Iloista maanantaita! Keväinen sää hemmottelee ja on ihana aloittaa viikko pukeutumalla keveämpiin kevätvaatteisiin. Harmillisesti en kuvannut keväistä asuani tänään, mutta valon ansiosta saatoin napata töistä tullessani nämä asetelmakuvat. Siemaisin ruoan jälkeen kupposen kahvia ja selailin uutta COS magazine-lehteä. Tällaiset visuaaliset lehdet ovat parasta kahviseuraa, inspiroivaa ja rauhoittavaa katseltavaa. Noh, saatoin somistaa kuvaa varten tuon ruokakaupasta nappaamani kynsilaukan tarjottimelle, sillä mitäpä rentoutumishetki olisi ilman kasveja, tai kuvatkaan. Käsivoidettakin oikeasti sivelin.

Kuvan superihana vaaleansininen paitis on yksi COS:ilta saamistani vaatteista. Tänä keväänä paitiksissa on yksityiskohtia – tässä näyttävyyttä tuovat hihojen liehukkeet. Miten ovela idea tehdä yksinkertaisesta puuvillapaitapuserosta astetta näyttävämpi ja trendikkäämpi. 

Olen huomannut, että meitä klassikkovaatteita rakastavia hemmotellaan nyt erityisen paljon. Perusneuleita, paitiksia ja trenssejä löytyy mitä hienommissa variaatioissa. Pastellisävyt sopivat tähän hetkeen, vaaleanpunainen ja vaaleansininen elävöittävät kummasti vaatekaapissa. Kirjoitin muuten aiemmin Muutama ihana juttu-postauksessa  vaaleanpunaisesta COS-neuleesta. Nyt olen testaillut neuletta käyttämällä sitä monta päivää putkeen ja pesemällä sen (villaohjelmalla ja villapesuaineella tietty). Hyvin on kestänyt koetukset, joten jos joku sitä empii, niin voin suositella. Minulta kysyttiin mitoituksesta, itselläni on normikoko ja se vastaa hyvin sitä, jos haluat väljemmän ota numeroa suurempi.

COS täyttää tänä vuonna 10-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi heiltä on tullut erikoismallistot naisille, miehille ja lapsille. Näitä vaatteita saa vain COS-nettikaupasta ja valituista myymälöistä. Mallisto on koottu palapelityyliin. Leikkauksissa on pyritty minimoimaan kangashävikki ja vaatteet on kaavoitettu sen mukaan. Selkeät muodot ovat veistoksellisia. Pidän kovasti näistä.

Juhlamalliston omia suosikkejani on tuo valkoinen holkkihihainen paita. Voiko tuosta enää vaate mennä yksinkertaisemmaksi. Tällaiset vaatteet ovat siitäkin kivoja, että tyyli sopii kaikenikäisille ja kaikenkokoisille.

Nyt kyllä pukeutumisinto on suurimmillaan. Mites teillä, onko kevätgarderobia mietitty ja mitä pidätte tästä selkeästä tyylistä?

9 Comments

 1. Kivan yksinkertainen mallisto. Voisin ihan hyvin pitää. Muutama vaate kappale tuli ostettu viime Prahan reissusta. Nykyään tulee onneksi ostettua maltillisemmin vaatteita, miettii vähän että miten voi yhdistellä vaatteita keskenään. Kesällä yleensä tulee ostettua enemmän vaatteita kuin talvella, en kyllä tiedä miksi? Osa syy saattaa olla, että en kehtaa lähteä ahtaisiin sovituskoppeihin sovittaan vaatteita kun talvella on niin paljon vaatetta päällä 🙁 Tuntuu, että muutenkin kesällä on valikoimaa enemmän ja enemmän persoonnalisempia vaatteita esillä.

 2. Tykkään, kovastikin! COS tekee kaunista ja nimenomaan kalassista tyyliä vaalien. KonMari kävi kaapissani ja nyt on ihan pakkokin pistäytyä shoppailemassa. Kiva seurata sinun löytöjäsi, ovat mieleisiä!

 3. Anne

  Minäkin pidän tosi paljon COS:in simppeleistä vaatteista. Huomaan että sellaiset saavat aikaa vaatekaapissa enemmän kuin esimerkiksi jotkin "mielenkiintoisemmat" yksilöt. Itsekin olen harventanut vaatteiden haalimista, kelpuutan vain ne joista tiedän tykkääväni oikeasti. Tämä tarkoittaa että olen esimerkiksi luopunut edullisten ketjuliikkeiden ostoksista lähes kokonaan. Siellä ihastuu helposti johonkin ja edullisen hinnan takia kotiuttaa turhia vaatteita. Nuorille oivia ostopaikkoja, mutta meille aikuisille ehkä ennemmin harvaa ja valitua 🙂 Mulla on vaikein vastustaa ihania neuleita, siksi talvellakin tulee houkutuksia…

 4. Anne

  Onpa kiva kuulla Villis 🙂 ja mulla on vielä KonMaritus ihan kesken. Aloitin vaivihkaa jo ajat sitten, kunnes homma lopahti. Jaksoin jopa rullata laatikoissa olevat vaatteet, jonkin aikaa tosin vaan…

 5. Anne

  Eikö! Näistä kohtuuhintaisista ketjuista ihan lemppari sekä laadun että malliston ajattomuuden suhteen. On myös kiva huomata, miten COS:in tietyt vaatteet säilyvät mallistossa sesongista toiseen, ihan samanlaisena tai vain vähän editoituina. Ajattomia ja laadukkaita ketjuvaatteita.

 6. Ihan pakko vielä kommentoida. Ostan nykyään suuren osan vaatteistani COS:ilta ja rakastan niiden pelkistettyä linjausta. Tilaan heidän vaatteitaan myös nettikaupasta ja harvoin joudun palauttamaan. COS:in vaatteita käytän arjessa varmaan myös eniten, eivät jää kaappiin seisoskelemaan. Ja olenpa saanut juuri näistä vaatteista kommentteja niiden tyylikkyydestä, hauskuudesta, jostain vaatteen kivasta "jujusta"! Aivan kihelmöin innosta nähdä heidän kevään uutta, kiitos postauksestasi, upea jälleen kerran, I love it 🙂
  Niin, ja halvempien ketjun vaatteita en minäkään enää osta, ikä tuo tervettä harkintaa hankintoihin. Kaunista kevättä!
  Anne-Riitta

 7. Anne

  COS on minunkin lemppari ketjukauppa. Pidän myös mitoituksesta, se on niin ovela, että koon suhteen ei tarvitse arpoa, samasta vaatteesta kun menisi usein melkein mikä tahansa koko hyvin 🙂 Mäkin olen saanut aina paljon kehuja COS-vaatteista, etenkin takeista, niiden perään on kyselty paljon. Näissä vaatteissa on kiva, että vaikka olisi juju, se on niin hillitty, ettei vaate ole liian "makea". Kaunista kevättä myös sinulle, kiva kun kommentoit!

 8. Anne

  vastasin siis sulle tuossa alla 🙂 meni näppäilyt sekaisin, heh.