”kaupallinen yhteistyö Mádara ja Suomen Blogimedia”

Minulla on ollut ilo tutustua blogin kautta luonnonkosmetiikkaan aika perusteellisesti. Yhteistyöni Natural Goods Companyn kanssa on ollut todella mielenkiintoinen. Paitsi että olen tietysti päässyt testaamaan tuotteita, olen myös saanut osallistua mielenkiintoiselle luennolle luonnonkosmetiikan ominaisuuksista. Yhteistyöhön liittyi myös kysely, johon täällä blogissani varmasti törmäsitte. Koska olen itse erittäin kiinnostunut aiheesta, mielelläni jaan kokemuksia ja tietoa teillekin.

Erityisen hyvin olen päässyt tutustumaan Mádaran tuotteisiin. Itse asiassa merkki on esimmäinen kosketukseni luonnonkosmetiikkaan vuosia sitten, kun ostin kokeiluun kosteusvoiteen ja puhdistusaineen. Sittemmin olen sekä saanut blogin kautta että itse ostanut sarjan tuotteita.

Tästä postauksesta tulee pitkä, joten otahan hyvä asento ja rentoudu hetki kosmetiikan parissa. Kerron oppimaani tietoa luonnonkosmetiikasta, sekä tietysti Mádaran tuotteista. Lopussa on myös kilpailu, johon kannattaa osallistua, arvon nimittäin ylellisen ihonhoitopaketin!

-Syntynyt intohimosta luonnolliseen elämäntapaan-

Mádara syntyi Latviassa neljän nuoren naisen intohimosta luonnolliseen elämäntapaan. Tällä hetkellä Mádara on yksi Latvian kiinnostavimmista kasvuyrityksistä. Valtio tukee toimintaa, koska yritys työllistää naisia. Lisäksi Mádara työskentelee aktiivisesti yhdessä Latvian yliopiston kanssa tuotekehittelypuolella. Tavoitteena on olla yhtä luonnon kanssa ja yhdistää siihen vahva tieteellinen osaaminen. Mádara täyttää kansainvälisen ECOSERT-standardin mukaiset vaatimukset täysin luonnollisesta ja ekologisesta kosmetiikasta.

Itse tietysti ihailen vahvasti aikaansaapia naisia, jotka luovat unelmastaan totta kovalla työllä ja uskomalla päämääriinsä.

Mádaralla on useita tuotelinjoja erilaisiin tarpeisiin. Perussarja sopii kaikille, SOS-sarja on kehitetty erityisesti tehokosteutusta tarvitsevalle iholle, uusi Smart Antioxidant-sarja ja Time Miracle-sarja meille aikuisille naisille. Itselläni on tuotteita lähinnä Time Miracle-sarjasta ja SOS-sarjasta. Lisäksi heiltä löytyy paljon muita tuotteita, esimerkiksi kuvan hellävarainen saippua ja ihana huulivoide.

Tuotteiden luonnon raaka-aineet kerätään pohjoisilta keräilyalueilta, joissa kasvien kasvukausi on lyhyt ja karujen olosuhteiden ansiosta kasvit varastoivat enemmän suojayhdisteitä. Pohjoisen kasveilla on tämän takia erityisen tehokkaat ominaisuudet.

Olen aikaisemminkin kertonut teille, että yksi suurimmista oivalluksistani luonnonkosmetiikan suhteen on sen tehokkuus jokaista tippaa myöten – jo luonnonkosmetiikkatuotteiden perusta rakentuu hoitaviin luonnollisiin ainesosiin. Tämä on yksi merkittävä ero verrattaessa luonnonkosmetiikkaa synteettiseen kosmetiikkaan.

Luonnonkosmetiikan käyttäminen on sekä ihmisen, että ympäristön hyvinvointia edistävä teko. 

Luonnonkosmetiikasta puhuttaessa on usein tullut törmättyä esimerkiksi tällaisiin väittämiin:

Luonnonkosmetiikka on tehotonta

-Kuten totesin, luonnonkosmetiikka on tehokkaita ainesosia jokaista pisaraansa myöten. Vaikka luonnonkosmetiikkayrityset ovat pienempiä kuin suuret monikansalliset kosmetiikkajätit, on tuotekehitykseen ja tutkimukseen panostettu todella paljon. Raaka-aineiden vaikutukset on mietitty tarkasti ja jokaisessa tuotteessa on moneen eri osa-alueeseen valittuja toisiaan täydentäviä aineita. Luonnosta saatavia antioksidantteja, estrogeenia korvaavia kasviuutteita, verisuonia vahvistavia aineita yms.

