se käy näet kätevästi ihan vain muutamalla pienellä jutulla. Ensimmäisenä luonnollisesti petaamalla sänkyyn lakanat – mikä onkaan kulloisellakin lakanoidenvaihtohetkellä fiilis, valkoista tai jotain muuta.

Lakanoiden jälkeen mietin sujautanko kenties petaukseen koristetyynyn, päiväpeiton tai torkkupeiton. Sellaisella pienellä asustuksella tulee ripaus jotakin muuta joukkoon. Tällä hetkellä makuuhuoneessa on edelleenkin harmaat lakanat ja niiden kaveriksi heitin Iittalan villapeiton. Klaus Haapaniemen pehmeän sininen Taika-villahuopa on hurmannut minut ihan täysin. Kuljettelen sitä olohuoneen ja makuuhuoneen välillä vuorotellen. Vaikka huopa on värillinen, se on silti rauhallinen, eikä pomppaa liikaa esiin. 

Tekstiilivalintojen jälkeen katsastan yöpöydälle. Valitsen kauniista käsivoideputeleistani jonkun sopivan ja täydennän kokonaisuuden maljakolla, kynttilällä tai muulla pikkurekvisiitalla. Nyt jatkoin huovan innoittamana sinisellä linjalla ja nostin ultramariinin sininsen Kastehelmi-tuikkukupin koristeeksi. Somistukseen sopii täydellisesti myös joulupukilta saatu Hygge-kirja – siihen palaan usein iltaisin sängyssä lueskellessani.

Saan usein kysymyksiä tuosta yöpöydästä. Kyseessä on Muuramen pieni Ikoni-hylly, edullinen ja aivan täydellinen pienen tilan yöpöytäratkaisu.

Lehtiä lehtiä lehtiä…hui mikä määrä niitä aina kertyy. Mutta kylläpä paperiset lehdet ilahduttavat. On ihan eri asia kölliä sängyllä lehteä selaillen, kun kuumana hyrräävä kannettava sylissä. Minulla on paikka tietokoneella hengailulle – se on työpöydän ääressä. Kun rentoudun sohvalla tai sängyllä, silloin kädessä on lehti, kirja tai puhelin.

Keksin äskettäin oivan ratkaisun makuuhuoneen lehtipinolle. Iittalan Vakka-säilytin on kivan näköinen yöpöydän alla ja se säilöö pölyyntymättä kasan lehtiä, joita haluan sängyllä lukea. On muuten hurjan paljon helpompi siirrellä imuroidessa lehtiä kun ne ovat jossakin säilyttimessä. (Tunnustan silti että makkarin toisessa nurkassa on juuri nyt huippukorkea lehtipino, joka odottaa läpikäymistä).


Makuuhuoneen toisella seinustalla on valkoinen lipasto ja sen päällä olevat esineet vaihtuvat harvoin. Seuraavaksi täytyisikin stailata siihen keväinen tyyli. Palaan siis piakkoin taas makuuhuoneaiheeseen.

Somisteletteko te usein makuuhuonetta? 

*Iittalan tuotteet saatu osana vuosiyhteistyötä

2 Comments

  1. Meidän makkari on ihan kesken. Ja koetan koko ajan keksiä ratkaisun, miten piilottaa erinäisiä johtoja, joita mieheni puolen sänkyä on… Vakka voisi toimia niillekin. Tai sitten sänky, jossa olisi laatikko alla 😀

  2. Anne

    Johdot on kyllä aika ärsyttäviä, hyppysähkö olis niin hyvä 🙂 Meillä johtoja on paljon joka puolella, niitä vaan ei kaikkia saa piiloon – olen melkein luovuttanut, heh. Mutta Vakka on kyllä mainio monessa hommassa. Siitä tuli mieleen että Clasulla näin sellaisia jatkojohtolaatikoita, olisko sellaisesta apua johtohässäkkään?