Tänään minulla oli erityisesti ruoka mielessä. Söin luvattoman huonon lounaan ja olin ärsyyntynyt koko iltapäivän siitä. Hain lounaaksi sushia, joka ei vastannut maun puolesta odotuksia ja kalakin tuntui niin vanhalta, etten uskaltanut syödä annosta. Tarkennan etten noutanut sitä suosikkipaikoistani Hanko sushista tai Kadosta.

Miten voi olla varma että annos on tuore, ainakin jos syö raakaa kalaa. Voiko ravintolasta saada ”vaarallista” annosta – vai olinko ylitarkka? Miten te arvioitte sushiannokset?


Kun tulin töistä kotiin halusin jotain suolaista ja jotakin raikasta, lisäksi nopeasti. Noukin kaupasta valmiin crepsun (meidän lähikaupassa ne on ihan kelvollisia) ja kasasin kylkeen salaattia. Ostin hyvää juureen leivottua luomuleipää, täyteläistä juustoa ja jälkkäriksi vadelmia. Annoksen syötyäni en ollut enää ruoka-angstissa. Joskus tällainen pikainen perusjuttu maistuu tavallistakin paremmalta. 

Yleensä tulee syötyä täyttävämpi lämmin ruoka iltaisin. Mutta tänään olin yksin ja menin yksinkertaisella linjalla. Tosin kohta saakin taas mennä kaapille tekemään naposteluita. Huomaan, että jos syön vähän pienemmän illallisannoksen, kaipaan jatkuvasti jotakin naposteltavaa illan aikana. Toisaalta parempi syödäkin usein pieniä annoksia, kunhan napostelu ei mene makean puolelle – minulla usein menee. Nytkin paperipussissa polttelee muffinssi..keitän kohta kahvit. Kyllä voin juoda kahvia vielä yhdeksän jälkeen eikä minulla mene yöunet.

Tähän samaan syssyyn kiittelisin teitä kovasti Herkkua kaapin kätköistä- postauksen kommenteista. Sieltä löytyy monta erilaista käyttövinkkiä ruoan tähteille. Näitä arjen ruokavinkkejä lukee mielellään, aina on tilaa uusille ideoille ruoan suhteen, etenkin kun tulee töistä kotiin ja haluaa nopsaan syötävää. Käykäähän lukaisemassa komentoijien vinkkejä.

Postauksessa oli myös arvonta, joka on suoritettu ja kahdelle voittajalle meilattu tuotepalkinnon voitosta!

*postauksessa näkyvät Iittalan Teema-lautaset saatu osana vuosiyhteistyötä

10 Comments

 1. Mulla ei kans kahvi vaikuta mitään yöuniin, oon ihan immuuni kofeiinille siltä osin. 😀

 2. Onpa ikävä sushi kokemus 🙁 Ruotsin puolelta,Haaparannalta saa täällä nyt sushia ja pitäis joku päivä käydä testaan, ovat kuuleman tosi hyviä. Olen pari kertaa vain aikaisemmin syönyt ja kyllä tykkäsin. Tykkään muutenki suolalohesta ja graafatusta. Mulla ei myöskään kahvin juonti iltaisin vaikuta mitenkään unen saantiin. Nytki join saunan päälle vasta kahvit 🙂 ja kello on kohta 23.00 🙂

 3. Varmistan sushiannoksen tuoreuden käymällä ainoastaan Kadon susheilla, muista tulee tympeä olo. Lisäksi sushi ei missään nimessä saa olla liian kylmää, sitäkin joskus saanut.
  Ei siis Kadoa turhaan ole kehuttu Turun parhaaksi sushipaikaksi 🙂 TerhiR

 4. No, mulla ihan sama. Mikään ei saa mua niin pahalle tuulelle kuin huono ruoka, argh!!! Jätän myös sushin syömättä, jos kala yhtään tuntuu vanhalta tai edes yrittää tuoksahtaa -oikein tuore kalahan ei tuoksu juuri miltään. Myös kova ja kuivahtanut riisi saa aikaan yök-reaktion. Olen muuten ihan leppoisa, mutta huonoa ruokaa ja raivotar pääsee irti. Tiedän- pienet murheet jne 😀

 5. Meidän porukka sai vatsataudin isosta ja tunnetusta sushipaikasta Tampereella. Eli luottaisin kyllä omaan fiilikseen, kun kyseessä on niin herkkä raaka-aine.

  Mä tulen kanssa niin kiukkuiseksi huonosta ruuasta ja lämpimän ruuan puutteesta. Ruoka on mulle niin paljon enemmän kuin pelkkää polttoainetta.

 6. Anne

  Mä oon niin hassu, ettei mun yöuniin oikein vaikuta mikään. Onneksi. Jos nukun huonosti niin herään muutamaa tuntia ennen aamua ja en meinaa saada sit unta.

 7. Anne

  Kala on kyllä niin hyvää kaikissa muodoissaan, mutta sen pitää olla tuoretta. Olen aika tarkka mauista ja vähän liiankin helposti spottaan jos joku ei ole ihan freesiä. Tossa sushipaikassa on muutenkin normaalista poikkeavat reseptit, nekään ei maistunut musta kovin hyvältä. Mutta tietty joku toinen voi tykätä 🙂

  Joo, on kiva kun voi juoda iltakaffet rauhassa..heh.

 8. Anne

  Kadossa on kyllä hyvää, mutta mä pidän vielä pikkuisen enemmän Hanko Sushista, siellä ei ole ihan niin "kuivia" susheja. Mut molemmat hyviä. Pitäisi vielä tsekata Karu, sitä kehuttiin myös.

 9. Anne

  Sanos muuta, joskus sitä mietii onko ne maistaneet itse niitä ruokia, jos siis saa oikein huonoa. Ja mä vaan en uskalla syödä raakaa kalaa jos se tuntuu yhtään limaiselta, yök. En tahdo mitään ruokamyrkytyksiä. Hahah joo nälkä ja paha ruoka ei saa hymyilemään.

 10. Anne

  Nimenomaan, täytyy luottaa omaan fiilikseen kun on raa'asta kalasta kyse. Sama täällä, ruoka ei ole vaan tankkausta varten, vaan nautintoa ja makustelua varten myös.