Luonnonkosmetiikka allergisoi, eikä ole turvallista

-Totta on, että jotkut ovat allergisia tietyille kasveille, mutta synteettisessäkin kosmetiikassa on haitallisia ja allergisoivia aineita. Luonnonkosmetiikan puolelta löytyy varmasti suurimmalle osalle sopivia vaihtoehtoja, allergisten on tietysti vain etsittävä tarkemmin itselleen sopivat tuotteet. Asiantunteva myyjä osaa myös auttaa valinnassa, jos tietää suunnilleen mille on allerginen. Ainakaan luonnonkosmetiikassa ei ole myrkkyjä ja haitallisia aineita. Luonnonkosmetiikkaa käyttämällä välttyy altistumasta suurelle joukolle kemikaaleja joiden vaikutuksia ei vielä tiedetä.

Luonnonkosmetiikka on ”ekohipeille”

-Minusta tuntuu, että luonnonkosmetiikka on edelläkävijöille. Nykyään kiinnostus ympäristöä ja omaa hyvinvointia kohtaan on ajankohtaista, joten luonnonkosmetiikka vastaa tähän täydellisesti. Lisäksi luonnonkosmetiikkayritykset ovat pieniä ja ajan hermolla, joten tuotteiden visuaalisuuteen ja trendikkyyteen on panostettu erittäin paljon. Innovatiivisimmat ja kauneimmat tuotepakkaukset olen löytänyt luonnonkosmetiikkamerkeiltä.

Luonnonkosmetiikka on kallista

-Riippuu tietysti mihin vertaa. Jos on tottunut käyttämään laadukkaita selektiivisen kosmetiikan tuotteita, ei hinta ainakaan ole suurempi. Luonnonkosmetiikassa saa vielä täyden vastineen rahoilleen, sillä koko tuote on valmistettu tehokkaista ainesosista. Myös luonnonkosmetiikan joukosta voi poimia monia erihintaisia vaihtoehtoja. Itse suosittelen satsaamaan erityisesti seerumeihin ja öljyihin.

-Minun ihonhoitorutiinini-

Vaikka olen hoitanut säännöllisesti ja tunnollisesti ihoani ihan nuoresta saakka. Olen alkanut nauttia ja panostaa ihonhoitohetkiin erityisemmin siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan. Tämä johtuu paljolti tuotteiden käyttötavoista ja tietysti myös niiden fiiliksestä.

Iltarutiinit

-Puhdistan kasvot puhdistusvoiteella, jonka hieron kuiville kasvoille. Kannattaa uhrata hetki aikaa ja pyöritellä aine kunnolla iholle, sillä mitä huolellisemmin jaksat levitellä puhdistusaineen, sitä tehokkaammin saat kaikki meikin ja lian pois. Äläkä hätiköi myöskään huuhtelemisessa, itse käytän yleensä vedellä huuhtelemista, mutta joskus saattaa olla sellainen fiilis, että haluaa laistaa veden. Tällöin pyyhin puhdistusaineen vanulapuilla pois.

-Puhdistuksen jälkeen on vuorossa kasvovesi. Joskus skippasin laiskuuttani kasvoveden käytön, mutta en missään nimessä suosittele tekemään sitä. Kasvovesi avaa ihohuokoset hoitaville aineille ja tasaa ihon ph-arvon. Erityisen tärkeää on lotrata kasvovedellä jos jätti puhdistusaineen vesihuuhtelun. Silloin kun iho tuntuu oikein kuivalta, voi tosiaan jättää vesihuuhtelun pois.

-Seerumi/öljy. Ennen levitin puhdistuksen jälkeen kosteusvoiteen, mutta luonnonkosmetiikan myötä olen täysin koukuttunut tehoaineisiin. Oikein nautin kun levitän ravitsevan seerumin kasvoille, samalla tiedän hoitavani ihoani mahdollisimman tehokkaasti. Toisinaan täydennän ravitsemista vielä superihanalla Mádaran öljyllä, sitä käytän lähinnä kuuriluontoisesti.

-Viimeistely silmänympärysvoiteella ja yövoiteella. Kai jokainen meistä käyttää näitä.

(Mádara kasvovesi, silmänympärysvoide, päivävoide, hoitoöljy ja huulivoide)

Aamurutiinit

-Nykyään saatan huuhdella kasvot vedellä ja sitten levitän kasvoveden. Toisinaan aloitan aamun pelkällä kasvovedellä. Mutta kasvovedestä en laista.

