Tällä hetkellä minua viehättää sisustuksessa luonnonväriset yhdistelmät. Pidän siitä, että kotona on esillä rakkaita juttuja tuomassa omia mieltymyksiä esille. Minua ei haittaa korkea lehtipino ruokatilan nurkassa, tai missään muuallakaan. Se pehmentää tunnelmaa. Kun istuskelen kotona, haluan katsella erilaisia kauniita yksityiskohtia. Niinpä olenkin yrittänyt sijoitella sinne tänne katseen kiinnittäviä elementtejä. Iittala-yhteistyön myötä sain valita itselleni joitakin esineitä kotiin, omien vanhojen Iittaloideni täydennykseksi. Ensimmäinen valintani oli upea Leimu-valaisin. Voin sanoa, että nautin siitä ihan joka päivä. Sijoitin sen keskeiselle paikalle, jotta katseeni osuu siihen monesta suunnasta.  Kunhan maltan, niin kokeilen Leimua myös yöpöydälle ja olohuoneenkin puolelle. Nyt kuitenkin se on ihan täydellinen ruokatilan hyllystön päällä.

Valitsemani Kaasa-lyhdyn sijoitin nyt ruokapöydälle, se täydentää hienosti harmaata valaisinta. Lempiyhdistelmäni on sijoittaa Kaasan viereen yksi tai kaksi Kastehelmi-tuikkua. Hiekansävy ja harmaa ovat täydellinen sävypari.

Ja tiedättekö että olen ihan hurmaantunut Oiva Toikan linnustani, tämä on Pajusotka nimeltään. Asettelin linnun valaisimen viereen ihailtavaksi, mutta se sopi siihen niin hyvin, etten ole vielä raaskinut kokeilla sitä String-hyllyyni, jonne sitä alun perin ajattelin. Esine on niin uskomattoman kaunis, sileä lasi tuntuu ihanalta kädessä ja sen sävyt elävät valaistuksen mukaan. Minusta koriste-esineitä voi olla elävöittämässä sisustusta. Parhaimmillaan ne ovat huolettomasti aseteltuina, ikään kuin olisivat jääneet vahingossa paikkaansa. Vierastan sellaista koriste-esineistöriviä.

Lähden tästä pian Kokkolaan ja on kiva tulla kotiin, kun somistukset ovat kunnossa. Aina ei tarvita edes leikkokukkakimppuja. Tällaiset pysyvät somistukset ovat mainioita.

Materiaaleista mattaiset pinnat, lasi, keramiikka, kivi ja korkki ovat kaikki kiehtovia. Väreistä pidän eniten maanläheisistä harmaista, beigeista, vihreistä, terrakottasta ja tehosävyinä sinisestä ja puuterisen roosasta.

Miten sinä tuot lämpöä sisustukseen?

*Iittalan tuotteita saatu osana vuosiyhteistyötä

12 Comments

 1. Kyllä ne on juurikin ne pienet, suunnittelemattomat jutut, jotka tuovat lämpöä sisustukseen. Ja tietysti ne iki-ihanat koristetyynyt. Vaikka tunnenkin tyylini melko hyvin, niin vähän olen yllättynyt, että olen viime aikoina ihastellut monia yllätyksellisiä elementtejä. Ajattelin postata niistä joku päivä.

  Kivaa reissua ❤

 2. Itse pidän kerroksellisuudesta, uuden ja vanhan yhteiselosta. Ne tuovat myös lämpimiä ja tärkeitä muistoja mieleen. Värit, kuten Iittalan kauniit harmaat jutussasi, tuovat lämpöä värien muodossa.

 3. Lämpö tulee esineistä, joilla on tarina. Vanha värilasi on ollut ikisuosikkini, nyt olen nostellut kaapeista esiin myös keraamisia esineitä yhä enemmän. Postaustakin ryhdyin niistä suunnittelemaan, kun huomasin innostukseni 🙂
  Aika samanlaisen mielivärikavalkaadin olisin itsekin maininnut…

 4. Minäkin täällä juuri somistelin asetelmaa sohvapöydälle, kun piti heittää kuihtuneet kukkaset pois ja keksiä jotain muuta tilalle. Huomenna nähdään! 🙂

 5. Anne

  Niinpä, vaikka oma tyyli olisikin varma ja selvillä, kävisi aika tylsäksi jollei koskaan testaisi jotakin odottamatonta. Pienet yksityiskohdat ovat kyllä tärkeitä, niin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin.

  Kiitos, juuri nyt reissun päällä 🙂

 6. Anne

  Sama täällä, kerroksellisuudesta tulee se ydin. Teillä onkin superkaunis koti! Värit ovat tärkeitä ja myös niillä saa vaihtelua sisustukseen.

 7. Anne

  Eikö! Ihailen Oiva Toikan lintuja, ne ovat niin sulavia ja kauniita – ajattomia.

 8. Anne

  Sama täällä, kukat ja esineet ovat kauniita. Esineissä pidän kyllä maltillista linjaa, esillä on vain muutamia kerrallaan. Mutta on ihana, kun kotoa löytyy kaappi, johon olen säilönyt sellaiset esineet, jotka ovat sillä kertaa ns. levossa. Ja kiitos 🙂 tiedätkö, itse en ollut näihin kuviin tyytyväinen, mietin että julkaisenko ollenkaan vai otanko uudelleen. Välillä sitä tulee ihan liian kriittiseksi.

 9. Anne

  Tarinat on ihania ja uusiinkin esineisiin syntyy uusia tarinoita. Esimerkiksi tuollainen taidelasilintu on mielestäni yksi mahtavimmista lahjaideoista; se muistuttaa läpi elämän tärkeästä hetkestä. Sopisi suloisesti vaikka kummilahjaksi.

  Maanläheiset sävyt kyllä viehättävät nyt. Täytyypä kurkata blogiisi sitä postausta 🙂

 10. Anne

  Onneksi on näitä kauniita esineitä, jotka ovat sellaisenaankin ilahduttavia. Tänään nähdään <3