Onpa ollut aivan ihana pääsiäinen, en ole tehnyt mitään erityistä, vaan ollut kotona ja kerrankin ihan rauhassa. En ole siivonnut sitten perjantain, en päivitellyt blogia, en käynyt ihmisten ilmoilla (paitsi kolme tuntia töissä lauantaina)…ihanaa vaan olla.

Tässä tulee nyt ihan sekalainen kuvapläjäys meiltä. Pieniä paloja kodin pääsiäistunnelmista. 

Eteisen paras juttu on harmaaksi maalattu tuulikaappi. Miten paljon se tekikään tunnelmaa koko kotiin. Pieni tila näyttää paljon siistimmältä tummemmalla sävytyksellä. Kiinnitin seinälle myös uusia metallisia Dots-koukkuja vanhojen puisten seuraksi. Pieni silaus metallinsävyjä teki raikastusta sekin. Ripustin vielä seinälle Georg Jensenin kultaiset pääsiäismunat. Alun perin minun oli tarkoitus asetella ne ikkunalle roikkumaan, mutta tuohon ne jäivät.

Eteisen puolella ilostuttavat pienten trullien tuomat virvontaoksat. Kiva kun joku tuo valmiiksi pääsiäiskoristeita kotiin. Asettelin oksat korkeaan Aalto-vaasiin ja komeus pääsi kunniapaikalle Skagerakin pöydälle. Se on meillä terassipöytänä kesällä, mutta on päässyt välillä sisälle.

Lettusen lepohetki kuvaa hyvin tunnelmia. Taisin minäkin ottaa yhtenä päivänä torkut koirien kainalossa tuossa sohvalla. Vaihteeksi tyynyt ovat sohvalla, usein ”joku” on pudottanut ne lattialle.

Ja onhan syöty hyvin. Suolaista ja makeaa. Kaikkien somessa on näkynyt parsaa jossain muodossa, niin täälläkin. Näiden kera oli tällä kertaa naudan sisäfilettä. Sitä valmistaessani poltin kivasti neljä sormeakin, kun unohdin, että jälkikypsytin sen uunissa ja otin lautasen käteen ilman patalappuja. Huoh, mutta voisi sanoa, että mulla täytyy aina olla käsillä desinfiointiainetta ja laastaria. Anne kun touhuaa niin tapahtuu..

Järkkäilin aiemmin kotona myös keittiötä ja siivosin String-hyllykön ja yritin miettiä mihin tungen nuo keittokirjat. Istuin kirjapinon kanssa lattialla ja raakkasin jo osan kirppikselle, mutta en vaan voinut luopua vielä kaikista kirjoista. Osaan liittyy muistoja ja osa on tuon toisen. Mutta onko teillä keittokirjoja ja missä ne säilytätte.  

Minä mietin myös tuosta String-hyllystä luopumista. Eihän sillä oikeastaan ole mitään funktiota, pelkkä tavarateline. 

Kipitin torstaina Tintåan, olisisin ostanut sitä mainiota Kinder-kakkua pääsiäiseksi, muttei heillä ollutkaan sitä. Kuulemma leivonnaiset vaihtelevat. Ymmärrän, mutta onhan se kurjaa, jos ihastuu johonkin, eikä sitä enää saa. Oikaisin kuitenkin Kinder-jälkkärin suhteen – Cittarin kotikeittiön valkosuklaapannacottaa ja murusteltu Kinder-muna päällä. Ei nyt kakun veroista, mutta hyvää silti.

Tänä pääsiäisenä kukat olivat vaaleanpunaisia. Ihan vahingossa, sillä ihastuin noihin tulppaaneihin ja tuumin, että taitavat olla sesongin viimeisiä, joten ostin niitä. Keltaisia narsisseja minulla onkin ovenpielusta täynnä, hitaasti ovat kyllä auenneet tuolla kylmässä.

Kohta onkin verkkaisesti siirryttävä arkeen, mutta nyt taas jaksaa.

*osa kuvissa näkyvistä Iittalan tuotteista saatu osana vuosiyhteistyötä

7 Comments

 1. Ihania tunnelmia! Selailin vanhoja postauksiasi ja huomasin sinulla olevan Cartierin kellon. Onko sinulla medium vai large? Itse epäröin näiden kahden välillä.
  -Adele-

 2. Ihania kuvia. Itse ostin tänään verkkokaupasta noita stringejä. Olisimpa lukenut tämän aiemmin, niin olisin tehnyt ostotarjoksen hyllyistäsi. Olen hangotellut noita vastaan monta vuotta, olen hitaasti lämpiävä, älä luovu tuosta hyllystä, se on kaunis.

 3. Heippa Anne!
  Jos päätät luopua String-hyllyistäsi, niin ota minuun yhteyttä.
  Ihanaa loppuviikkoa!

 4. Keittokirjoissa on vielä se hankala juttu, että ovat monesti isokokoisia ja tarvitsevat paljon tilaa syvyyssuunnassa. Muutenhan ne voisi latoa vaikka tuohon String-hyllyyn! 🙂 Meidän keittokirjat on kasoissa kuivauskaapin ylähyllyllä. Todella epäkäytännöllinen paikka ja sijoittelu, mutta parempaakaan en ole keksinyt. Meidän keittiön String Pocket taasen on kahvihyllynä ja tykkään kovasti siitä, että sillä on selvä tarkoitus. Alla on kahvinkeitin tasolla ja hyllyssä sitten kahvipurkki, -mitta, kahvimylly, pressopannu, vesikannu kahvinkeittoa varten ja varmaan vielä jotain muutakin.

 5. Minulla oli aikanaan sama ongelma keittokirjojen kanssa – niitä oli päässyt kertymään liikaa (ennenkuin kaikki löytyi netistä) mutta eivät sisältäneet niin hyviä reseptejä, että olisivat olleet suoranaisesti käytössä. Karsin niitä aika rankalla kädellä ja jätin ihan parhaat.

  T. Tuuli

 6. Ihanalta näyttää teidän rento pääsiäinen. Meidän keittokirjat ovat tällä hetkellä muiden kirjojen kanssa hyllyssä, sillä niille ei ole tilaa keittiössä. Aiemmin kirjat olivat keittiön yhteydessä olevan kaapin sisällä piilossa, kaikki kun eivät näytä kovin edustavilta, vaikka reseptit olisivatkin hyviä 😉

 7. Hei! Minulla ostoslistalla String-hyllyt eli ostaja valmiina, jos päätät omistasi luopua! T. Tuija. Lonnblad (a) Gmail.com