Olen tässä kevään aikana testaillut ja käyttänyt paljon Crème Bonjour-tuorejuustoja tämän meidän mukavan yhteistyön puitteissa. Tuorejuustoista on tullut kokkailtua suolaisia ruokia ja nyt myös makeitakin herkkuja. Oletteko te kokeilleet minun aikaisempia ohjeita – helppoa lasagnea tai juurespyttipannua. Itse olen tehnyt niitä nyt useammankin kerran.
Tällä kertaa aiheena on kuitenkin makeat leivonnaiset. Nimittäin Crème Bonjourille on tullut uusi makea tuorejuusto Kaneli & Kardemumma. Testasin sitä ensimmäisenä perinteisen piimäkakun kaveriksi, tein piimäkakkupohjasta ja tuorejuustokuorrutteesta porkkanakakkutyyppisiä ruutuleivonnaisia. Toimi muuten todella hyvin.
Tähän postaukseen kuitenkin valikoitui ihana klassinen unelmatorttu, jonka täytettä kevensin ja maustoin tuolla Kaneli & Kardemumma-tuorejuustolla.
Voit toki kokeilla unelmatortun täytteeksi myös muita makeita Crème Bonjour-tuorejuustomakuja tai ihan
maustamatontakin Crème Bonjouria. Kanelin ja kardemumman aromit toki
sopivat minusta oivallisen hyvin pohjan suklaisen maun kaveriksi.
Kääretorttu on tosi vaivaton ja nopea tekaista. Ihmettelin itsekseni, miksen tule leiponeeksi useamminkin tällaista herkkua. Myös ohjetta on helppo varioida, vaihtamalla jauhoja yms. Tässä ohjeessa on vehnäjauhoja, koska minusta pohjasta tulee näin mehevämpi kuin pelkillä perunajauhoilla. Crème Bonjour-juusto puolestaan ”raikastaa” voista täytettä. Olen nimittäin yleensä leiponut tämän perinteisen kääretortun tuplavoitäytteellä..hups. Tuorejuustoa lisäämällä täytettä tulee tarpeeksi paljon, muttei siitä tule ihan niin rasvainen kun pelkällä voilla. Minusta mehevässä unelmatortussa täytyy olla reilusti täytettä.
4 Comments
Kääretorttu on mun ehdoton kesälemppari! Kaikki aina mollaa kääretorttuja, mutta itse olen tykännyt lapsesta asti. Niitä voi muunnella makunsa mukaan ja ne maistuvat aina hyviltä. Kääretortun pyöräyttää kaiken lisäksi tosi nopsaan jos saapuu yllätysvieraita. Täytyykin kokeilla tuommoista maustettua tuorejuustoa. 🙂
Kääretorttu on niin mehevää ja herkullista, oikeastaan aikamoista höttöä, eli ei kauhean raskasta kakkua. Aion kyllä leipoa nyt useammin kääretorttuja, kuten sanoit, sen pyöräyttää melkein samalla kun vieraat saapuvat. Ja koklaa ihmeessä tuorejuustotäytettä, oli hyvää.
Kiitos aivan ihastuttavasta ohjeestasi, unelmatorttu hurmasi minut ja mieheni tänään, kun sitä pienet päätypalat jo maistelimme! Varsinaisesti aiomme nauttia kääretorttua kahvin kera televison äärellä edesmenneen presidenttimme hautajaisia seuraten. Tätä ja muitakin versioita tulen tekemään varmasti tänä suvena. Tosiaankin niin helppoa, nopeaa ja maistuvaa 🙂
kesäterveisin: Anne-Riitta
Oi miten ihana kuulla! Kiitos tosi paljon kun kävit kertomassa kokeilustasi. Tuli hyvä mieli 🙂