Ollaan ehditty avata virallisesti pihakausi ja grillikausikin. Yhtenä päivänä grillailtiin rennosti hiiligrillillä makkaraa ja nyt vapaiden aikana vähän sofistikoidummin kaasugrillillä vihanneksia ja filepihvejä. Saatiin vieraita ja oleskeltiin pihalla koko päivä.

*kuvan Arabian Suomi100-mukit saatu

Kesäaikaan on ihaninta hengailla terassilla ja loikoilla auringossa. Ennen varsinaisen illallisen valmistumista pyöräytin sämpylöitä ja nautittiin niistä teen ja juuston kanssa. Olin edellisenä aamuna keittänyt tahallani liikaa kaurapuuroa, koska sämpylöistä tulee minusta ihanimmat, kun sinne upottaa puuroa. Maustan aina taikinan myös tujauksella hunajaa, suolaakin laitan ripauksen enemmän kuin missään ohjeissa. Tuli superhyviä ja ilmavia. Teen taikinasta aina niin löysää ettei siitä saa pyöriteltyä sämpylöitä ilman suurta jauhotusta, mutta näin niistä ei tule kuivia.

Toiset kävi paljussakin ja skoolattiin Spritzeillä kesän kunniaksi. Ihanan värisiä muuten nuo drinkit. Spritz-laseiksi sopi tosi hyvin Iittalan Essence-lasit.

Grillissä paistui vihanneksia, halloumia, pekonia ja naudan ulkofilettä. Ostin kokonaisen lihaköntsän, joka leikattiin pihveiksi ja maustettiin yksinkertaisesti suolalla ja pippurilla. Tarjoilin pöydässä lisäksi Créme Bonjour-mustapippurituorejuustoa, se toimi hyvin listäydentäjänä kuumien ruokien kyljessä.

Illastimme sen verran myöhään, että siirryttiin sisätiloihin syömään. Katoin pöytään siniset Teema-lautaset ja Tapio-lasit. Olen erittäin tykästynyt sinisiin lautasiin, ne ovat mukavaa vaihtelua valkoisille peruslautasille.

Tein uusista perunoista raikkaan öljypohjaisen salaatin. Tällä kertaa onnistuin perunoiden keittämisessä täydellisesti, ei tullut liian pehmoisia eikä liian raakoja. Silppusin sekaan paljon kevätsipulia, vähän suolakurkkua (kun unohdin ostaa kapriksia) ja kastikkeen sekoitin oliiviöljystä, suolasta, mustapippurista, Dijon-sinapista ja pienestä tujauksesta valkoviinietikkaa. Tosi hyvää. Pikkukulhossa erikseen korianteri, kun se ei välttämättä maistu kaikille.

Tuo hassu pieni vihreä kuppelo on ollut meillä aina. Se on tainnut kulkeutua jostain isännän mukana. Tykkään hirmusti tuollaisista pienistä hassuista astioista. Ne tuovat kattaukseen mukavasti säväystä. Kesällä pidän värikkäistä astioista.

Sämpyläkori on Tine K:n ja pellavainen servietti korissa on Linumin. Pitäisi tosiaan useammin leipoa itse sämpylöitä, ne ovat niin nopeita ja herkullisia.

Jälkiruoaksi tekaisin raparperipaistoksen; sujautin vuokaan pilkotut raparperit, sokeria, vähän vaniljasokeria ja kanelia, päälle kaurahiutaleita ja reilusti voinokareita. Paistoin uunissa n. 20 min, eli kunnes raparperit olivat pehminneet kunnolla. Tätä herkkua lusikoitiin vaniljajäätelön päälle.

Olipas ihana päivä ja ilta. Rakastan kokkailla kun on vieraita. En niinkään jaksa somistella ja siivoilla, mutta olen lempipuuhassani keittiössä hääräilemässä tarjottavien parissa. Eikä aina tarvitse miettiä liian monimutkaisia juttuja, usein parasta on ihan yksinkertaiset tarjottavat.

Oletteko te jo avanneet grillailukauden?

*osa Iittalan tuotteista saatu osana vuosiyhteistyötä

5 Comments

  1. Kaunista ja maukasta! Sinulla on mukava ote kokkailuun ja vieraisiin, juuri noin se pitäisikin olla. Ei mahdottomia siivouksia ja kaikki hapsut matoissa suorassa, vaan rennolla kädellä se siivouspuoli ja ilta jatkuu ystävien seurassa. Niinhän se sanonta menee, että mitä enemmän aamulla tiskiä, sen paremmat oli juhlat:) Mukavia päiviä sinulle edelleen!

  2. Hei, mikä "pannu" teillä on grillissä, jossa paprikat ovat? Kätevä.

  3. Anne

    Voi Villis, melkein unohdin vastailla tähän kommenttiisi. Juu mun itse pitäisi muistaa aina ottaa rennommin sen siivouksen kanssa ja keskittyä paremmin nauttimaan seurasta :))
    Mukavia päiviä sinnekin!

  4. Anne

    Nuo on kaikki Weberin välineitä ja pannuja 🙂 tosi kätsyjä kyllä!