Tänään palasin talvilomalta töihin ja tuntuu ihan hassulta aloittaa työviikko perjantaista. Lomalla piipahdin tosiaan täyshoidossa vanhempien luona. Harmittaa että töiltä pääsen sinne liian harvoin. On niin ihana olla hemmoteltavana.

Enpä malttanut olla taas kuvailematta äidin loihtimia kauniita asetelmia. Ihailen aina heidän kotiaan ja niitä uskomattomia näkymiä joita se tarjoaa. Tässä teille muutamia palasia.

1800-luvun kivitalossa on lukuisia ikkunota, joiden leveille ikkunalaudoille äiti on koonnut ihania asetelmia. Tuo paperipussin näköinen maljakko on Tapio Wirkkalan suunnittelua. Sen seurana on kaktuslajitelma vanhoissa Arabian ruukuissa ja uusissa By Lassenin ruukuissa. 

Seinillä on tietysti isän (Juhani Melender) maalauksia. Tässä työssä on kovin ajankohtainen sävymaailma. Sohvalta bongasin mm. Marimekon Basket-kuosisen tyynyn, samanlainen löytyy minultakin. Seurana Missonin tyyny ja äidin itse kirjoma tyyny. Sohvat ovat Soren Lundin, valkoisella Pause-kankaalla.

Yhdellä ikkunalaudalla on Iittalan Oiva Toikan lintuja ja vieressä Arne Jacobsenin suunnitelema kynttilänjalka, jota valmistaa Georg Jensen.

Herkän kaunis keraaminen pikkumaljakko on sekin Tapio Wirkkalan tuotantoa. Aivan superkaunis esine myös ihan ilman kukkia. Orkidean suojaruukun on äiti itse tehnyt, niin kaunis sekin. 
Ei ole vaikea arvata miksi siskon kanssa rakastetaan kauniita asetelmia, ollaan kasvettu niiden keskellä. Suvi muuten kirjoitti monen muun bloggaajan tavoin blogien aitoudesta, voit lukaista täältä. Arvaattekin, että minä myös rakastan intohimolla luotuja juttuja – oli kyse blogista tai mistä tahansa. Aito palo tekemiseen välittyy kyllä toisillekin. 
Mukavaa viikonloppua!

5 Comments

 1. Ihania asetelmia ja kaunis koti. Teillä on kyllä niin trendi tietoiset vanhemmat :). Kiva seurata heitä myös instagramissa. Hienoa, että vanhemmat ihmiset jaksavat mennä ns. maailman mukana, eikä jäädä paikalleen.

 2. Voi, niin kaunista ja ajatonta! Olen itsekin seuraillut nyt noita kirjoituksia, mistä mainitsit. Selkeästi olen jättänyt – sen kummemmin asiaa edes miettimättä – sellaisten blogien seuraamisen kokonaan, missä tehdään asioita liian suunnitelmallisesti ja kaupallisesti. Intohimo, jalat maassa -fiilis, elämänmaku ja aitous ovat niitä, mitkä koukuttavat pysymään lukijana. Ihanaa viikonloppua!

 3. Anne

  Vanhempien koti on kyllä niin kaunis, siellä on uskomaton tunnelma. Ja juu, vanhemmat on ihan ajan hermolla ja niin innostuneita kaikesta 🙂 miksi pitäisi olla aina niin kuin aina. Itsekin yritän koko ajan olla utelias ja oppia uutta.

 4. Anne

  Kotikotona on kyllä ihana tunnelma ja niin kaunista 🙂
  Mullakin on pudonnut monta blogia lukulistalta kun ei ole vaan napannut. Satunnaisesti käyn vilkaisemassa mutten jaksa säännöllisesti seurata, elli blogi jotenkin innosta tai kosketa. Kannatan itse kaupallisuutta, on hienoa mitä mahdollisuuksia blogi avaa. Mutta silti minusta avainasia on pitää kiinni siitä ytimestä – muuten ei ole sitä toivottua alustaa niille yhteistöille, vain ontto kulissi.

 5. Kauniita kuvia, kuten aina, vanhempiesi kodista. Heillä on niin ajaton ja tyylikäs koti, että kauniimpaa saa hakea. Seuraan heitä instagramissa ja äitisi ihanaa blogia myös, kauniita kuvia sielläkin. Äidinmaidosta saatu tyylitaju ja persoonallisuus omassa kodissa on upea etuoikeus, nauti siitä!