Olin tuossa juuri pääsiäisen alla viettämässä ihanaa illallishetkeä viehkojen neitosten seurassa. Henriikka oli saanut kutsun Chic Dineen maistelemaan uutta Around The World -menua ja hän pyysi minut ja Hennan seurakseen. Vietimme muutaman mukavan tunnin maistellen kauniita ja herkullisia annoksia. Hennan sanoin – siinä meni ehkä minuutti kun päätimme perustaa Turku Food Clubin. Tarkoituksena on kiertää ihania ravintoloita – paitsi maistelemassa niin myös fiilistelemässä tunnelmia. Niin hauskaa!

Jesse’s Dine on luonut Chicille uuden ruokalistan, joka kokoaa yhteen makuja eri puolilta maailmaa.  

Jännitystä oli ilmassa kun ensimmäinen annos kannettiin pöytään. Punaisesta padasta tulvahti savupilvi, jonka uumenista paljastui herkullinen siikakompotti (muistinkohan kalan oikein). Ihanan raikas ja kirpeä aloitus.

Toast Skagen edusti tietysti Tanskaa ja se oli koottu innovatiivisesti lautaselle. Paahdetut leivänmuruset korvasivat leivän ja annoksen pääosaan nousivat herkulliset täytteet. Kaunista.

Pumpkin Soup oli erittäin hyvää, pehmeää ja sopivan mausteista. Kyljessä tarjottu foccaccia-tyyppinen leipä myös todella herkullista.

Aasialaishenkistä makumaailmaa esiteltiin kana-annoksen muodossa. Kanan kypsyys oli ihan täydellinen ja pinta rapea. Pieni kommentti keittiöön heitettiin, että ihan hintunen suolaa puuttui – lupasivat ottaa palautteen huomioon.

Ravintolassa on aikanaan ollut pankki ja puitteet ovat todella hulppeat. Sisustus on erittäin posh, meidän mielestä ripauksen liikaakin, mutta tunnelma on silti viehko. Palmut, ruutulattia, pallovalaisimet ja messinkiset baaritiskin reelingit luovat Pariisilaisen bistron tunnelmaa.

-Nuo kauniit naiset!-

Ah, miten täydellisen ihanaa oli pitkään haudutettu vasikan poski – Saltimbocca. Tämä ja kurpitsakeitto olivat meidän kaikkien lemppariannokset. Annoskokonaisuus toimi täydellisesti.

Yllättävä jälkiruoka, niin makujen, koostumuksen kuin esillepanonkin suhteen. Kaikista annoksista tämä vei voiton elämyksenä. En muista mitä makuja tähän oli upotettu, mutta ainakin muistaakseeni tilliä!

Kun luulimme, että ensimmäinen jälkiruoka päätti herkuttelun, kannettiin meille vielä persoonallisesti koostettu Tiramisu. Vaikka kuinka oli maha jo täynnä, mahtui sinne vielä lisää jälkiruokaa kahvin kanssa.

Kiitos tytöt, kiitos Chic – oli ihanaa! Seuraavia ruoka-aiheisia seikkailuja odotellessa..

2 Comments

  1. jotenkin tuli Tukholma mieleen näistä kuvista – ja sehän on vaan hyvä asia, suosikkikaupunkini kun on !!

    🙂 kiva postaus !

    <3

  2. Anne

    Totta Maria, vähän Tukholma-henkinen mesta. Noiden neitojen kanssa oli kyllä todella mukavaa ja kun oli vielä kivassa ympäristössä herkullista ruokaa, niin kelpasi 🙂 Ja kiva jos tykkäsit ruokapostauksesta, näitä siis lisää, heh.

    <3