”postaus toteutettu osana kaupallista yhteistyötä Iittalan kanssa”

Minulla on tapana siivota kotona juuri ennen matkalle lähtöä, tietysti jos vain aika riittää siihen. On nimittäin aivan ihana palata siistiin kotiin. Matkalaukku saattaa jäädä hetkeksi lojumaan, mutta muuten koti ottaa vastaan kutsuvalla tavalla, kun kaikki on kunnossa. Ei tarvise alkaa miettiä hetkeen muita järjestelyitä kuin pyykkejä.

Vaikka olisi kuinka ihana matka, kuten äskeinen Pariisin matkani (olisin mielelläni jäänyt vielä pidemmäksi aikaa sinne), etenkin omaan sänkyyn on ihana kellahtaa. Olinkin laitellut makuuhuoneen kutsuvaan kuntoon iltapaluutani varten.

Sängyn toisella puolella yöpöytinä on Iittalan Vakka-laatikoita, jotka tuovat kivaa skandinaavista fiilistä huoneeseen. Runsaat petivaatteet saavat näistä skarpin parin vierelleen. Laatikoissa säilytellään kaikkea pientä harvemmin tarvittavaa tavaraa, kuten papereita ja valokuvia. Ylimmässä laatikossa useammin katseltavaa luettavaa.

Toisella puolella sänkyä on Tolomeo-spotti lukuvalona. Tällä puolella ei lukuvalolle ollut tarvetta, joten tuumin että miksi valaisinten pitäisi aina olla symmetriset ja samanlaiset, kun meillä on erilaiset valaistustoiveet kuitenkin. Tämän puolen nukkuja käyttää kirjaa enemmän pädiä tai kuuntelee äänikirjoja. Joten tunnelmallinen ja himmeä valaistus on parempi ratkaisu. Iittalan pieni Lantern-valaisin kuparin sävyssä on osoittautunut loistavaksi valinnaksi. Pidän paljon valaisimen lämpimästä sävystä, se sopii seinän maalisävyyn ja harmaaseen villapäätyyn kauniisti. 
Katselemme myös paljon yhdessä sarjoja iPadilta, joten pehmeä valaistus on ihan mahtava sarjamaratonien ajaksi. Muuten yöpöydällä viihtyvät edelleen nuo pääsiäisen aikoihin katkaistut tuoksupelargonian oksat. Olen vain lisäillyt kastehelmikippoon vettä niille.

Lakanapuolella olen hemotellut itseäni unelmaisen pehmeillä Finlaysonin Aino-pussilakanoilla*saatu, jotka ovat kyllä kaiken hehkutuksen väärti. Näissä on selvä ero aikaisempiin pellavalakanoihini, Ainot ovat pehmoisemmat ja paksummat. Tyynyliinoissa on lisäksi kauniit nauhat, jotka estävät tyynyn pursuamisen ulos liinasta – pieni käytännöllinen ja kaunis yksityiskohta.

Tuo pieni Tyttönen ei pääse lakanoita testailemaan, sillä hänellä on oma peti sängyn vierellä. Meillä koirat nukkuvat kiltisti omissa ”sängyissään”, jotka ovat nukkumatyynyjä. Niille on helppo vaihtaa aina myös puhtaat tyynyliinat, valkoiset mielellään.

Makuuhuoneen senkin päälle olen koonnut asetelman koruista. Rasioissa on meidän molempien käyttämiä koruja. Iittalan Vitriini-rasiat ovat olleet minulla jo vuosia, sain ne joskus joululahjaksi. Nyt täydensin rasioita tammisella Vitriini-alustalla. Joukkoon toin ripauksen naisellisuutta IittalaxIssey Miyake-sarjan maljakolla ja roosalla pikkulautasella.

Leikkohortensian olen katkaissut ruukkuhortensiasta. Voin muuten suositella tuota tapaa, ruukkuversiosta katkaistut oksat säilyvät monta viikkoa leikkokukkina ja ne eivät nuupahda maljakossa niin nopeasti kuin mullassa. 

Makuuhuone on tällä hetkellä ehkä lempparihuoneeni meillä kotona. Täällä sisustus on niin rauhallinen ja harmoninen. Olen oikein tyytyväinen tähän tilanteeseen..tosin pian saan ikkunaan uudet pellavaverhot. Haaveilen raikkaasta kesämakuuhuoneesta, jossa ikkuna voi olla avoimena ja rennot pellavaverhot pehmentävät kirkkaan auringon paahdetta.

Oletteko te laitelleet makuuhuoneen kevätkuntoon?

