Koska kuulkaas viikonloppuna ihan rehellisesti laiskottelin, ei minun tullut kuvailtua kotona mitään erityistä. Halusin kuitenkin aloittaa tämän viikon pienellä sisustuksellisella inspiksellä. Niinpä selailin kovalevyäni ja nappasin taannoisesta Kakola-kuvauksestamme muutaman otoksen tänne.

Halusin muistutella parista oivasta tehokeinosta, joilla piristää keväistä kotia. Molemmat toki tuttuja sisustustrendejä juuri nyt; kulta ja viherkasvit. Tässä sisustamassamme asunnossa on erittäin neutraali värimaailma ja yksinkertainen kalustus. Mutta sisustus näyttää mielenkiintoiselta juuri näiden pienten yksityiskohtien ansiosta. Tässä sohvapöydällä on kuluneessa saviruukussa rahapuu – kestävämpi kuin leikkokukkakimppu ja se tuo mukavasti maanläheisyyttä sisustukseen. Myöskään lehtien ja kirjojen tehoa sisustuselementteinä ei passaa unohtaa. Kaunis aukeama on somistus siinä missä nätti kulhokin.

En ikinä voisi hehkuttaa liikaa upeita valaisimia. Flosin IC Light-sarjan pienempi jalkavalaisin on ihana. Lämmin kullansävy tuo täyteläisyyttä sisustukseen. Ikkunalaudalla supertrendikäs banaanipuu. Kaikki nämä kasvit ja ruukut ovat Piia Jaalalta.

Artemiden Tolomeo Microa on tehty pieni rajattu kullanvärinen erä. Saimme niitä muutamia Koodiin. Miten suloinen valaisin onkaan tuossa upeassa metallinsävyssä. Tässä se koristaa ikkunalautaa ja tuo tunnelmavaloa. Seurana Granitin vanerirasiat ja viherkasvi. Asetelmilla luodaan kodikkuutta.

Metallinsävyä voi tuoda myös vaikkapa peilin muodossa. Taustalla häämöttää Muuton kaunis peili, jonka sävy on pehmeän pronssinen. Makuuhuoneen valkoisuutta se pehmentää oivasti, samoin kun nahkainen nojatuolikin.

Oletko sinä innostunut somistamaan kasveilla ja metallinsävyillä?

8 Comments

 1. Onpa kyllä jännän näköinen tuo kultainen Tolomeo. 🙂
  Lehdet ja kirjat tuovat ihanaa kotoisuutta – niitä pitääkin minusta olla esillä. Ihmettelen usein sitä missä sisustusbloggaajat jemmaavat lehtikasojaan, kun niitä harvoin näkyy esillä. 😉

 2. Kasveja kaipaillaan kotiin. Tämänhetkisessä asunnossa ei luonnonvalon puutteesta johtuen näytä selviävän yksikään, joten siinäpä yksi lisäsyy haaveilla toivottavasti pian edessä olevasta muutosta 🙂

 3. Tähän aikaan vuodesta tulee ostettua uusia viherkasveja. Pidän pienistä kasveista pikkuruukuissa ja kun ne kasvavat isoiksi luovutan ne pois. Tuo kuvassa oleva sohva kiinnostaa minua kovasti. Muistaakseni aiemmassa blogissa oli maininta, että se on Hakolan mallistosta. Minkähänlainen sohva on istua. Minun selkäni kiittää napakasta istuimesta.

 4. Kiitos kysymästä, täällä on ainakin melkoinen viherkuume. Se smaragdinvihreä väritäplä tuntuu olevan juuri sitä, mitä muuten aika neutraalin värinen koti kaipaa. Tulen trendijutuissa aina vuoden myöhässä, nytkin viime vuoden trendikasvi peikonlehti on haaveissa suht reilun kokoisena vanhan kaapin päälle.
  Jade

 5. Anne

  Kultainen Tolomeo on kyllä aivan ihana! Minäkin rakastan lehtiä ja kirjoja, enkä voisi olla ilman niitä. Minusta koti olisi kolkko, jos pitäisin luettavat kaapissa 🙂

 6. Anne

  Meillä on pari isännän perintökasvia, joita on pakko yrittää vaalia, kun niissä on tunnearvoa. Noin muuten olen ihan älyttömän laiska hoitamaan kasveja. Niinpä joudun aika usein ostamaan uusia 🙂 Mutta hei, tsemppiä muuttoon, se on ihanaa aikaa, kunhan saa tavarat raahattua.

 7. Anne

  Mäkin pidän oikeastaan aika paljon pienistä kasveista, niitä on helpompi sijoitella ja rakennella niistä asetelmia. Haaveilen ikkunalaudoista nyt kun niitä ei ole 🙂 Kuvassa oleva sohva on Hakolan Cosy-malli. Se on mittasuhteiltaan aika kompakti, eli ryhdikäs istua. Pehmeä, mutta napakka. Ei mikään löhöilysohva, mutta perusistuttavana hyvä.

  Jade: No niin, näin keväällä etenkin kaipaa kaikkea vihreää ja raikasta. Ihana kun alkaa olla valoa ja saa nauttia kasveista. Heh, mäkin ostin just peikonlehden 🙂

 8. Voi tuota Artemiden lamppua, ihana! Ja kiitos kysymästä; sisustettu on niin metallisävyillä kuin viherkasveillakin. Hankin taas pitkästä aikaa orkidean kotiin ja tällä kertaa aivan valtavan suuren kaksivanaisen valkoisilla kukilla. Lisäksi laitoin viikkoja sitten Plantui -puutarhan taas pystyyn ja nyt olkkarin tasolla rehottaa rucola ja salaattiviljelmät (oletko tiedustellut muuten Plantuilta yhteistyökuvioista, olisi aika nappijuttu sun blogiin, ja vielä Turusta). Meillä on kotona metallisävyt pääsääntöisesti hopean sävyjä, mutta kirjasto/vierashuoneen olen sisustanut messinkisin sävyin. Katossa on aikoinaan häälahjarahoilla ostettu Lisa Johansson-Papen Lisa450 messinkisenä ja tunnelmavalona on Artekin A810 messinkisellä varren yläosalla. Kaipasin huoneeseen lukuvaloa ja aikani lamppuja blogeista ja sisustuslehdistä bongailtuani päädyin messinkiseen Belid Tellus lattiavalaisimeen. Kyllä nyt kelpaa! Ja huoneen käyttöaste kasvoi heti aivan huimasti ?