Pariisi on paljon muutakin kuin shoppailua ja kahviloita. Oli aika virkistävää tutustua suurkaupunkiin erilaisella otteella, kuten vaikkapa metroajelulla päätepysäkille ja vaeltelulla jättimäisessä kukkapuistossa. Metron ykköslinjalla tulee varmasti jokaisen Pariisissa piipahtavan ajeltua jonkin matkaa, sehän on oikea turistilinja – niinpä sillä matkustettaessa kannattaa myös olla erityisen tarkkana taskuvarkaiden suhteen.. Mutta tuon linjan molemmissa päissä on tarjolla aivan ihanat puistot. Tällä kertaa piipahdimme Chateau de Vincennessin päässä ja vierailimme Pariisin kukkapuistossa.

Metrosta ulos astuttaessa silmiin osuu huikea keskiaikainen linna. Linna toimi aikanaan Ranskan hallitsijoiden tukipaikkana, kunnes Louis neljästoista päätti siirtyä Versaillesiin. Aikamoinen historia on tällä linnalla, siihen voi tutustua paikan päälläkin. Me emme kuitenkaan tällä reissulla kummemmin linnassa käyneet, vaan suuntasimme tosiaan puistoilemaan.

 

Linnan vieressä on puisto, jonne kävelimme tuollaista vähän rapistunutta tietä pitkin. Minun oli pakko kuvata tämä tienpätkä, koska siinä on jotakin niin eurooppalaisen rentoa, vähän rähjäisyyttä ja kodikkuutta samalla.

Enkä malttanut olla bongailematta söpöä taloa aidan raosta. Ikkunaluukkuiset ranskalaiset talot ovat minusta olleet aina niin viehättäviä. Etenkin Etelä-Ranskassa jaksan aina ihastella tämän tyylisiä taloja. (Ihan kuin kävisin siellä usein, viimeksi monen monta vuotta sitten).

Kukkapuistossa oli monenlaisia osioita. Ensimmäisenä portista astuessamme aukesi tällainen japanilaistyylinen vesiaiheinen puistomaisema. Vierailimme puistossa vappupäivänä ja sää oli puolipilvinen, vaikka kuvissa on enimmäkseen pilvistä, saatiin onneksi päivän aikana aurinkoakin väliin. Puistossa meillä kului useampi tunti, alue oli laaja ja katsomista riitti paljon. Istahdimme myös välillä ravintolaan välipalalle (=jäätelölle).

Minun on pakko jakaa vielä toinen erillinen postaus myöhemmin, jossa päästän valtaisat tulppaanipenkit valloilleen. Suorastaan hullaannuin kameran kanssa tulppaanien äärellä. Paras kukinta-aika oli jo ohi, mutta silti penkit olivat todella vaikuttavat.

Täällä puistossa käyskenteli niitä kesyjä riikinkukkojakin, joita näkyi aiemmassa postauksessani. Ihailin puiston värimaailmaa ja kasvien rentoa yhdistelyä. Tuli sellainen olo, että rönsyilevä puutarha, reiluine väreineen on kyllä todella inspiroiva.

Oletteko te käyneet tuolla linnassa tai puistossa? Kuten sanottu, oli aivan mahtava kerrankin nähdä Pariisista erilaisia puolia. Miljoonakaupunki tarjoaa kyllä kaikenlaiseen lomanviettoon virikkeitä, kesällä voi ottaa aurinkoa Seinen rannalla, kuljeskella puistoissa, nauttia taiteesta ja monumenteista, shoppailusta, kahviloista, ruoasta, teatterista, musiikista…

4 Comments

  1. Pariisissa on tullut käytyä useamman kerran, mutta en tuolla. Onpa ihanan näköinen paikka <3. Täälläkin Torniossa on Arboretumi ( en ole varma kirjoitinko oikein),jossa erilaisia kukkia, istutuksia ja pensaita. Joskus ollut eläimiäkin siellä, mutta nyt ei moneen vuoteen kun nuoriso piinasi ja kiusasi eläimiä 🙁 Harmillista.

  2. Olen käynyt Vincennes'ssä eläintarhassa joskus vuosia sitten, mutta tuosta kukkapuistosta en tiennytkään. Eläintarhoista kivempi on Jardin des Plantesin Menagerie keskustammassa, joten jos Vincennes'niin tieni vielä joskus käy, vierailen kyllä tuolla puistossa ja miksei linnassakin. 🙂

  3. Anne

    Turussakin on Ruissalossa aivan ihana kasvitieteellinen puutarha. Täytyisi taas käydä sitäkin ihastelemassa, siitä on jo monta vuotta kun viimeksi kävin. Eläimet on niin ihania, mutta harmi jos niitä häiritään!

  4. Anne

    Mä en olekkaan koskaan käynyt Pariisissa eläintarhassa, täytyypä joku kerta piipahtaa. Mutta tuota puistoa kannattaa käydä fiilistelemässä, sinne kun pääsee vielä niin helposti metrolla.