Meillä oli töissä Sisustuksen Koodissa äskettäin kiva projekti – päästiin Maijan kanssa tekemään mallihuoneiston sisustus Kakolaan. Tämä ikoninen vankila-alue saneerataan upeaksi asuinalueeksi ja siellä on sen myötä valtava rakennusprojekti meneillään.
Oli aika jännittävää päästä työmaan keskelle, kulkemaan ikivanhoja vankilakäytäviä pitkin kauniisti rakennettuun huoneistoon. Rakennuttaja oli valinnut hyvällä maulla kaikki pintamateriaalit, meidän osuutemme oli kalustaa esittelyhuoneistosta mielenkiintoinen.
Valitsimme rauhallisia luonnollisia sävyjä ja korostimme ajatonta tunnelmaa trendikkäillä metallinsävyillä ja viherkasveilla. Esittelenpä minäkin huoneistosta ensimmäisenä tämän makuuhuoneen teille. Lisää kuvia on Maijan blogissa.

Makuuhuone näkyy koko asunnon läpi ja kiinnitimme huomiota nimenomaan tuohon näkymään minkä kohtaa ensimmäisenä. Näyttävä Tom Dixonin Melt-valaisin katossa on ihan huikea. Muuton pehmeän sävyinen peili luo tilan tunnetta käytävän suuntaan ja antaa lämpöä värityksellään. Menun ihana nahkainen tuoli ja Linie Designin Charles-matto ovat kaunis pari. Itse olen ihan hullaantunut tällaisiin hiekan ja valkoisen sävymaailmoihin. Huoneen tekstiileissä toistuvat pellava, villa, nahka ja puuvilla – luonnonmateriaalit ovat aina niin ylellisiä.

Halusimme ehdottomasti verhot makuuhuoneen puolelle. Pellavaverhot ovat Kinnasandin Mixer-kangasta, ompelutyö Veiltex. Täyteläisyyttä huoneeseen tuo myös hulppea sängynpääty, joka on Interfacen. Sängynpäätyä on kahta korkeutta, tässä on korkeampi malli, se tekee sängystä näyttävän ja korostaa petausta. Sängynpäätyyn valitsimme eläväpintaisen hiekanvärisen kankaan. Teetetyissä sängynpäädyissä on plussaa juurikin se, että voi valita minkä tahansa kankaan verhoiluksi. Yksinkertaisia valkoisia petivaatteita piristää Linumin kaksi koristetyynyä – värisävyinä kirpeä keltainen ja hento minttu. Minusta aika kiva ja ovela väriyhdistelmä harmonisen taustan mausteeksi.
Koska makuuhuone on kapea, sijoitimme sängyn vierelle laskutasoksi Muuton Stacked-hyllystön kapean harmaan lokerikon. Lukuvalaisimeksi keksimme Flosin hauskan Parentesi-valaisimen, jossa polttimoa voi liikutella vaijerin varassa haluamaansa kohtaan. 

Kuvailtiin molemmat omilla kameroillamme. Tällaisena touhupäivänä oli ihan parasta pukeutua rentoihin farkkuihin ja Marimekon villapaitaan. Jalassa lämpimät sukat. Tulipahan tässä samalla esiteltyä päivän asukin.
Kaikkia kuvissa näkyviä tuotteita voi tiedustella Sisustuksen Koodista.

3 Comments

  1. Onpa ihana tunnelma. Pellavaverhot tuntuvat kivan raikkailta näin kevään kynnyksellä. Pitääpä käydä hiplaamassa kankaita! 🙂

  2. Ihana verhokangas! Onko teillä Koodissa siis tätä myynnissä? Saako udella metrihintaa?