Juhannus sitten oli ja meni. Meillä oli oikein kivaa, ollaan ainakin lepäilty, touhuiltu, syöty ja juhlittu. Kylmää oli aaton jälkeen, mutta oikeastaan olen nauttinut silti, sillä olen yrittänyt päästä lomamoodiin ja lekotellut ihan hyvällä omalla tunnolla. Pihalla nyppiminen on ollut ainoaa touhua mitä olen kahden päivän aikana tehnyt. Ja tietysti pakolliset syömisvalmistelut. Muuten vaan hengaillut rauhassa.

Aattona käväisin aamusella kauppareissulla, olin siivonnut kodin jo torstai-iltana valmiiksi. Ihana kun juhannus alkoi siistissä kodissa. Tehtiin iltapäivällä päivän tärkein pikkuoperaatio, eli saunavihdan sitominen. Minusta se on aina niin kivaa. Koivun oksat löydettiin ihan omasta pihasta, käytettiin karsittavia koivunvesoja ja niistä tulikin oikein muhkea vihta. Naposteluina oli herneitä ja kirsikoita – nyt oli muuten kesän parhaat molemmat tähän mennessä, niin makeita.

Pihakaverit olivat tietysti touhussa mukana. Syötiin terassilla, käytiin saunassa ja paljussa. Sen jälkeen lähdettiinkin lähistölle puutarhajuhliin, josta kipitimme kotiin vasta aamuyön tunteina. Oli muuten aika kiva olla juhlissa tuossa kivenheiton päässä. Ja miten ihana oli kävellä kotiin juhannusyönä kukkaniityn poikki… Mukavaa porukkaa asuu ihan täällä meidän nurkilla, se on kyllä sanottava.

Juhannukseen meillä kuuluu ehdottomasti myös mansikkakermakakku. Sen ostin tänäkin vuonna Kauppahallista Nurmi&Suloselta, se vaan on niin perinteinen ja raikas. Äsken tosin vasta saatiin syötyä se loppuun, onhan tuossa kahdelle hengelle syömistä.

Toivottavasti teilläkin oli kiva juhannus! Ensi viikolla saan touhuta pihalla, siellä riittää aina puuhaa. Ajattelin myös yrittää jonkinlaista varaston siivousta, meillä on aivan jäätävästi tavaraa siellä. Sitten odottelemmekin viikonlopuksi perhettä Kokkolasta kylään meille. Huippuviikko siis tuloillaan.

Comments are closed.