*kuvissa näkyvät Iittalan tuotteet saatu osana vuosiyhteistyötä

7 Comments

 1. Oi kuinka tykkään teidän makuuhuoneestanne! Tai en sittenkään vaan koko kodistanne. 🙂
  Olen laitellut makkaria ja muitakin tiloja kevätkuntoon samalla kun pesin ikkunat, jotka taas muuten kaipaisivat ulkopuolelta pesua.
  Aivan kamala pöly täällä maalla!
  Ja sananen tuohon mainostamiseen. Minusta on kiva, kun blogeissa esitellään tuotteita, koska maaseudulla asuvana en todellakaan käy usein kaupungissa ostoksilla ja onhan se kiva tietää, mitä uutuuksia milläkin brändillä on. Paremmin minusta tavarat tulevat esiin oikeissa kodeissa kuvattuna kuin nettikauppojen kuvissa. Luulen, että edellisen kommentoijan ostoslistalle ei kovin montaa tuotetta päädy, olet aika montaa brändiä mainostanut. 🙂 Ja on se minusta hyvä, että bloggaajat saavat palkkion, kun tekevät yhteistyötä eri yritysten kanssa. Ja voihan sitä kuka vaan alkaa kirjoittaa blogia ja jäädä odottamaan ilmaisia tavaroita.
  Kivaa sunnuntaita! Nyt juoksulenksulle.

 2. Anne

  Huomenta Minna! Kiitos sinulle aina niin mukavasta tsempistä 🙂

  viittaan poistettuun kommenttiin-
  Poistin tuon edellisen kommentoijan kaksi kommenttia, sillä tein jo aikoja sitten päätöksen, että jos blogissani mennään henkilökohtaisuuksiin, minun tai yhteistyökumppanien tai muiden ihmisten kohdalla, poistan kommentit. Minusta on ok tuoda esille eriäviä mielipiteitä ja herättää keskusteluita – mutta en tarjoa kenenkään ilkeilyille alustaa – toivottavasti eivät muutkaan bloggaajat.

 3. Ihana, rauhallinen makuuhuone. Vakka-laatikoille löytyi juuri hieno käyttökohde! Itselläni myös noita tammisia Vitriini -alustoja. Käytän paljon niitä esim. siten, että laitan Kivi- tai Kastehelmi-tuikkuihin yksittäisiä kukkia, esim. isoja neilikoita.

 4. Anne

  Kiitos, olen tosi tyytyväinen vihdoinkin meidän makkariin. Sisustus haki muotoaan aika monta vuotta ja nyt se tuntuu omalta 🙂 Tuollaiset alustat on niin käteviä moneen eri paikkaan, mietin että keittiössäkin olisi kätevä.

 5. Hei Anne! Kysyisin sinulta, että oletko ollut edelleen tyytyväinen näihin pussilakanoihin vielä puolen vuoden jälkeenkin? Pysyykö peitto hyvin pussilakanan sisällä? Kiva jos ehdit vastata, tuota ominaisuutta kun on vähän vaikea testata kaupassa. Harmi kun Suomessa myytävissä pussilakanoissa ei ole nappeja jalkapäässä.

  Miten muuten hoidat pellavalakanoita? Itseäni mietityttää, että jos kuivaan ne kuivurissa, niin niistä tulisi varmaan ihanan pehmeät, mutta kaapissa niihin tulisi kuitenkin taitoksia. Toisaalta voisin laittaa ne suoraan kuivurista takaisin sänkyyn, mutta silloin kaapeissa oleviin tulee "kaapin hajua", kun eivät pääse käyttöön… ei kovin suuria ongelmia minulla, mutta tälläisiä mietteitä tänään 🙂

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

 6. Anne

  Vastailenkin heti kun satun olemaan koneen äärellä 🙂

  Olen ihan älyttömän tyytyväinen! Nämä ovat ehdottomat lempilakanani ja kierrätän ne useinmiten juurikin suoraan kuivurista takaisin sänkyyn. Minusta on hyvä jos ei ole liian monia lakanoita, niin ei tule liian pitkiä seisotusaikoja kaapin puolella. Ihanne kai olisi, että vaihtaisi joka toinen viikko toiset ja joka toinen viikko toiset lakanat. Mä rullaan lakanat, niin ei tule niin suuria taitoksia, pellavassa ne ei minusta etenkään haittaa vaikka aina niitä vähän on. Toisaalta kuivurista suoraan on erilaista muhkuryppyä. Ja peitto ei kyllä tursua ulos tästä lakanasta. Mulla tosin tuplapeitto, joka ehkä kokonsa takia pysyy pienempää paremmin paikallaan. Tietysti peiton liukkaus vaikuttaa myös.

  Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle!

 7. Voi kiitos paljon vastauksesta! Koen ihan älyttömän hyödyllisiksi nämä bloggaajien puolueettomat (toivottavasti :D) tuotearviot. Hyvä vinkki myös tuo lakanoiden rullaus.

  Taidan mennä lakanaostoksille 🙂