-Silmänympärysvoide, tehotipat tai öljy ja kosteusvoide. Olen todennut, että meikkivoide levittyy parhaiten hyvin ravitulle iholle. Niinpä kosteutan ihon perusteellisesti ennen meikin tekemistä. Nyt on lisäksi trendikästä että iho hehkuu ja näyttää kostealta. Joten skippaan mattaisen paksun pakkelikerroksen, sen sijaan levitän iholleni hengittävää meikkivoidetta, jonka alta hoidettu iho välittyy.

-Kilpailu-Nyt yhdellä onnekkaalla olisi mahdollisuus voittaa itselleen omalle ihotyypilleen räätälöity paketti Mádaran ihonhoitotuotteita. Tämä palkinto on aivan ihana, voin kertoa, joten suosittelen osallistumaan seuraavasti:

-kerro kommenttilaatikossa oletko jo tottunut käyttämään luonnonkosmetiikkaa
-muista jättää meiliosoitteesi mahdollisen voiton osuessa saan näin heti yhteyden sinuun
-kilpailu alkaa heti ja päättyy perjantaina 19.5. klo 24.00.
Onnea arvontaan! 

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!

56 Comments

 1. Itsellä ei ole vielä yhtään kokemusta luonnonkosmetiikasta, joten tämä olisi oikein oiva tilaisuus tutustua siihen! 🙂
  Mukana siis todellakin!
  Heli

 2. Osa käyttämästäni kosmetiikasta on luonnonkosmetiikkaa: Madaran seerumi on tuttu ja "pikkusiskonsa" Mossan micellarvesi on käytössä parhaillaankin.
  – Seijahannele
  (hannele.lang@gmail.com)

 3. Itsellä kun ei ole tyypillinen suomalainen iho, enemmäänkin eurooppalainen sekaiho, Madara kosteuttaA hyvin…kokeilin ensin kasvovedet ja jonkin ajan kuluttua oli päivävoiteet, iltavoide, pesuvaahto; iho vaan tuntuu hyvältä…tanjapanayotova@gmail.com

 4. Laveraa on testattu ja hurraw on huulilla! T:Kaimasi Anne

 5. Luonnonkosmetiikka on ollut käytössä ja on vienyt mukanaan, joten nyt käynnissä projekti, jossa vaihdan kaikki tuotteeni luonnonkosmetiikkaan. Kiva lukea tähän liittyviä tekstejä etenkin nyt, kun ei ole vielä valikoitunut kaikkia suosikkeja!
  lotta.polviander@gmail.com

 6. Olen viimeisen vuoden aikana hurahtanut täysin luonnonkosmetiikkaan. Nykyään kaikki käyttämäni kosmetiikka on luonnonkosmetiikkaa deodoranttia ja hiuslakkaa lukuunottamatta (vaihdan nekin kunhan löytyy tarpeeksi tehokkaat tuotteet). Ensimmäiset luonnonkosmetiikka kokeiluni alkoivat juurikin Madaran parissa ja etenkin nuo SOS sarjan tuotteet sekä pihlaja DD voide ovat edelleen suosikkeja. pilvim@gmail.com

 7. Ihan vasta alkumetreillä olen luonnonkosmetiikassa, mutta kiinnostaa kovasti ja kokeilut vasta aluillaan. Madaraa haluaisin kovasti kokeilla! kuismasi@hotmail.com

 8. Olen pikkuhiljaa siirtymässä luonnonkosmetiikkaan, kiitos teini-ikäisten tytärteni. Laveran ja Joikin tuotteet ovat toistaiseksi tuttuja, Madaraa haluaisin kovasti kokeilla.

  Ripi
  ripi@hotmail.fi

 9. PuuRaitti

  Tutustuin aikanaan Madaraan juuri sinun postauksen ansiosta. Olen lisännyt tuotteita päivittäiskäyttöön pian parin vuoden ajan kokeillen eri sarjoja ja valikoimaa. Olisi mahtavaa saada analyysi ja täsmätuotteet käyttöön!

