Kaikki siis hehkuttavat lämpimiä päiviä, joita vihdoinkin saatiin. Arvatenkin minäkin olen muuttanut leirini pihan puolelle. Terassi on vielä täysin siivoamatta, pihallakin kaikki on talven jäljiltä. Tähän aamuun mennessä kesää varten ei oltu tehty muuta kuin kukkaostoksia. Onneksi nyt illalla tilanne on jo vähän edennyt – nurmikko leikattu, palju öljytty kertaalleen, kukkapenkkejä perkattu, asfaltti pesty jne. Tästä se kesäpiha alkaa rakentua.

Ostin pihahortensian meidän portin pielustan ruukkuun, mutta tuikkasin sen väliaikaisesti tuohon vapaaseen terassiruukkuun, johon haaveilen ostavani samanlaisen suklaakosmoksen kuin viimekesänäkin. Niitä ei vielä ollut saatavilla.

Muuten isommista pihahommista puheenollen. Meidän olisi tarkoitus maalauttaa talo tänä kesänä. Jos saisin sen vihdoinkin valkoiseksi. Talo on nyt siniharmaa ja tiedän, että se muuttuisi ihan tyystin erilaiseksi valkoisena. Toivottavasti saadaan homma hoidettua.

Tiedättekö, minusta parhaat puutarhakengät ovat Crocsit. Ostin nuo silloin kun muutimme tähän omakotitaloon, eli viisi vuotta sitten. Kengät ovat olleet joka kesä kovassa käytössä ja oikein hyvä edelleenkin. Ne vaan ovat pehmoiset ja mukavat, lisäksi niin helpot pestä kun likaantuvat. Tärkeää pihakengissä on vaivaton jalkaan laittaminen, sisällä kun tulee käytyä usein ja kengät haluaa jättää eteiseen, siinä ei ole aikaa jatkuvasti sitoa nauhoja. Mitä te käytätte pihakenkinä? Kerran haksahdin ostamaan jäljitelmät toiselle uloskäynnille (säilytän näitä aina ulko-oven pielessä), mutta herranjestas mikä ero, painoivat varpaita ja eivät joustaneet yhtään. Tässä ei kannata säästää. Ja tämä ei ole maksettu mainos, heh. No jos joku miinus, Crocsit eivät ole kovin kauniit…

Ostin myös tuollaisen viuhkamaisen kasvin terassiruukkuun. Tuosta tulee mieleen ravintoloiden terassit, siellä olen nähnyt tällaisia. Kun käyn kukkaostoksilla, poimin kärryihin intuitiolla sekalaisia kasveja ja kotona ihmettelen mitä tuli ostettua. Oikeastaan kaikki kasvit ovat minusta nättejä ja on kiva kokeilla aina erilaisia yhdistelmiä. Täytyy vielä hankkia ruukkuihin lisää täytettä, mm. kasvien juurelle sellaisia matalia kukkia.

Pihaelämän yksi olennainen tuote on aurinkorasva. Etenkin kasvoille levitän aina aurinkovoiteen, myös työpäivinä meikin alle (jos muistan). Ostin äsken luonnonkosmetiikkaa olevan aurinkovoiteen. Merkki on Green People ja rasva on ollut oikein hyvä. 
Vinkkaanpa nyt samalla toisestakin uudesta luonnonkosmetiikkatuotteesta – sain testiin Weledan deodorantteja. Nyt voin sanoa, että vihdoin löytyi tehokkaat ja toimivat luonnonkosmetiikkadödöt. Olen ostanut muutamia aikaisemmin, enkä ole kuitenkaan löytänyt toimivaa. Kiva että vihdoin löytyi. Ajattelin vinkata jos joku muukin on tällaisia etsinyt.

Tiedättehän miten rakastan sunnuntaisia aamukahvihetkiäni lehtien seurassa. Tänään oli erityisen ihanaa, kun saatoin hipsiä aurikoiselle lämimälle terassille ja lukemisena oli tietysti puutarha-aiheisia lehtiä. Hain ikään kuin päivän puutarhatöille inspistä ja motivaatiota – ihan kuin sellaista olisi tarvittu auringon lisäksi..

Ostin laakeaan terassiruukkuun japaninvaahteran, sellaista halusin jo viime kesänä. Jippii nyt on ja toivottavasti se kasvaa paljon. Siihen ruukun juurelle haluaisin ostaa jotain vihreää täytteeksi.

Tällaista tähän sunnuntaihin, en melkein malta mennä töihin huomenna, kun tekisi mieli jatkaa pihahommia..onhan tätä inspistä odotettukin.

3 Comments

 1. Kiva nähdä kohta taas pihasi täydessä kukkaloistossa! Se on aina niin hyvinhoidettu.
  Crocsit on minullakin, 9 vuotta vanhat, mutta toimivat oikein hyvin pihatyökenkinä. Olen käynyt niillä pari kertaa puutarhalla ostoksilla ja yhden kerran hakemassa jotain nopeasti meidän ihanalta Neste- asemalta. Siellä kyllä pyysin anteeksi, kun tulin hieman röhjösen näköisenä, mutta ei se kauppiasta haitannut. Täällä maalla moni on aina crocsit jalassa, valecrocsit taitavat kyllä olla suositummat.
  Kivaa viikkoa, minä istun nyt Onnibussissa matkalla Helsinkiin. 🙂

 2. Anne

  Se helpoin vaihe onkin täyttää ruukut kukkasilla ja leikata nurmikko…meillä odottaa talon päädyssä ja takana vähän suurempi puuhamaa 🙂 sinne kun saisi jotain tolkkua niin sit olisin tyytyväinen. Haha, mäkin oon joskus mennyt crocseilla lähikauppaan, vähän outo olo. Noin muuten liikun pihalla sen näköisenä, että hävetä saisi jos joku muu kuin naapuri näkisi.

  Mukavaa Helsinki-reissua, jos siis se vielä jatkuu!

 3. Helsingin reissu oli todellinen pikamatka, klo 10 perillä ja jo 13.30 alkoi paluumatka.
  Sitä en usko, että jossain ihan kulahtaneissa vaatteissa tekisit edes pihatöitä!