”kaupallinen yhteistyö Hardy´s viinit”

Arvaatteko miten nautin saadessani järjestää pienen kuvaushetken viinipullojen ympärille. Pidän suunnattomasti kauniista somistuksista ja erityisen paljon silloin, kun voin mielessäni hahmottaa erilaisia hetkiä niiden somisteiden ympärille. Tämä Hardys-viinilähettilään homma on kaikilta osilta erittäin mieluinen – pääsen maistelemaan ihania viinejä ja kuvailemaan viinifiiliksiä blogissa.

Tällä kertaa esittelyssä on Hardysin Crest-sarja, joka uudistui äskettäin ja nyt kuohuviinissä, valkoviinissä ja punaviinissä on yhtenäinen visuaalinen ilme. Minuun vetoaa kovasti sisällön lisäksi elegantti ulkoasu, onhan silläkin erityishetkessä merkitystä.

Itse asiassa tänään nautin pienen lasillisen viiniä iltaruoan kylkeen, se tuntui ihan palkinnolta kiireisten työpäivien jälkeen ja perjantain kunniaksi. Miellänkin viinin vahvasti hemmotteluun, seurusteluun ja rentoutumiseen. Meillä viinistä nautitaankin erityisinä hetkinä, oli sitten kyse ateriasta, yhdessäolosta tai juhlahetkestä. Viini kruunaa tilanteen oli se mikä tahansa.

Mietin miten haluaisin esitellä teille näitä viinejä ja keksin tehdä kuvista fiilistelypohjaisia. Kokosin tähän ajatuksia siitä, millaisessa tilanteessa itse nauttisin kyseistä viiniä. Lisäksi haluan antaa muutaman vinkin viinihetkiin.

-On kilistelyn aika-

Minulla ainakin kevätkauteen ajoittuu tosi paljon juhlia. Meidän perheessä moni on syntynyt keväällä, lisäksi on pääsiäinen, vappu ja ystävien kanssa tapaamisia. Hardys Crest-kuohuviiniä olen teille esitellyt ennekin ja se on kyllä taatusti hyväksi todettu. Niin kilisteltävänä, kuin vaikkapa läpi aterian nautiskeltaessa, kuten Koodin pikkujouluissa. Näissä viineissä ei tarvitse noudatella sovinnaisuussääntöjä.

Hardys Crest Sparkling Chardonney Pinot Noir Brut on kahden rypäleen yhdistelmä. Maultaan juoma on moniulotteinen, maukas ja tyyliltään elegantti. Crestiä on ilo viedä myös tuomisviiniksi, sujauta vaikka kylkeen hauska viinipullokortti.

Kuvassa ihan jumalaisen hyvää Kinder-juustokakkua, jota hain Tintåsta. Se katosi kuvauksen jälkeen nopeasti parempiin suihin. Kevääseen sopii mainiosti kuohuviinihetki herkullisen kakkupalan kera. Viime pääsiäisen aikaan näitä Kinder-kakkuohjeita vilisi somessa, enkä yhtään ihmettele nyt kun moista maistoin.

-Raikasta valkoviiniä-

Viineistä meillä kuluu ehdottomasti eniten valkoviiniä. Tänäänkin siis kaadoin itselleni puoli lasillista valkoviiniä iltaruoan täydennykseksi. En oikein keksi mihin itse en valkoviiniä yhdistäisi. Hardys Crest Chardonnay Sauvignon Blanc on osoittautunut aivan ihanaksi. Pidän suunnattomasti sen ”heleydestä”. Tätä viiniä kuvaillaan; kuiva, raikkaan persikkainen ja veriappelsiininen. Juuri näin, sillä kun maistoin viiniä ensimmäistä kertaa, huokaisin ihastuksesta, pidän näistä hedelmäisistä aromeista.

Valkoviiniä tarjoillaan juhlavalla aterialla alkuruoan seurana, sitä mukaillen halusin kuviin jonkin upean alkuruoka-annoksen ja käväisin Tintåsta sellaisen hakemassa. Keittiömestari Miika loihti heidän listaltaan Poroa ja lohitonnatoa-nimisen alkuruoan. Ai miten tämä Hardys Chardonnay sopi sen kanssa – maistelin nimittäin kuvauksen jälkeen annoksen viinitilkan kera.

Kuvia varten vein ravintolaan oman Iittalan syvän Teema-sarjan lautasen, johon annos koottiin. Olen innostunut syömään vähän kaikenlaista näiltä laakeilta syviltä lautasilta. Muotoon sopii niin hyvin kaikenlainen syötävä. Viinilasina on Iittalan Tapio-valkoviinilasit. Tästä lasiasta sainkin oivan vinkin Hardysin asiantuntijalta Tiialta; nyt on modernia tarjoilla koko kattaus samasta lasista – kuohari, valkoviini ja punaviini. Tämä Hardys-viiniperhe sopii tähän mutkattomaan tyyliin oikein hyvin.

Kuvissa näkyvät posliiniset paikkakortit ovat Granitista, sieltä ostin myös tussin, jolla voi kirjoittaa posliinipinnalle ja teksti peseytyy pois. Hauska idea kekkerikattauksiin.

-Pehmeää punaista-

Ah miten joskus on ihana kaataa lasiin tujaus täyteläistä punaviiniä. Vaikka valkoviini onkin suosikkini, ihmettelen usein että miksi, kun maistelen hyvää punaviiniä. Pidän vahvoista ruoista ja juustoista, niiden täydentäjänä punaviini on kyllä omaa luokkaansa. Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot on täyteläinen, sellaisena punaviinini mieluiten nautinkin. Mausta voi aistia karpaloa ja hilloisuutta, joista syntyy hienovarainen mausteisuus.

Lupaankin kaataa useammin lasiini punaviiniä ja nauttia sen aromikkaasta mausta. Punaviinin miellän ihaniin pitkiin illallisiin, kun haluaa kaataa lasiin vielä pienen tilkan lisää ja jatkaa jutustelua pöydän äärellä. Toisaalta se maistuu myös keväisenä iltana portailla istuen ja ilta-auringosta nautiskellen, ihan vain tilkka joka lämmittää viilenevässä illassa. Eikä punaviinin kanssa tarvitse aina mitään syötävää, tai korkeintaan pienen palan juustoa.

Tänä viikonloppuna nostan kukat pöytään ja katan taas kauniisti, se jos mikä rentouttaa minua.

Ihanaa viikonloppua!

Ps. Alkoholilainsäädännön mukaan kaikenlainen alkoholia koskeva kommentointi on kielletty, mutta muuten voitte jutella vapaasti kommenttilaatikossani.

Comments are closed.