 10. Enpä ole luonnonkosmetiikkaan juurikaan tutustunut. Ehkä yksittäisiä matkoilta ostettuja oliiviöljysötkötyksiä jne. jotka eivät oikeaa luontoa luultavasti ole oikeasti nähneetkään. Yleensä käytän apteekin sarjoja Vichyä jne. Olen innolla mukana kisassa osoitteella riikkakankare@hotmail.com

 11. Käytän luonnonkosmetiikkaa ja madaran tuotteista puhdistusmaito ja päivävoide shampoon lisäksi käytössä.Ja olen tykännyt.
  tkellokumpu@gmail.com

 12. Joitakin Madaran tuotteita on tullut testattua. Mielelläni valitsen luonnonkosmetiikkatuotteen, niissä on usein niin hyvä tuoksukin. T. Salla

 13. Oi, tämä olisi ihana paketti! En ole koskaan kokeillut luonnonkosmetiikkaa, ja ihonhoitorutiinini ovat muutenkin ihan retuperällä. Joten erittäin mielelläni mukana arvonnassa 🙂
  heli.ylonen@suomi24.fi

 14. Olen vähitellen alkanut ostaa luonnonkosmetiikkaa ja suuntaus on jo enemmän luontaiseen suuntaan hankinnoissani. Madaran tuotteita en ole vielä testaillut, mutta on ollut mielessä ja voisi olla
  tulevia hankintoja, joten olen mielelläni mukana arvonnassa.
  MaaritN

 15. Olen jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, mutta en ole ehtinyt sitä vielä kokeilemaan. Tämä olisi siis täydellinen tilaisuus testata tuotteita, ja olisi kiva arjen piristys vauva-arjen keskelle!

 16. Kyllä luonnonkosmetiikkaa käyttänyt jo jonkin aikaa.
  Ruusu vettä, miselli vettä,puhdustusmaitoa,erilaisia öljyjä. Rasvoja ei lainkaan ne ällöttää tuntee että tukkivat ihohuokoset. Ihoa ei ole kiristänyt talvisin enään moneen vuoteen. Madaraa en paljoakaan ole vielä kokeillut mutta mielellään kyllä. Oli hienoa lukea että on Latvialainen naisten perustama. Voisi olla kiva paikka työskennellä. t Tiuku

 17. Madaraan olen tutustunut vasta äskettäin, koska tuttavani kehui tuotteita loistaviksi. Epätoivoisesti olen hakenut apua myös kasvojen suuriin huokosiin ja pigmenttiläiskiin. Madaran AHA-happonaamio on loistava! Erittäin mielelläni kokeilisin laajemminkin Madaran tuotteita.

 18. Madaraan olen hippasen tutustunut ja hurahtamassa siihen täysin, parhaita tuotteita mitä olen koskaan kasvoilleni laittanut!

 19. Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa reilun vuoden ja varsinkin Màdaran tuotteet ovat tulleet tutuksi! 🙂
  mari_leena (at) hotmail.com

 20. Olen kierrellyt luonnonkosmetiikan parissa muutaman vuoden haastavan ihoni kanssa ja mukaan onkin tarttunut muutama ihana tuote. Madara on vielä jäänyt testaamatta mutta niin paljon olen siitä hyvää kuullut että seuraavana testiin!
  tintti.sarkkinen@gmail.com

 21. Käytin luonnonkosmetiikkaa vuosia on/off-meiningillä. Aloitin alunperin koska normaalissa kosmetiikassa ainesosalistat olivat täysin hepreaa ja sain monista allergisia reaktioita. Luonnonkosmetiikan parissa vastaavaa ei ole tapahtunut ja koska valikoima on parantunut huimasti, löytyy kaapista nykyään lähes pelkkää luonnonkosmetiikkaa 🙂 Sopivaa ripsiväriä pitää vielä vähän metsästää. riikka.i (at) icloud.com

 22. Olen tykännyt myös Madaran tuotteista ja niitä onkin kaapissa jo pitkä rivi. Olen ostanut myös meikkejä luonnonkosmetiikan puolelta, pikkuhiljaa siirryn varmaan kokonaan niihin. teijalah@gmail.com

 23. Olen tutustunut luonnonkosmetiikkaan jo vuosia sitten ja vähitellen korvannut synteettisiä tuotteita luonnollisilla. Aina vanhan tuotteen loppuessa hankin tilalle vastaavan luonnollisen tuotteen. Haastava ihoni voi paljon paremmin luonnonkosmetiikkaan siirtymisen myötä, tosin tarkkanakin saa tuotteiden valinnassa olla, sillä monet luonnonkosmetiikan voimakkaat hajusteet tai eteeriset öljyt ärsyttävät herkkää ihoa. Onneksi lempeitäkin tuotteita on paljon tarjolla ja blogeista saa hyvin tietoa ominaisuuksista. Madara on ihonhoidon puolelta ensimmäinen luonnonkosmetiikan tuttavuuteni ja loistotuotteita on monia! Tällä hetkellä käytössä esim. AHA-kuorinta ja misellivesi. Ei voi kuin suositella 🙂 jenni.niskakangas@hotmail.com

