Aletaanko taas puhua säästä..no kun täytyi taas turvautua pipoon tällä viikolla. Tässä on sellainen tyypillinen perusasuni, päivänä kun haluan pukeutua mukavasti ja helposti. Yksinkertaiset asiat, mutta ihanista materiaaleista, siitäpä se koostuu.

(takki ja kasmirneule COS*saatu / farkut Acne Boy / laukku Anya Hindhmarc
 / tossut Adidas / pipo Puma)

Löysin muuten tällä viikolla uuden tavan laittaa otsahiukset, joten olen ollut parina päivänä ilman ponnaria. Kokeilin sellaista sivuheittoa, jota ysärinä suosittiin. Tosin en tupeerannut töyhtöksi saakka sitä. Hiuspostausta olen luvannut jo pidemmän aikaa, tulossa on, kunhan ennätän kuvailla sen.

 

Löysin taas uudestaan nuo Acnen farkutkin, käytän vielä lopputalven ajan niitä rullatuin lahkein ja ehkä pätkäisen pikkukenkäkelien alettua ne saksilla lyhyemmiksi ja annan rispaantua. Siivoilin muuten vaatekomeroani ja poistin sieltä useat farkut, koska niissä oli niin matala vyötärö. Nyt tykkään korkeasta vyötärölinjasta ja on turha säilöä kaapissa sellaisia ihan kivoja housuja, joita ei kuitenkaan tule laittaneeksi jalkaan. Operaatio vaatekaapin tyhjennys on edennyt hyvää tahtia. Päätin mahduttaa kaikki kamppeeni metriseen vaatekaapistoon. Lupaan kuvata valmiin lopputuloksen.

Vielä vaatteista luopumisesta – miksi sitä täytyisi säilöä jotakin vain koska se on maksanut paljon tai jos vaate on ihana, muttei itse osaa käyttää sitä. Tässä on vielä opeteltavaa, kuinka päästää irti joistakin jutuista. Näin jälkikäteen en muista kuitenkaan koskaan haikailleeni yhdenkään poislaitetun tavaran perään.

Miten te karsitte vaatekaapistoa? On aika iso oivallus tajuta mistä pitää eniten. Mitkä ovat niitä vaatteita joihin tarttuu silloin kun ei jaksa ajatella – sellaisten varaan tulisi vaatekaapiston perusta rakentua. Sitten jaotella sen jälkeen loput vaatteet vaikka kahteen erikoiskategoriaan, esimerkiksi näyttävät jutut ja juhlavaatteet.

Tätä aihetta voisi pohtia enemmänkin, sillä nyt on oiva aika tälle kun sesonki vaihtuu. Olisiko teillä jotakin toiveita tällaiseen postausaiheeseen liittyen?

Ihanaa loppuviikkoa!

6 Comments

 1. Sinun ajatuksiasi pukeutumisesta on mukava lukea ja katsoa. Tuon sanoit niin hyvin, että mihin sitä tarttuu vaatekaapissaan, kun ei ole aikaa, valmista ideaa päässä ja vielä sekin ajatus, että "kaapissa ei ole mitään päällepantavaa". No, niihin lemppareihin me tartutaan, eli sitä karsimista pitäisi todellakin tehdä juuri silloin! Jos ei vähän, niin ainakin vähemmän on vaatteissakin enemmän:)
  Aurinkoista viikonloppua sinulle!

 2. Joo,
  Vaatepostauksia lisää.
  Ajatuksia ja ideoita kaivataan kompaktin vaatekaapin kokoamiseen. Mullakin on aikas määrät vaatteita…..

 3. Tosi tärkeää toimivan ja pienemmän vaatevalikoiman rakentamisessa on tuntea makunsa niin hyvin, että karsinnan valmistuttua ja ehkä parin täsmähankinnan jälkeen ei koko ajan osta uutta. Hyötyhän on kyseenalainen, jos kierrättämisen jälkeen alkaa taas hamstrata. Itse olen jo aika hyvä tässä. Enkä onneksi ole kovasti trendien perään, niitähän ei kovin hyvin voi tätä ohjetta noudattaen omassa pukeutumisessaan toteuttaa. Tuskin tuo vaatekaappi täysin samanlainen enää vaikka vuosikymmenen päästä on, täytyy sitä sen verran pysyä ajassa mukana, mutta jatkuva shoppailu on ainakin vähentynyt. Ja ihan mahtava tunne huomata, että jotkin omista lempivaatteistani (esim. rennot kauluspaidat, lempimekko, jotkin neuleet) on jo monta vuotta vanhoja ja edelleen yhtä kivoja. 🙂

 4. Anne

  Oi Villis, onpas kiva kuulla että pukeutumisjutuista pidetään. Välillä on ollut itsellä vähän inspis kateissa sen suhteen, johtuu kyllä ehkä pimeästä ja kylmästä vuodenajasta. Nyt on taas pukeutumisinto päällä, joten eiköhän aiheeseen tule tartuttua useammin.

  Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

 5. Anne

  No kiva, niitä täytyy tehdä siis useammin. Voisin yrittää koostaa jonkinlaisen oman ajatusmallini hallitusta vaatekaapistosta 🙂 Siis vähän pohtia miksi kannattaa karsia, mitä kannattaa karsia jne.

 6. Anne

  Tiedätkö, nimenomaan sen oman tyylin ja itselle mukavimpien vaatteiden tunnistaminen on tässä avainasia. En usko että kukaan kuitenkaan viihtyy kaikessa. On ehkä tyyppejä (itsekin), jotka haluavat jotain minkä ovat nähneet jollakin ja on pakko itsekin kokeilla. Mutta kyllä ne virheet jäävät kokeiluiksi ja tulee tartuttua niihin itselle ominaisiin kamppeisiin. Eikä se tarkoita, ettei voisi seurata aikaa tai kokeilla uusia juttuja, vaan että osaa poimia ne itselle sopivimmat versiot.

  Sama juttu, mullakin joitakin monta vuotta vanhoja juttuja jotka edelleen lemppareita ja kivoja 🙂