Minä en ole blogissani paljon puhellut negatiivisista asioista, kuten vaikkapa kiputiloista. Onneksi itse olen päässyt vähällä ja olen sairastanut/kokenut kipuja todella vähän. Minulla on kuitenkin yksi säännöllinen kipuvieras, nimittäin päänsärky ja ajoittainen niskakipu. Näiden vaivojen kanssa on kuitenkin helppo elää, verrattuna monen muun kärsimiin jatkuviin ja valtaviin kipuihin. Sellaisista olen saanut täällä kotonakin tuntumaa, kun tuolla toisella osapuolella on ollut vaivanaan todella pahat selkävaivat. Hänen kiputilansa ovat olleet aika äärimmäisiä. Viime syksynä tilanne oli erityisen akuutti ja todella paha. Apua on tietysti haettu lääkäriltä, mutta myös itsehoidon puolelta, sillä pelkkien särkylääkitysten voimalla ei pärjäile kovissa kivuissa.

Jossain vaiheessa isäntä etsi ratkaisua naprapaatilta, mutta se ei auttanut tällä kertaa ollenkaan. Kivun ollessa sietämätöntä, oli haarukoitava kaikkia mahdollisia hoitoja. Hän löysi tietoa Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta ja niinpä varasimme ajan Kaisulta Hoitola Olosta.

Halusin kirjoittaa teille tästä ihan omasta halustani, tämä ei ole maksettu yhteistyö.

-Kalevalainen jäsenkorjaus-

”Kalevalainen jäsenkorjaus on yksi vanhimpia suomalaisia hoitomuotoja.
Siinä käsitellään koko keho jalkapohjista kallonpohjaan saakka ja
tasapainotetaan ihmisen kineettinen ketju mobilisaatiokäsittelyn avulla.
Hoidossa käsitellään monipuolisesti lihaskalvoja eli faskioita,
lihaksia, sidekudoksia ja niveliä. Mobilisoinnissa  ei koskaan ylitetä
nivelen luontaisia liikeratoja ts. ”niksautella”.


Hoito on kokonaisvaltainen, lempeä mutta tehokas hoitomuoto, jossa
pyritään  aina hakemaan vaivan aiheuttaja pelkän oireen hoitamisen
sijaan.”

 

Kalevalainen jäsenkorjaus on perinteinen hoitomuoto, jota opiskellaan useita vuosia Kansanlääkintäseuran  valvonnassa. Suosittelen hakeutumaan koulutetun hoitajan käsittelyyn. Esimerkiksi Kansanlääkintäseuran sivuilta löydät koulutettuja hoitajia.

Hoito on erittäin miellyttävän tuntuinen. Se alkaa jaloista ja siinä käydään läpi koko keho. Missään vaiheessa ei runnota tai painella niin kovaa, että se tuntuisi kivuliaalta. Enemmänkin rentouttavan rauhoittavalta. Kaisun käsittelyssä on ihanan rauhallista, niin fyysisesti kuin henkisestikin, usein kuulemma myös mieltä vaivaavat asiat avautuvat käsittelyn aikana. Kokonaisvaltaisessa hoidossa ei unohdeta myöskään psyykkistä puolta. Nimittäin kiputilat aiheuttavat myös psyykkistä painetta, kuten tiedätte jos olette kovista kivuista kärsineet.

Minäkin olen käynyt Kaisun hoidossa ja tiedättekö, sen jälkeen ei ole ollut päänsärkyjä. Minulle riitti kertahoito, koska keho oli muuten tasapainossa ja jumeja ja muita ei löytynyt muualta kuin niskan alueelta. Isäntä puolestaan tarvitsi useampia käsittelyjä, sillä kyllä, näistä hoidoista löytyi akuuttia apua valtaviin kipuihin.

Kalevalaisen jäsenkorjauskäsittelyn jälkeen olo on ihan uskomattoman rento ja hyvä. Itse en ole ennen ollut minkäänlaisissa hieronnoissa tai käsittelyissä ja olin ihan fiiliksissä. Aion kyllä käydä ajoittain rentoutumassa ja varmistamassa, ettei pahoja päänsärkyjännitystiloja pääse enää syntymään. Täysin päänsärytöntä minusta tuskin tulee koskaan, mutta nyt olen ollut jo pari kuukautta ilman yhtäkään särkypäivää. Normaalisti minulla on päänsärkyjä useamman kerran kuukaudessa.

Halusin kertoa teille tästä hoitomuodosta, sillä uskoisin että Kalevalainen jäsenkorjaus ei ole monellekkaan tuttu hoitomuoto. Kaisu kertoi, että hänellä käy asiakkaita ihan vauvasta vaariin. Tämä sopii nimittäin myös esimerkiksi vauvojen koliikin hoitoon tai vanhusten kiputiloja rentouttamaan ja kaikille siltä väliltä. Aluksi käydään läpi tietysti asiakkaan yleistila – mahdolliset lääkkeet ja sairaudet.

Suosittelen tällaista hoitoa oikeastaan ihan kaikille, etenkin jos sinulla on jonkinlaisia kipuja tai jumitustiloja. Me olemme siis käyneet täällä Turussa Hoitola Olossa.

Oletteko te kärsineet kivuista ja löytäneet niihin itsehoidollista apua ja onko tämä hoitomuoto teille tuttu?

6 Comments

  1. Työkaverini juuri viime viikolla kertoi käynnistään Kalevalaisella jäsenkorjaajalla. Siitä sain idean ehdottaa miehelleni käyntiä, sillä hänellä noita jumeja on tämän tästä. Ja tänään aamulla auto tankatessa huomasin, että jopa meidän kylällä saa ko. hoitoa.

  2. Kalevalainen jäsenkorjaus tuttu ja suosittelen kyllä kaikille. Itellä ollut vuosia alaselän kipuja ja nestettä kertynyt myös alaselkään. Parilla käynnillä kivut katosi ja nesteet lähti. Sitä ennen ole kokeillut hierontaa, syönyt monia kipulääkkeitä yms. Liikuntaa tietysti on auttanut asiaa, ettei ole tullut samanlaisia kipuja enää mitä oli silloin joskus.

  3. Anne

    Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla tuota hoitoa. Se on miellyttävä ja silti tehokas. Mukava kun näitä perinteisiä hoitomuotoja säilytetään koulutuksella.

  4. Kiitos, kun jaoit positiivisen kokemuksesi kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Olen ollut kiinnostunut tämän hoitomuodon kokeilemisesta jo jonkin aikaa, kun minulla on myös usein niskat ja hartiat jumissa istumatyön vuoksi. Täytyykin etsiä jäsenkorjaaja täältä Hollolan seudulta

  5. Anne

    Kiva että löysit tämän vanhan jutun 🙂 Olen tykännyt todella paljon tästä hoitomuodosta, se on lempeä ja tehokas. Suosittelen!