 24. Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo useita vuosia, synteettisistä ovat käytössä lähinnä deodorantti ja hammastahna 🙂 Madara on ehdoton suosikkini ihonhoitotuotteiden kohdalla!
  elisa.komulainen@hotmail.com

 25. En ole tutustunut luonnonkosmetiikkaan…vielä. 🙂
  ankku.k(at)hotmail.com

 26. Neljä vuotta sitten lopetin hiusten värjäämisen. Kolmisen vuotta sitten vaihdoin ihonhoitotuotteet ja mm. deodorantin luonnonkosmetiikkaan. Vuosi sitten sain viimein myös meikit vaihdettua viimeistäkin purkkia myöten luonnonkosmetiikkaan. Joistakin tuotteista on jo löytynyt omat suosikit, toisten osalta täydellisten tuotteiden testailu ja etsiminen jatkuu edelleen. En osaa sanoa ihon kunnon muutoksesta, mutta ainakin itsellä on parempi olo kun kehoa kuormittaa entistä vähemmän kemikaaleilla. minttu.koivisto@gmail.com

 27. Oih, Madara on mun suosikki, löysin aikoinaan jonkun blogihehkutuksen kautta heidän Peel kuorintavoiteen ja vaikutuin sen tehosta. Yrityksen tarina on myös inspiroiva. Tykkään!

  Erika.vuori@gmail.com

 28. Eevastiina

  Luonnonkosmetiikka on tuttua kasvojen hoitotuotteiden muodossa ja hiukseni värjäytän ekoväreillä. Meikkituotteisiin haluaisin seuraavaksi tutustua. eeva-k(at)hotmail.com

 29. Itseasiassa innostuin juurikin Madarasta hetki sitten olleen 24h-tarjouspäivän myötä- tuotteet,joita muutaman tilasin , tuntuvat ihanilta 🙂

  Neeakristiina@gmail.com

 30. Viime syksynä hurahdin Madaraan ja sen myötä innostuin myös kokeilemaan muita sarjoja kuten Madaran edullista ja myös laadukasta sisarsarjaa Mossaa 🙂 Paluuta takaisin synteettisten tuotteiden pariin en edes osaa kuvitella. Vaikka joidenkin tuotteiden hinta kirpaisee ostohetkellä, niin luonnonkosmetiikan tehokkuus voittaa mennen tulleen muun kosmetiikan! gleam84(at)gmaildotcom

 31. Madara on kyllä ihanan oloinen! Vaihdoin kerran koko hoitosetin Madaraan, kun iho oli mystisesti tosi ärtynyt jostain. Sitten helpotti! 🙂

  liinalinni(at)gmail.com

 32. Minulla on käytössä Laveran silmänympärysvoide (tykkään!) ja kokeilussa Mia Höytön Lumous-seerumi. Se taitaa olla atopiaan taipuvaiselle iholleni liian raju, aluksi ainakin vaikuttaa siltä. Olisi hienoa kokeilla Madaran tuotteita ja niiden sopivuutta! tsuttsutatgmailpistecom

 33. En ole tottunut, mutta olisi ihana päästä kokeilemaan. -anna.m

 34. Koko ajan siirtymässä enemmän ja enemmän luonnonkosmetiikkaan. Madaran pakkaukset miellyttää myös esteetikon silmää ja sisältö on laadukasta. jaaeleskelinen@gmail.com

 35. Olen testannut luonnonkosmetiikkaa jonkin verran, mutta kunnon suosikit on vielä löytymättä.

 36. Luonnonkosmetiikka on alkanut kiinnostaa hankalan atooppisen ihoni hoidossa ja joitakin suosikkeja olen jo löytänyt kuten Madaran pihlajavoide. Siinä on tuoksua myöten kaikki kohdallaan. Lisäksi saman merkin kasvosaippuan olen kokenut hyväksi ja plussaa vielä ekologisuudesta. 😉 Muiden tuotteiden valintaan kuitenkin ottaisin enemmän kuin mielelläni apua!
  laura.bjork111@gmail.com

 37. En ole vielä kokeillut yhtäkään luonnonkosmetiikkatuotetta. Palkinto olisi siis mitä parhain minulle.

 38. Vielä ehdin mukaan. Olen ihan vasta testannut ensimmäistä kertaa luonnonkosmetiikkaa ja olisi ihana saada näitäkin eri merkin tuotteita testiin. Helposti näppyyntyvä ihoni on tykännyt siitä, ettei tuotteissa ole ylimääräisiä kemikaaleja tai silikonia.